Felicitare de 8 martie cusută cu fir alb-roșu

Azi vă prezint o felicitare de 8 martie cusută cu fir alb-roșu, care poate fi realizată atât de adulți, cât și de copii, manevrele în sine nefiind foarte complicate. Eu am făcut-o pentru sora mea, a cărei zi de naștere a fost ieri.

Materiale necesare felicitare cu fir alb-roșu

Carton pentru felicitări, o unealtă pentru perforat – merge și un ac mai gros dar eu am folosit un perforator Potricala cu o singură gaură și cu trei dimensiuni de perforare de la DACO. Îl am de anul trecut (cred, nu mai știu exact) și îl ador! Vă mai trebuie ață în alb și roșu, eu tot de la DACO am avut o papiotă, au fost două în set (am și cu verde – setul Șnurișor), un ac mai gros și o bucățică mică de bandă adezivă.

Mod de lucru

Se desenează conturul unei inimi pe cartonul de felicitare. Cu ajutorul uneltei pentru perforat se realizează găuri mici la distanțe aproximativ egale unele de altele (eu nu am avut răbdare să stau să măsor distanțele și am făcut cam multe găuri) pe conturul inimii. În mijlocul inimii se realizează o perforație mai mare.

Se bagă ața în ac, iar capătul mic al aței se lipește pe verso cu puțină bandă adezivă. Pornind din centru către margini se coase inima de jur împrejur. Activitatea e un pic migăloasă și trebuie să aveți grijă să nu trageți prea tare de ață (să nu îndoiți cartonul), dar nici să n-o lăsați prea lejeră, pentru că inima își poate pierde forma.

Cred că orice copil cu niște abilități minime de cusut poate realiza această felicitare cusută pentru a o dărui mamei sau doamnei învățătoare/educatoare. Activitatea se poate face și la clasă dacă folosiți un ac bont (fără vârf) ca să reduceți la maxim potențialele incidente. În plus, puteți face inima cu orice fel de ață, nu e musai nevoie de asta bicoloră, merge și cu două fire mouline sau cu diverse tipuri de lâniță.

Alt model de felicitare cusută pentru ziua mamei găsiți aici, iar pentru diverse alte sugestii de felicitări de 8 martie puteți accesa categoria Felicitare de 8 martie.

One Reply to “Felicitare de 8 martie cusută cu fir alb-roșu”

  1. Foarte frumos!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.