Cinci tipuri de colegi și sugestii de cadouri pentru Secret Santa

Nu știu la voi dar la noi s-a anunțat deja data petrecerii de Crăciun și e chiar destul de curând. Probabil că restaurantele și cluburile se ocupă mai ceva ca locurile la coada la vin fiert la un târg de Crăciun, așa că firmele se grăbesc să organizeze petrecerea și să scape de ea 😀 Și odată cu petrecerea vine și Secret Santa, nu?

Așa cum v-am obișnuit deja de vreo câțiva ani, hop și eu cu un articol legat de alegerea unor cadouri de Secret Santa 😀 Dacă sunteți cititori mai vechi ai blogului, știți deja că eu am o problemă cu aceste cadouri, în sensul că puțini oameni fac eforturi să ia ceva cu adevărat drăguț sau util de suma alocată, și aruncă banii pe tot felul de prostii.

Așa că sfatul meu nr 1, înainte să vă recomand eu ce am de recomandat: în primul rând, munciți pentru banii ăia, dați-i pe ceva care să merite. Iar în al doilea rând, faceți un efort și luați-le oamenilor ceva un pic mai special. Adică nu vă mai repeziți la mall sau la hipermarket, căutați ceva pe site-uri mai deosebite, să se vadă că v-ați străduit puțin.

Una dintre lecțiile pe care eu mă strădui să le învăț de la soțul meu (după ani de zile în care nu am primit niciodată de Crăciun ce mi-am dorit, nici când eram copil, nici după aceea) e că nu contează atât de mult cadoul, cât efortul făcut de acel om pentru a ți-l oferi. Iar o vizită scurtă la Mega nu constituie un efort 😀

Iată de ce am pregătit, împreună cu prietenii mei de la Art & Craft, o listă cu sugestii de cadouri pentru cinci tipuri de colegi pe care s-ar putea să-i aveți la serviciu 😀 Am încercat să mă încadrez într-un buget de 70 de lei, dar voi îl puteți duce în sus sau în jos, după puterea deciziei grupului și a buzunarelor 😀

Colega super scoasă din cutie

O știi pe colega aceea super drăguță, aranjată, care și la team buildingul la Mud Race arăta absolut impecabil? Cu siguranță ți se pare super greu să-i iei un cadou pentru că bănuiești că are de toate. Însă nu e chiar așa!

Îi poți lua un portfard din colecția Once Upon a Time in Romania și o oglinjoară Kisses from Transylvania. Mie îmi place foarte mult grafica acestor colecții, așa că sunt primele pe care le recomand.

Colegul gourmet eater cu sertarul plin de bunătăți

Cred că toți avem cel puțin un coleg sau o colegă care are ceva bun în sertar pentru când ți-e poftă de ceva dulce. Și nu doar că are, dar le și împarte cu toată lumea, așa că sigur merită să primească un cadou dulce cu totul și cu totul special.

Pentru acest coleg, am selectat cireșele în ciocolată cu șampanie și ciocolata neagră cu cremă de fructe de soc (este delicioasă, credeți-mă pe cuvânt!), ambele din colecția Kisses from Transylvania.

Pentru pasionata de citit

Sigur o știi, are biroul plin de cărți și de cele mai multe nu ai auzit niciodată. Cară mereu după ea o sacoșă de pânză cu cel puțin o carte și uneori povestește că s-a culcat super târziu pentru că n-a putut să lase din mână o carte.

S-ar putea să nu știi exact să-i cumperi o carte care să-i placă, așa că am alte sugestii de cadou: un set de semne de carte magnetice, tot din colecția Once Upon a Time in Romania și o geantă de pânză cu cărți și pisici. Ce poate fi mai frumos și mai nimerit de atât? Eu ador sacoșa asta și vreau să mi-o iau și eu cu proxima ocazie când ajung în Băneasa Shopping City.

Pentru omul cu idei

Din fericire pentru noi toți, aproape fiecare birou are un coleg care e omul cu idei. Și sincer îl iubim cu toții, pentru că el se ocupă de toate: organizează evenimente, ședințe, team buildings, chestii funny pentru toată lumea.

Și ce îi trebuie cel mai mult și mai mult omului cu idei? Păi instrumentele de bază: un pix și o agendă. Modelele alese de mine sunt pentru o femeie, dar sunt pe site și modele mai adecvate bărbaților.

Omul cu pălinca

Cum, voi n-aveți un furnizor de pălincă din aia bună la birou? 😀 Nasol! Dar sigur aveți un/o party starter, genul acela de persoană fără de care petrecerile de Crăciun ar fi mult mai plictisitoare. Mereu e nevoie de cineva care să fie mereu vesel și optimist și să vadă partea plină a paharului și sper că toată lumea are un asemenea coleg/o colegă.

Pentru el/ea, am selectat un set de pahare The Myth of Dracula și o agendă din aceeași colecție, pe care să-și treacă toate comenzile de pălincă sau datele tuturor petrecerilor de Crăciun la care e invitat/ă. Pentru că e invitat/ă la toate!

Dacă v-au plăcut recomandările mele, găsiți produsele Art & Craft pe site-ul lor, în magazinul din Băneasa Shopping City și în majoritatea aeroporturilor din țară, după zona de control de securitate (la duty free). Lista completă aici.

P.S. Anul trecut în lista mea de dorințe de Crăciun (scrisesem un articol de Secret Santa pentru colegii mei), trecusem o cană de metal din colecția Once Upon a Time in Romania. Și anul acesta am două 😀 O prietenă a citit atunci articolul și mi-a luat cana pentru ziua mea, șase luni mai târziu! M-am bucurat enorm, așa că nu ezitați să vă notați dorințele prietenilor și rudelor și să le faceți altă dată surprize, dacă de Crăciun nu puteți!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.