Felicitări creative de Crăciun – mânuțe vesele cu personaje

Felicitările acestea cu mânuțe vesele au fost făcute de Eliza pentru un proiect la școală. Inspirația a venit dintr-un filmuleț de pe pagina The Best Ideas for Kids.

Noi ne-am descurcat cu niște materiale reciclate, pentru că nu am avut chiar tot ce ne trebuia, iar renul nu a mai apucat să capete luminițe pe coarne, cel puțin nu când le-am pozat eu.

felicitari-creative

Materiale pentru trei felicitări:

*Carton subțire – alb, de culoarea ”pielii” sau maro. Noi am folosit un carton rămas de la un ambalaj de tort, a fost cam gros și s-a cam chinuit la tăiat, dar și-a păstrat forma mai bine.

*Acrilice sau tempera pentru vopsit fețele, căciulile și ce mai trebuie: roșu, verde, maro, alte culori pt becurile renului.

*Ochișori mobili și pompoane. Eu am avut, de anul trecut, un set de pompoane de diverse mărimi, exact în culorile de care aveam nevoie: albe și roșii, din setul Pom-Pom Noel de la DACO.

*Pentru barba Moșului am improvizat din niște vatelină (umplutură de la plușuri) prima oară și din interiorul unor dischete demachiante a doua oară (le-a făcut de două ori). Nu am avut vată 😀

Mod de realizare

Se trasează conturul mâinii copilului pe un carton îndoit, astfel încât, pentru Moș și ren, încheietura mâinii să fie pe îndoitură (felicitarea se va deschide acolo), iar pentru spiridus, îndoitura va fi de-a lungul degetului mic. Pe îndoitura cartonului nu se decupează, desigur.

În funcție de culoarea cartonului, se pictează fețele, căciula Moșului (de-a lungul îndoiturii și a degetului mare) și căciula spiridușului (de-a lungul degetelor arătător, mijlociu și inelar). Teoretic la spiriduș degetul mare și cel mic mai trebuiau ajustate un pic ca să reprezinte urechile.

Se desenează detaliile: gura, obraji, ochi (dacă nu aveți ochi mobili)

Se lipesc accesoriile: ochii mobili, barba Moșului, nasurile și ciucurii de la căciula spiridușului.

Se scriu mesajele în interior.

Dacă nu înțelegeți recomandările mele, puteți da click pe linkul din prima frază pentru a viziona filmulețul.

Voi ce felicitări ați mai făcut? Stați pe aproape, deoarece Eliza are vreo trei kituri de făcut felicitări în Calendarul de Advent, și vă voi povesti despre fiecare dintre ele!

One Reply to “Felicitări creative de Crăciun – mânuțe vesele cu personaje”

  1. Abia aștept să văd ce mai meșterește Eliza :).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.