Ne mai cumpărăm sandale sau nu în pandemia asta?

Perioada aceasta a pandemiei a fost extrem de dificilă pentru toate afacerile mici, indiferent că sunt producători, re-vânzători, importatori, distribuitori sau prestatori de servicii. Practic, orice business care ieșea din sfera absolut necesarului a fost condamnat la faliment sau, cel puțin, la întreruperea pe termen mediu sau lung a activității.

Acesta este unul dintre motivele pentru care nu am vrut să mai am articole de recomandări pe blog în lunile care au trecut. Perioada e dificilă nu doar pentru micii afaceriști, ci și pentru cumpărători. Și mi se pare normal ca oamenii să țină de banii lor și să nu-i cheltuie decât pe obiecte de strictă necesitate.

Acum eu recunosc că am cumpărat și lucruri care nu erau de strictă necesitate, ci mai mult pentru bucuria sufletului sau confort mental. Dar asta pentru că mă aflu (încă) într-o situație norocoasă: am putut lucra de acasă și veniturile mele au rămas relativ intacte.

M-am bucurat încă o dată că ariile noastre de activitate sunt diferite, eu la corporație, soțul la stat, astfel încât să ne putem acoperi unul pe altul, dacă pică vreunul dintre segmente (veniturile lui au fost afectate, de exemplu).

Aș vrea totuși să vă povestesc despre Încălțăminte Melania, pentru că m-am întâlnit cu Gabriela încă din februarie și de atunci i-am promis că, imediat ce va lansa site-ul, o s-o ajut să spun câteva vorbe despre încălțămintea lor.

Între timp a venit pandemia și m-am oferit s-o ajut să țină și pagina de Facebook, în limita priceperilor mele, conștiente fiind că nimeni nu va cumpăra încălțăminte de exterior în condiții de izolare la domiciliu.

Deci, dacă tot nu se re-deschid mall-urile și aveți nevoie de încălțăminte de primăvară-vară pentru copii, aruncați un ochi și aici pe site. La site încă se mai lucrează, așa că dacă aveți întrebări și vreți detalii suplimentare despre anumite modele, dați un mesaj pe pagina de Facebook și vă răspundem acolo.

Eu le-am luat atunci copiilor mai multe perechi de încălțăminte, pentru că aveau reduceri cauzate de închiderea magazinului fizic. Am luat un fel de pantofiori de vară și niște încălțări sport pentru Vlad și sandale, balerini și ghete de iarnă pentru Eliza.

Toată încălțămintea este marca Melania, fabricate în Italia sau în subdiviziile lor din Europa, după standardele italienești. Cele pe care le-am ales sunt din piele 100% cu talpă cu perniță și calapod mai lat, pentru că ambii mei copii au nevoie de încălțăminte mai… cuprinzătoare 😀

Singurul meu regret e că toată încălțămintea Elizei e mărimea 37, cumva a sărit direct peste 36 și mie nu-mi vine mai nimic de la ea, cu excepția pantofilor sport, în care mai înot, dar în limite decente 😀 Prin urmare, doar ghetele sper să-mi vină și mie (nu am poze cu ele, la vremea când am făcut pozele, erau de mult pline de noroi de la drumurile spre și dinspre școală 😀 )

Balerinii sunt confortabili și, cel mai important, au baretă. De câțiva ani ne era, practic, imposibil să găsim balerini pentru ea. Toți erau fie strâmți, fie îi picau din picior, nu găseam deloc variante cu baretă.

Pantofii lui Vlad sunt aleși de el, fără drept de veto din partea mea. Am mers atunci cu gândul să îi luăm niște pantofiori pentru o nuntă la care urma să mergem și găsisem o combinație perfectă de sport cu elegant, dar Vlad i-a refuzat și a ales, fără să stea pe gânduri, tenișii cu șireturi portocalii.

Prețurile sunt foarte decente pentru încălțăminte de piele și pentru calitatea pe care o au, iar în București se livrează de pe o zi pe alta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.