11 ani de blog, 3 proiecte noi și multe planuri de viitor

23 august 2019. 11 ani de blog. Parcă nu-mi vine să cred că a trecut atâta timp și că m-am dezvoltat atât de mult în acest interval. Privind în urmă și citindu-mi articolele rudimentare din 2008 sau 2009 și comparându-le cu cele de acum, pare că am început să fac blogging în altă viață. Însă sunt mândră de tot ce am realizat și sper să mai scriu cel puțin încă 11 ani, măcar până pleacă primul copil de acasă.

De-a lungul timpului, am postat despre multe lucruri: despre viața noastră de familie cu bune și rele, despre rețete, despre cărți, despre filme, despre ce poți face în timpul liber. V-am recomandat multe lucruri, evenimente și experiențe.

Abia în ultimii doi ani am simțit nevoia să lansez câteva proiecte care să reprezinte mai bine ceea ce vreau eu să fac în acest domeniu. Am lansat atunci proiectul Turist în România, din nevoia de a promova mai mult frumusețile țării și de a prezenta și locuri mai puțin evidențiate pe harta turistică.

Apoi a urmat proiectul Hai cu mine la muzeu, apoi a venit categoria de Sfaturi și idei pentru (pre)adolescenți, care reprezintă o prioritate pentru mine și în cadrul căreia vom aborda multe subiecte delicate despre copiii noștri mai mari.

Mai urmează și altele, însă deocamdată, azi, la aniversare, o să vă spun câteva vorbe despre aceste trei proiecte.

Turist în România

Este un proiect lansat în 2017 și numără la data acestui articol 26 de articole în această categorie. Poate părea puțin, însă noi călătorim în timpul nostru liber, pe banii noștri (în acest proiect nu există niciun articol sponsorizat) iar 26 de articole în aproape trei ani sunt, pentru mine, o mare realizare.

În cadrul acestui proiect încerc să recomand locuri mai mult sau mai puțin cunoscute din România, dar văzute altfel. Cu bune și rele, că altfel nu se poate, dar cu multă dragoste față de această țară.

Am demarat acest proiect pentru că mi s-a părut că mulți bloggeri de călătorii se axează foarte mult pe călătoriile din afară și pe frumusețea altor meleaguri sau pe zonele foarte turistice (și destul de costisitoare) ale României și am vrut să arăt că și noi avem peisaje spectaculoase, mâncare bună și experiențe deosebite.

Este adevărat că nu toate plimbările noastre au mers ca la carte, am avut parte de multe peripeții, de drumuri proaste, cazări îndoielnice, ne-am rătăcit și pe jos și cu mașina din cauza lipsei marcajelor adecvate, dar am trecut peste toate cu spirit de aventură și cu zâmbetul pe buze. Ne-am învățat copiii să râdă de ghinioane și să găsească partea pozitivă la orice neajuns.

Am încercat, în cadrul acestui proiect, să mă adresez oamenilor ca mine. Celor care se bazează pe week-end-uri și concediile de la serviciu și care n-au zile libere nelimitate. Celor care au bugete restrânse sau cărora le place să se cazeze sau să mănânce în pensiuni mai mici, de familie. Celor cărora le plac locurile mai puțin cunoscute și aventurile și sunt dispuși să încerce ceva nou.

Celor care au copii dar nu vor neapărat locuri cu eticheta ”kid friendly” lipită pe ușă, care, de obicei, mai adaugă un procent la nota de plată. Celor care nu pot (sau nu vor) să călătorească în străinătate și vor să se bucure de excursii frumoase la noi acasă. Celor care iubesc România la fel de mult ca mine și vor să-și lase o parte din venituri și aici, ca să contribuie la economia locală.

Ideea de bază a acestui proiect a fost să ofer articole cu experiențe cât mai complete, pentru cei care nu au timp să se documenteze singuri: am încercat să includ detalii despre drum, cazare, mâncare, distracții pentru copii, atracții culturale, ieșiri în natură, tradiții locale în mai toate articolele din această serie.

Hai cu mine la muzeu

Este un proiect lansat în 2019. Mi-am dat seama că noi vizităm muzee peste tot pe unde ne ducem și nu doar că ne place acest lucru, dar pe Eliza a mai și ajutat-o la școală treaba asta, la orele de istorie și geografie și nu numai. A avut poze, informații și pliante din unele locuri, care au ajutat-o la realizarea unor proiecte sau la o mai bună înțelegere a cunoștințelor predate în clasă.

