Online sau offline: ghid pentru un început de an școlar fără stres

Nu cred că a existat vreodată un început de an școlar mai stresant și mai nesigur ca acesta. În viața noastră de părinți, desigur, că în istorie sigur a mai existat.

Că e online sau nu, că merg la școală fizic cu toții sau doar o parte, cu plexiglas între ei sau cu distanțare, culoare separate, măști…. Doamne, nici nu știi ce să iei în calcul mai întâi și cum s-o dai să fie bine.

Și cred că, vrem sau nu vrem, le transmitem și copiilor noștri din anxietatea asta. Și una e să fie informați cu privire la potențialele opțiuni și alta e să fie stresați și să piardă din bucuria aceea pe care fiecare copil o are în prima zi de școală.

Prin urmare, alături de prietenii mei de la magazinele Next din România, am gândit un mic ghid de bune practici pentru ca începutul anului școlar, fie el în bancă sau pe canapea, să fie cât mai relaxat cu putință pentru cei mici.

Prima zi de școală contează!

Fie că e acasă sau în sala de clasă, prima zi de școală e una festivă! De când a intrat Eliza la clasa pregătitoare, eu i-am luat anual câte o ținută pentru prima zi de școală. Fie că avea haine de anul trecut și nu-i luam mai nimic altceva, fie că îi luam totul de la zero, ținuta pentru prima zi era sfântă.

După atâția ani deja am transformat asta în tradiție. A avut diverse combinații de fuste cu bluze, sarafane, chiar și o rochie într-un an, iar anul trecut a trecut aproape definitiv la combinația blugi + cămașă.

Pentru anul acesta am luat ambilor copii cămăși, lui Vlad pantaloni, iar pentru Eliza mai trebuie o pereche de pantaloni.

Igienă maximă

Dacă școala începe offline, s-a zis cu purtatul hainelor de pe o zi pe alta. Va trebui să se schimbe zilnic de cum a intrat pe ușă și va trebui să aibă cămăși și tricouri polo pentru fiecare zi a săptămânii. Cum eu nu prea spăl în timpul săptămânii, va trebui să mai investim în niște cămăși, să mă asigur că are suficiente.

Dacă voi spălați mai des, trebuie să știți că tricourile și cămășile de la Next au tehnologie Easy iron și resping petele datorită tehnologiei EcoElite. Asta înseamnă spălat rapid, la temperaturi mai mici și călcare super ușoară (sau uscare direct pe umeraș 😀 ).

Nu uitați să folosiți un dezinfectant pentru rufe, dacă spălați la temperaturi joase! Dezinfectanții speciali pentru rufe se găsesc în mai toate hipermarketurile la zona de detergenți.

Sportul se face pe bune!

Insistați la școală ca toate orele de sport să se țină afară (dacă nu plouă). După ce că stau atâtea ore în clasă cu masca, măcar la sport să iasă afară. Daca școala începe online, va trebui să vă ocupați voi de asta.

Nouă ne e greu în timpul săptămânii să ieșim afară așa cum ne-am dori, dar mai compensăm în week-end, așa că am refăcut stocurile și la pantaloni și bluze de trening.

Școala online nu înseamnă delăsare

Eu încerc s-o învăț pe fii-mea că faptul că stai acasă nu înseamnă că poți umbla șleampăt. Hainele se schimbă dimineața (încă mai lucrăm la treaba cu pantalonii de pijama 😀 ) și chiar și la orele online se poartă haine curate, care să-i vină bine copilului.

Copiii mei au crescut foarte mult din martie și până acum, așa că Eliza s-a întors fără trei sferturi de șifonier de la Iași (unde am fost plecați mai mult timp), iar la Vlad a trebuit neapărat să refac stocurile de lenjerie intimă și pantaloni pentru grădiniță. Nu știu de unde ideea asta că dacă stau în casă, copiilor nu le trebuie haine…

Kitul de igienizare – noul accesoriu pentru ghiozdan

Dacă școala începe offline, va trebui să îi puneți copilului în ghiozdan un kit de igienizare, care să conțină gel dezinfectant, măști de rezervă, pungi cu fermoar de culori diferite (pentru măștile folosite și cele noi), șervețele uscate și lamele/foițe de săpun de unică folosință pentru când se duce la baie și școala nu are săpun (din păcate cazul multor școli).

Lamelele/foițele sau foile de săpun de unică folosință se găsesc pe diferite site-uri și nu sunt deloc scumpe, eu am găsit un set de 5 cutiuțe a câte 12 lamele cu 14 lei.

________________________________

Găsiți colecția de uniforme și ghiozdane Next în magazinele din Băneasa Shopping City, Mega Mall, Afi Palace și Promenada (București) și în Timișoara la Iulius Town.

3 Replies to “Online sau offline: ghid pentru un început de an școlar fără stres”

  1. Anul acesta…fara stres (din acest punct de vedere).

    1. Laura Frunză says: Reply

      Laura, tu n-ai pagina de Fb la blog? Mai intru din cand in cand si rasfoiesc dar mi-ar fi mai usor daca mi-ar aparea fiecare articol nou in feed.

  2. Ioana Margineanu says: Reply

    Imi plac mult hainele pentru copii de la Next. Mi se par de buna calitate si rezistente la tavaleala. Recomand sosetele si lenjeria tot de la ei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.