Evenimente pentru copii, (viitori) părinți, filantropi și iubitori de cărți

Am în căsuța de email o grămadă de mesaje de la oameni dragi, prin care sunt rugată să vă anunț diverse evenimente, dar pentru că lucrez intens zilele astea la o traducere, timpul liber de scris pe blog sau pe Facebook se diminuează considerabil, așa că iată câteva dintre aceste evenimente, cuprinse într-un singur articol.

8 februarie – premieră musical Peter Pan la Opera Comică pentru Copii, iar din 1 martie premiera spectacolului de balet Alice în Țara Minunilor.

evenimente OCC

Începutul lunii februarie readuce în atenția publicului bucureștean una dintre cele mai frumoase povești despre copilărie și despre curaj: povestea băiețelului Peter Pan care nu voia să crească. Cele cinci reprezentații ale musicalului, pregătite de echipa OCC, îi așteaptă pe copii cu aventuri captivante, cu cântece, scenografie și costume impresionante.

Pe 1 martie 2019, bucureștenii sunt invitați să urmărească, la Sala Mare, premiera spectacolului de balet ,,Alice în țara minunilor”, o poveste magică transpusă în pași de dans. Spectacolul, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu, are programate 15 reprezentații în luna martie.

16-17 februarie 2019 – DAD TO BE Academy

Viitorii dar și proaspeții tați pot participa la un eveniment gratuit de două zile: DAD TO BE Academy, organizat de Creative Energy Corner.

DAD TO BE Academy este un proiect de parenting complex, adaptat nevoilor viitorilor tați, un curs intens de puericultură, care le oferă informații importante despre perioada prenatală, nașterea și îngrijirea copilului, siguranța și alimentația acestuia, relația de cuplu și pregătirea psihologică a părintelui, cât și despre rolul important pe care tații îl au în dezvoltarea copilului.

Dad to Be Academy_vizual

Detalii despre program și înscrieri aici. La finalul acestui eveniment, se poate elibera, la cerere, și certificatul de puericultură, necesar pentru obținerea celor 10 zile de concediu extra la nașterea copilului. Bonus: tombole cu premii atractive.

Printre vorbitori se numără: Diana Stănculeanu, Psihoterapeut, Ilenuța Aglitoiu, Moașă licențiată și Educator Perinatal SAMAS Certificat, Alec Blenche, scriitor, Georgiana Nelepcu, Reprezentant Stem Sure – Banca Engleză de Celule Stem; Alice Dona, Managing Partner ErFi România, Ana Măiță, Instructor KidPower Safety & Education și Consilier Advocacy Asociatia SAMAS; Ioana Agachi, Psihoterapeut centrat pe persoană.

20 februarie 2019 – eveniment caritabil

Fundația Genesis Collegiate organizează un eveniment caritabil intitulat Genesis for LIFE 2019 pentru a strânge bani pentru achiziția unui bronhoscop pentru copiii născuți prematur internați la secția de terapie intensivă neonatologie a Spitalului Marie Curie, secție condusă de cunoscutul doctor Cătălin Cîrstoveanu.

Da, e frustrant că trebuie să strângem bani de la donatori pentru aparate pe care statul ar trebui să le cumpere în spitale, dar dacă puteți merge la eveniment să ajutați această cauză, vă rog s-o faceți.

Evenimentul va avea loc în Sala de Marmură a Cercului Militar Național. Doru Trascău și Andrei Zamfir de la The Mono Jacks vor susține un concert extraordinar, urmat de un moment special pentru iubitorii de vinuri: Wine and Music pairing, comentat de Doru Trascău, cu susținerea Gitana Winery. Taxa de acces la eveniment este de 200 de lei. Suma pe care își doresc s-o strângă organizatorii este de 17 000 de euro.

23 februarie 2019 – târgul de carte Bookisit+

A doua ediție a târgului de carte second-hand pentru adulți, Bookisit+, va avea loc sâmbătă, 23 februarie, 11:00-18:00, la Lente Arcului.

Prietenos cu oamenii și natura, conceptul Bookisit a fost construit în jurul valorilor #reread #reuse #reduce #recycle. Târgul Bookisit își propune să aducă laolaltă iubitori ai cărții, pasionați de socializare culturală într-o sâmbătă însorită, pentru o zi de târguială de merinde pentru minte.

bookisit_targ de carte

Intrarea la târg și participarea la ateliere sunt gratuite! Urmăriți pagina a evenimentului, pentru a fi la curent cu oferta de cărți și ateliere de la târg.

27 februarie 2019 – Modern Dad Challenges, Educația financiară pentru tătici și cei mici

Este important să-i învățăm pe cei mici despre bani și valoarea muncii, despre gestionarea unui buget și cum să facă alegeri responsabile. Practic, să ne folosim de educația financiară, pentru a le dezvolta creativitatea, responsabilitatea, concentrarea, gândirea antreprenorială, răbdarea și generozitatea. Cum? Aflăm de la Roxana Bucur, Expert financiar & Manager, iar Adrian Asoltanie, trainer financiar, ne va învăța să supraviețuim bugetului diminuat care intervine odată cu apariția copiilor. Înscrieri aici.

16 martie 2019 – Dr Larry Cohen vine în România

Dr. Lawrence Cohen este unul din cei mai îndrăgiți specialiști în jocul terapeutic, fiind primul psiholog din lume care l-a făcut accesibil părinților. A scris cărțile Playful Parenting (”Rețete de Joc”) și “Rețete de joc împotriva îngrijorării”, ambele apărute la Editura Trei, iar pe 16 martie revine în România pentru cea de-a patra vizită.

Ce veți învăța la conferința susținută de Dr Larry Cohen puteți citi pe site-ul dedicat. Eveniment organizat de Parenting Academy. Ca idee, eu nu sunt un părinte jucăuș (de fapt, nu sunt un om jucăuș și nu am fost așa nici când eram copil), dar folosesc anumite tehnici învățate de la Larry Cohen în relația cu copiii mei și am văzut că funcționează, prin urmare voi merge la conferință să-mi mai împrospătez niște concepte. Sper să ne vedem acolo!

30 martie 2019 – premiera spectacolului Petru Cenușă la Basme cu Cai

Din 3o martie, echipa Basme cu Cai vă așteaptă la primul lor spectacol adaptat după o poveste populară românească – Petru Cenușă. Acest spectacol va fi disponibil și pentru școli și grădinițe, în perioada Săptămânii Altfel. Din 3 aprilie, spectacolul se va derula în fiecare miercuri de la ora 10.00 și va fi accesibil doar pentru grupurile organizate din școli și grădinițe. Detalii la office@basmecucai.ro

Petru-Cenusa-FacebookCover1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.