Vizitele la muzeu nu se fac doar cu școala, ci și cu familia, și peste tot pe unde ne ducem, ar trebui să încercăm să vizităm și câte un muzeu. Este adevărat că în România muzeele suferă foarte mult la capitolul interactivitate și adaptabilitate pentru copii, dar multe dintre ele se străduie și poate, cândva, vor intra și ele în secolul 21 din acest punct de vedere.

O noutate a acestui proiect este fișa de vizitare muzeu, pe care am creat-o special pentru voi și pe care o puteți descărca de la finalul fiecărui articol din serie.

Momentan sunt mai puține articole în această serie, fiind nou lansată, însă din toamnă voi reveni cu articole noi.

Pre-teen tips

Aceasta este cea mai recent lansată categorie. Am vrut să fac asta din nevoia de a împărtăși cu alți părinți nedumeririle sau descoperirile mele în materie de preadolescenți. Categoria va conține articole de informare, call-to-action, dar și articole în care vă voi cere sfatul atunci când mă voi simți depășită de anumite situații.

Cred că pe nișa de preadolescenți se scrie prea puțin și mai mult lucruri generaliste. Sunt prea puține experiențe personale sau articole care să ne arate că toți trecem prin același lucru cu copiii noștri. Categoria va conține articole despre sănătatea preadolescenților, despre viața socială, despre modă, despre activitățile lor de timp liber, despre siguranța personală, despre cum să le vorbim astfel încât să menținem deschise canelele de comunicare tot timpul.

Dacă există vreun subiect special pe care doriți să-l abordez în această categorie, îmi puteți lăsa ideile voastre în comentarii.

Cam astea sunt proiectele pe care mă voi axa în perioada următoare și, desigur, voi continua să recomand cărți și să militez pentru promovarea cititului în rândul copiilor. Este o misiune de suflet și la asta nu cred că voi renunța vreodată!

Dacă sunteți cititori, fideli sau ocazionali, ai blogului, vă mulțumesc că mi-ați fost și îmi sunteți alături! Fiecare cuvânt bun din partea voastră contează, fiecare click și fiecare like.

Dacă sunteți și cititori și reprezentanți ai unor branduri sau din domeniul turismului și doriți să sprijiniți în vreun fel acest blog sau vreuna dintre categorii anume, mă găsiți la adresa de email din secțiunea de Contact. Accept colaborări dacă sunt în interesul cititorilor mei și consider că prin asta le pot oferi o informație care să le fie de folos.

Din păcate, în România încă se mai perpetuează mitul că bloggingul este gratis și că bloggerii ar trebui să scrie pe gratis. Eu o fac cât de mult pot, dar zilele trecute am plătit 700 de lei hostingul și m-a cam durut portofelul. În decembrie, plătesc și domeniul, alți bani, altă distracție.

Dacă nu scot banii ăștia din blogging, atunci îi iau din bugetul familiei, ceea nu prea e ok. Înțelegeți acum de ce e important pentru mine să acceptați și faptul că am nevoie de reclamă plătită pentru a întreține blogul? Ca să călătoresc, am nevoie de bani. Ca să cumpăr cărți, să vi le recomand, am nevoie de bani. Ca să intru la muzeu, am nevoie de bani. Ca să țin blogul sus, pe o platformă, să-l puteți accesa, am nevoie de bani. Și așa mai departe!

Prin urmare, ce-mi doresc eu azi la aniversare? Să merg mai departe pe acest drum, să am parte de susținerea și încurajarea oamenilor și de atitudinea lor pozitivă. Mai multă înțelegere de la cititori când am articole sponsorizate și, evident, mai mulți sponsori care să mă ajute să duc aceste proiecte mai departe. Mai mult timp să scriu, mai mult timp să citesc și mai mult timp să pot ieși cu unele proiecte și în offline. Și n-ar strica și nițică recunoaște, prin urmare o să mă înscriu și la diverse competiții cu proiectele mele.

Așa că… urați-mi ce vreți azi, dar cel mai mult și mai mult, urați-mi răbdare și succes! 🙂 Vă îmbrățișez pe toți!

