Felicitare de 8 martie cu mărgele-alfabet

Anul ăsta am fost foarte leneșă la postat pe blog activități practice (nici de Crăciun nu prea m-am dat peste cap pentru asta), dar m-am gândit să recuperez postând câte o felicitare de 8 martie pe zi. M-am inspirat de pe Pinterest (nici imaginația nu mai funcționează la cote maxime, din păcate) și am creat 5 felicitări pentru persoane dragi din viața noastră, cu un minim de materiale, și abia aștept să vi le arăt pe toate.

Azi avem o felicitare de 8 martie cu mărgele cu litere. Am setul ăsta de litere de ani de zile, nici nu mai știu de unde e, dar în zilele noastre se găsesc peste tot genul acesta de mărgele sau altele similare.

 

Materiale felicitare cu mărgele-alfabet

carton pentru felicitare (eu am avut roșu, dintr-un set Port bucurii de la DACOart, dar cred că mergea mult mai bine alb, sper să apuc să cumpăr pentru următoarele felicitări), panglică subțire, șnur mărțișor mai gros, litere-alfabet, bandă adezivă

Mod de lucru

Se înșiră mărgelele pe panglică și pe șnurul de mărțișor. Se poziționează pe cartonul de felicitare, iar pe verso se lipesc cu bandă adezivă. Dacă vreți să ascundeți banda adezivă, puteți lipi pe deasupra o altă bucată de carton.

Dacă aveți washi tape, puteți lipi cu bucățele colorate de washi tape în loc de bandă adezivă clasică (scotch) și atunci nu mai e nevoie să acoperiți.

Eu n-am avut un 8 să lipesc pe acolo, înainte de martie, și nici nu m-am hazardat să scriu cu carioca pentru că scriu destul de urât, nu prea le am cu caligrafia. Dar dacă aveți ceva ce poate fi lipit, un mărțișor mai vechi în formă de opt sau o cifră rămasă de pe la ceva, atunci puteți face asta.

O altă variantă cu litere pe care am văzut-o pe Pinterest era cu piese rămase de la Scrabble (sau alt joc cu litere), deci dacă aveți vreun joc mai vechi, desperecheat, puteți folosi literele pentru a face o felicitare. Se folosesc piesele de Scrabble doar pentru a forma cuvântul MAMA, iar pentru restul se desenează pătrățele ca la un rebus și se scriu cuvinte care să o descrie pe mama.

Pentru alte idei, publicate de-a lungul timpului pe blog, puteți accesa secțiunea Related posts (Articole similare) de la finalul acestui articol sau categoria Felicitare de 8 martie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.