Paște creativ în izolare – Kendama ”Iepurașul și oul de Paște”

Inițial aveam de gând să vă prezint doar decorațiuni pentru Paște, dar atunci când muncești să faci niște ouă din aluat sărat și ele se umflă în cuptor, transformându-se în monștri, te reorientezi rapid 😀 Așa s-a născut acest joc de tip kendama (eu inițial îi spusesem yoyo, dar mi-a atras atenția o prietenă că greșesc), ”Iepurașul și oul de Paște”.

Materiale kendama de Paște

O sticlă de plastic de 2 litri, vopsele (acrilice), o foarfecă ascuțită, o bucată de sfoară, un ou de plastic (dacă nu aveți un ou decorativ de plastic, folosiți carcasa aceea galbenă de la ouăle Kinder).

Cum funcționează această kenadama, vedeți într-un scurt filmuleț postat pe pagina mea de Instagram.

Mod de lucru

Desenați cu o cariocă urechile iepurelui pe sticla de plastic, apoi decupați-o cu foarfeca, păstrând gâtul cu dopul sticlei. Pictați iepurașul în culorile preferate. La mine nu s-a prins așa de bine vopseaua, nu știu de ce. Am mai făcut ceva similar mai demult și atunci s-a prins mai bine vopseaua – puteți vedea aici rezultatul.

După ce vopseaua s-a uscat, introduceți un capăt al bucății de sfoară în dopul sticlei (eu am făcut o gaură pe mijloc cu un cui încins, dar puteți, pur și simplu, s-o prindeți între dop și gâtul sticlei) și celălalt capăt în oul de plastic (idem, am dat gaură cu un cui încins).

Apoi nu vă mai rămâne de făcut decât să încercați să îl ajutați pe iepuraș să prindă oul 🙂

Și pentru că iepurașul era pentru Vlad și Eliza a vrut și ea unul, i-am făcut un coșuleț cu flori, iar ea a filmat procesul. Așa că iată un video de ”making of”, din care am tăiat la greu momentele stângace și tot au rămas câteva 😀 Dar exersăm și în timp poate devenim mai experte la făcut clipuri dyi.

2 Replies to “Paște creativ în izolare – Kendama ”Iepurașul și oul de Paște””

  1. e chiar dragut si destul de usor de facut 🙂

  2. Interesant si usor de realizat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.