 

Cover Photo by Oberholster Venita from Pixabay

14 Replies to “11 ani de blog, 3 proiecte noi și multe planuri de viitor”

  1. Să fie mulți și creativi în continuare, cu experiențe inedite alături de copiii tăi și cu campanii reușite.
    Succesul deja există iar răbdarea va veni, mai multă, negreșit.
    La mulți ani, de unșpe ani!

  2. Felicitari pentru blog si la cat mai multi ani de blogging! Datorita unui articol de- al tau m- am inspirat si am pus in practica proiectul pentru ” scoala altfel”cu domnii de la Criminalistica.

  3. La cat mai multi ani frumosi de scris!
    La cat mai multe proiecte frumoase!
    La cat mai multe articole platite!

  4. La multi ani! Eu chiar iti urez rabdare si succes! Felicitari pentru toata munca depusa, eu am inceput sa citesc blogul cam de atunci, oricum am recuperat articolele dinainte de a ma abona….si vreau sa stii ca am o fetita putin mai mica decat Eliza, si m-au ajutat enorm multe dintre articolele citite aici pe blog. Imi place mult ideea seriei de articole Turist in Romania, si bineinteles cea de pre-teen tips. Multumim pentru sfaturi, idei, exemplu, si mult succes pe mai departe!

  5. Nedelea Mihaela says: Reply

    La multi ani, blog drag!
    Si anticipat sa-i urez La multi ani Elizei fiindca stiu ca ziua ei va fi in sept! Iar fiindca trecerea de la ciclul primar la cel gimnazial este o etapa importanta, iti doresc sa ai parte de colegi minunati, de un/o diriginte/a care sa reuseasca sa faca un colectiv inchegat si sa va calauzeasca pasii spre viitor! Cu siguranta mama ta iti va fi cel mai mare aliat!
    Aniversari frumoase!

  6. Adina Scintei says: Reply

    La multi ani blogului tau, Laura! Sa cresteti mari si sa mai scrii multi ani de-acum inainte. Mie imi plac si articolele publicitare, mai aflu noutati si nu-mi strica. Niciodata nu am simtit ca omul ala face asta numai pentru banii aia. Poate crede in produse si vrea sa le faca cunoscute. Si poate, uite, mai intretine blogul. Niuciun bai. Chiar ieri sau alaltaieri am vazut articolul cu produsele de la Next si asa imi aduc aminte ca exista (in provincie nu e) si vad ca mai sunt reduceri. Plus ca, citeam articolul tau despre Sinaia si chiar I-am propus sotului sa mergem. Chiar voiam sa comentez la articol despre Alexa si altele, dar nu am mai apucat. Oricum, eu te urmaresc cu mare drag, stiu ca esti sincera si simt asta. Iar articolele de adolescent sunt atat de binevenite….

    Mult success in continuare iti doresc!

  7. LA multi ani minunati si plini de inspiratie in continuare. Cred ca blogul tau este printre primele descoperite de mine ! 🙂

  8. La multi ani, Laura, pentru tine și blog!

    Sa fii sănătoasă, fericită și să-ți iasă toate așa cum îți dorești!

  9. La multi ani, blogului! Iti multumim pentru toata munca si implicarea din el! Poate am mai scris dar mie imi plac articolele, chiar si cele sponsorizate, mi se pare grozav sa pot citi o parere cinstita si cu argumente. Acum imi vine in minte recenzia la super tricicleta lui Vlad, noi avem una din Lidl de lemn dar baza e tot motorasul de plastic :). Iti doresc sanatate, succes si spor in toate! Multumesc!!!!

  10. La multi ani!!! te citesc de 11 ani:)

  11. Draga Laura, la multi ani! Iti doresc sa continui cat mai mult sa ne bucurii cu articolele tale. As vrea sa te felicit pentru abordarea unor subiecte precum cele care tin de (pre)adolescenti si pentru faptul ca ti-ai asumat sa scrii autentic. Observ la unii blogeri faptul ca scriu niste lucruri generale si mult diluate din dorinta de a nu supara pe nimeni.

  12. Felicitari pentru toata activitatea de pana acum!eu una,it doresc la cat mai multe articole si proiecte!

  13. Multi ani inainte cu inspiratie! Va doresc ceea ce va doriti dvs 😊
    Astept cu drag articolele dvs.

  14. La multi ani si de acum inainte! 🙂
    Te citesc cu drag, chiar si cand sunt mai “tacuta” in ale comentatului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.