Reciclează creativ: cum să faci o floare din coji de fistic

Zilele trecute l-am rugat pe soțul meu să ia o punguță de fistic de la Lidl, din acela prăjit dar nesărat. Simțeam nevoia să ronțăi ceva la film și am zis să fie ceva mai puțin caloric, pe cât posibil. După ce am terminat punga împreună cu Eliza, aproape fără să clipim, i-am spus: ce zici să încercăm să facem o floare din coji de fistic?

Eliza, care zice da la toate inițiativele mele creative, a fost super entuziasmată, așa că am făcut nu una, ci trei flori, plus un suport de lumânare. Și mai avem câteva coji, pentru că Eliza vrea să încerce nu știu ce bufniță. Și nici măcar nu ne-au trebuit atât de multe coji.

Am făcut un tutorial video pentru această floare din coji de fistic, dar o să vă explic și în cuvinte, pe scurt.

Materiale floare din coji de fistic

Evident coji de fistic 😀 o bucată de carton nu foarte gros, pistol de lipit. Dacă vreți să le pictați, vă trebuie și vopsele acrilice, lac, sclipici, ce vreți voi.

Se decupează un disc de carton, în funcție de dimensiunea finală pe care vreți s-o aibă floarea. Discurile mele au diametrul unui tub de carton de la hârtia igienică pentru că doar asta aveam la îndemână să trasez un cerc.

Începând dinspre interior spre exterior (începem cu trei sau patru coji pentru mijloc, așezate aproape vertical), lipim cojile cu partea mai lată la bază și cu vârful acela alungit, ca o petală spre exterior. Unghiul de înclinație îl decidem pe loc, putem face floarea mai închisă, dar vom pune mai multe straturi.

Continuăm să lipim petalele (ideal ar fi să le lipim precum cărămizile, adică petala de pe al doilea rând să vină între petalele de pe primul rând) până când acoperim tot discul.

Floarea poate fi lăsată așa sau pictată cu acrilice. Eu am încercat și varianta cu acrilice, dar a ieșit o porcărie, am niște acrilice foarte proaste, cu o putere de acoperire mică. M-am bucurat de ele că erau multe culori dar acoperă mai slab decât o banală guașă școlară.

Aș fi făcut o idee pe care am văzut-o pe Pinterest, să vopsesc o floare în verde și s-o pun într-un ghiveci pe post de suculentă 😀 Cred că ar fi grozave pentru decoruri de terasă și grădină!

Pentru suportul de lumânare:

Se taie un disc de carton suficient de mare să cuprindă lumânarea și încă trei straturi de coji. Se începe tot din interior spre exterior și se lipește câte un rând de coji, alternându-le pe rândul următor. Aveți grijă să lăsați în mijloc lumânarea ca să nu vă alunece coaja când o lipiți și să nu mai încapă ulterior.

2 Replies to “Reciclează creativ: cum să faci o floare din coji de fistic”

  1. Wow! Minunat! Am vazut si eu pe Pinterest, dar nu credeam ca se face atat de simplu si iese in realitate asa frumos. Ideea cu suculenta imi place foarte mult si as vrea sa o aplic si eu. Multumim pentru articol! Spor si inspiratie!

  2. Ce sa zic? Superb! Eu am imbracat un borcan in sfoara, iar din coji de fistic pictate am facut o floare. De asemenea, am facut martisoare din coji de fistic (intr-o activitate cu copiii). Multumim pentru idei, draga Laura!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.