Activități creative de stat acasă: coroniță din cofraje de ouă

Perioada asta de stat acasă e dificilă pentru toată lumea și cu siguranță Facebookul, Instagramul, Whatsappul v-a fost deja inundat cu zeci de idei de activități, piese de teatru, jocuri, cărți de citit și alte lucruri pe care le puteți face pentru a alunga plictiseala.

Dar acum, pe bune, pot să pun pariu că nu aveți timp să vă plictisiți, mai ales dacă aveți copii și cu siguranță slalomul printre activități (dacă a existat) a început deja să devină obositor. Noi am încercat de vreo două ori să le punem copiilor câte o piesă de teatru, am încercat marea cu sarea și cu niște teme sau teste (Eliza) și niște jocuri educaționale (Vlad), dar ambele inițiative au rezultat într-un semi-eșec.

Noi, însă, ne străduim, mai ales că Vlad si Eliza funcționează mai bine când există o oarecare structură în activitatea lor. Nu zic nici să le faceți program de armată, dar nici să-i lăsați să facă ce vor (mai ales dacă lucrați de acasă, ca mine). Din când în când, câte o sugestie de activitate poate fi binevenită.

Eliza, de exemplu, e genul căruia îi place să facă multe activități creative. Dacă aș pune-o să facă doar asta o zi întreagă, ar fi foarte fericită. Prin urmare, era de așteptat ca ea să facă cele mai multe creații frumoase în perioada asta, așa că o să vă arăt și vouă din ce face.

Încep azi cu o provocare: coronița din flori de cofraje de ouă. Am văzut ideea pe pagina de Instagram Playlearngrowwiths și m-am apucat de ea, imediat ce am găsit pe aici un cofraj. Și mi-am provocat și prietenele să facă una și deja am primit prima poză!

Vă aștept și pe voi cu pozele pe email sau în privat pe Facebook și o să fac la final un colaj și îl voi adăuga aici.

Materiale necesare

cofraje de ouă, vopsele (am folosit setul de 24 de acrilice de la Daco, niște culori superbe și ușor de utilizat), pensule (tot un set de la Daco, ceva cu ”pisică”, am vrut să iau din Jumbo și aveau perii lipiți, erau foarte nașpa), foarfece, un adeziv puternic (pistol cu silicon am folosit eu – vedeți că bagă la Lidl săptămâna asta, la 20 de lei, dacă aveți Lidl în preajmă și obișnuiți să faceți cumpărături alimentare de acolo), niște resturi de carton.

Mod de lucru

Se rup cu mâna sau se decupează fiecare adâncitură pentru ou din cofraj. Se decupează petalele din fiecare, eu am folosit o forfecuță de unghii și am făcut tăieturile la liber, fără să stau să le măsor sau să le număr.

Se pictează florile și se lasă la uscat. Se decupează coronița (am trasat-o folosind două capace de oale 😀 ) și câteva frunze, din niște resturi de carton. Eu am folosit ambalajul unui joc, că nu mai aveam cutii deloc în casă, aruncasem tot ce primisem prin curier.

Se vopsesc cu verde coronița și frunzele. După ce toate piesele s-au uscat, se asamblează cu adezivul sau pistolul de lipit.

Coronița e numai bună să înveselească o ușă sau o fereastră în aceste zile mohorâte. Hai, cine mai acceptă provocarea? Înveselim Facebookul, Instagramul și ce mai vreți voi cu aceste coronițe colorate?

Iată și prima coroniță sosită pe adresa ”redacției” 😀 E făcută de fina mea, Mădălina.

One Reply to “Activități creative de stat acasă: coroniță din cofraje de ouă”

  1. O idee foarte draguta! Multumim!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.