Cărți de dat în dar de Crăciun de la editura Predania

Dacă aveți de gând anul acesta să dăruiți cărți (și sper că aveți de gând să faceți asta!), aș vrea să vă recomand, printre altele, și câteva titluri foarte frumoase de la editura Predania.

Editura Predania este o editură mai micuță, specializată îndeobște pe carte religioasă. În acest context, cele câteva cărți pentru copii vin să completeze colecția de cărți destinate sufletului omenesc.

La Gaudeamus, cărțile pentru copii s-au vândut cu 15 lei/bucata, un preț infim, dacă mă întrebați pe mine Tot cu 15 lei sunt acum și în Librăria Sophia. Dacă vă interesează comenzi mai mari, pentru clase, puteți să contactați editura la editura@predania.ro și veți putea obține și un discount (deși, să fim serioși, la 15 lei chiar nu avem nevoie de discount).

Anne – L. M. Montgomery

Seria Anne cred că este una dintre cele mai cunoscute serii de cărți pentru copii, fiind și cel mai des ecranizată. Este povestea unei orfane de 11 ani care ajunge, din greșeală la o familie adoptatoare din Green Gables și care, prin bunătatea, generozitatea și naivitatea ei, reușește până la urmă să câștige dragostea unei comunități întregi.

La editura Predania au fost traduse toate cele trei volume, care o urmăresc pe Anne de-a lungul vieții, din momentul în care ajunge în Green Gables, până când pleacă la studii și se întoarce, apoi, la Avonlea, ca învățătoare.

Ce a înțeles Betsy – Dorothy Canfield

Înțeleg că această carte ar fi foarte apreciată de pedagogii Montessori, deoarece pune foarte mult accentul pe ideea de a face singur. De altfel, am citit că Dorothy Canfield, autoarea, ar fi fost cea care a dus metoda Montessori în Statele Unite, traducând cărțile Mariei Montessori.

O recenzie detaliată a acestei cărți găsiți aici. Este în topul listei mele cu cărți de citit, din păcate, însă, nu am reușit să ajung la ea încă.

Prima rugăciune a Jessicăi – Hesba Stretton

Când vorbesc despre Dumnezeu, părinții au impresia că știu ce trebuie să le spună copiilor. Dar, adeseori, copiii vor altceva. Ei caută înțelesul lăuntric, viu și dătător de bucurie al unei legături pe care o presimt în rugăciunea celor mari. Ei vor să se întâlnească cu Dumnezeu „față către față” și să-I mulțumească pentru cele primite de la început și pentru totdeauna.

„Vreau să știu ce înseamnă rugăciunea,” „cine este Dumnezeu” și „dacă Dumnezeu are zile de plată,” se întreabă cu o gingașă seriozitate Jessica, fetița care a făcut celebră această carte scrisă de Hesba Stratton. (preluare din descrierea cărții de pe site-ul Librăriei Sophia).

Regina unei țări mici – Regina Maria

Aceasta nu este neapărat o carte pentru copii, dar mie mi-a plăcut foarte mult ideea, așa că am vrut s-o împărtășesc cu voi. Sunt gânduri despre România așternute pe hârtie de Regina Maria și sunt foarte frumoase, cu siguranță o să vă facă plăcere să le citiți și o să vă reîndrăgostiți de țara voastră. Mie îmi place mult coperta ei.

One Reply to “Cărți de dat în dar de Crăciun de la editura Predania”

  1. Nu stiam de seria Anne, insa noi am citit seria Pollyanna cu al sau “joc al bucuriei” de la Ed. Sophia, recomand cu drag.
    Multumim pt recomandari!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.