Mărțișoarele Elizei – martie 2019 – mărgele termoadezive

2019 este al treilea an în care Eliza a decis să facă mărțișoare pentru toată clasa, atât pentru fete, cât și pentru băieți. Anul acesta a ales singură tehnica prin care să le facă. Pentru că de ceva vreme lucrează intensiv la tot felul de modele din mărgele termoadezive, a decis să facă și mărțișoarele tot din hama beads.

Mărțișoare din mărgele termoadezive – materiale

Investiția inițială pentru aceste mărțișoare este următoarea:

  • un borcan de mărgele termoadezive de la Ikea – 20 de lei (noi aveam deja borcanul)
  • o placă pătrată de bază, tot de la Ikea – 5 lei (noi o aveam)
  • ace de broșă: 12 bani/ac la magazinul cu accesorii pentru bijuterii de lângă Cercul Militar
  • șnur de mărțișor – tot de la magazinul cu accesorii, 10 lei/100 de șnururi.
  • pistol de lipit cu silicon fierbinte aveam, deci nu-l mai pun la socoteală, dar dacă nu aveți pistol, puteți cumpăra un silicon rece, Silipici, de la DACO (între 3 și 5 lei).

Mărțișoare din mărgele termoadezive – modele

Se găsesc zeci de modele pe internet, pe Pinterest, peste tot. Eliza a început cu niște trifoi și niște fluturi, apoi a continuat cu vulpițe și buburuze. A făcut vreo 55 de mărțișoare în total. A muncit singură la toate, eu doar am ajutat la lipit cu siliconul fierbinte. Și la silicon a vrut să facă ea, și s-a ales și cu o bășicuță la deget. Cumpărați și un spray pentru arsuri 😀

Mi s-a părut incredibil faptul că a avut atâta răbdare. A avut și momente mai grele, mai ales când se băga Vlad peste ea să i le fure sau să i le rupă, și atunci am sfătuit-o să renunțe. Da, recunosc, i-am zis să facă doar pentru fete și gata. Dar ea a insistat și a reușit să le termine cu două zile înainte de 1 martie.

Împreună am legat fundițele și le-am pus în punguțe (aveam punguțe de mai demult) dar voi puteți folosi niște cartonașe sau pliculețe. M-am tot gândit la metode prin care să putem evita plasticul, dar aveam oricum punguțele și am zis că mai bine le folosesc.

Și dacă vă plac vulpițele, poate vreți să le dați cadou împreună cu o carte foarte frumoasă care se cheamă Fericirea este o vulpe, și care vorbește despre fericirea care se regăsește în lucrurile mici și despre cum nu poți spune vreodată că nu poți rezolva o problemă dacă nu ai privit-o din toate unghiurile mai întâi. O găsiți de cumpărat la editura Cartemma. (și e tradusă de mine 🙂 )

 

3 Replies to “Mărțișoarele Elizei – martie 2019 – mărgele termoadezive”

  1. Adina Scîntei says: Reply

    Foarte frumoase mărțișoarele! Felicitări Eliza!

  2. Mihaelush_10 says: Reply

    Felicitari, Eliza!

  3. Asa de frumos au iesit, felicitari! Tinem minte pentru anul viitor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.