Cărți cu frici și monștri mici pentru cititorii de Halloween

Da, da, știu, când or sărbători americanii… (nu știu ce, vreo sărbătoare de-a noastră), atunci o să sărbătorim și noi Halloweenul. Doar că Halloweenul nu e o sărbătoare americană, e irlandeză, și avem și noi mascații noștri care se îmbracă înfricoșător ca să aducă Anul Nou, așa că pe mine argumentele astea nu mă conving.

Copiilor le plac sărbătorile, orice ocazie de a se costuma, de a decora și de a da petreceri (și sincer, anul ăsta cu atât mai mult). De noi depinde cât și cum le dăm voie să le sărbătorească și ce simbolistică dăm acestor sărbători. Așa că pentru cei care vor să se sperie de Halloween, sau dimpotrivă, vor să aibă de-a face doar cu monștri drăguți, iată câteva lecturi potrivit de înspăimântătoare pentru toate vârstele, din ce am găsit la noi în biblioteci!

Monsta, Dita Zipfel, ilustrații Mateo Dineen, editura Carusel e despre un monstruleț care s-a mutat sub patul unui copil dar nu reușește deloc să-l sperie, așa că îi scrie o scrisoare în care îi povestește câte ceva despre viața lui și își ia la revedere. (5+)

Un monstru la mine acasă, The Umbilical Brothers, ilustrații Johan Potma, editura Carusel, e despre o familie de monștri care țipă în gura mare că au un monstru în casă. Copiii se vor amuza teribil când își vor da seama că fioroșii monștri se tem de un șoricel mititel! (5+)

Ești îngrozitor de drăguț, Eva Dax, ilustrații Sabine Dully, editura Univers. Gregor e un monstruleț care nu se simte prea drăguț, așa că cere validări de la toți membrii familiei. Toți îi laudă burta umflată, negii bulbucați, dinții stricați etc, pentru că toți îl iubesc exact așa cum e!  (5+)

Micul Noi la școală, text și ilustrații Daniela Kunkel, editura Univers. Micul Noi e un monstruleț foarte simpatic care apare oriunde există oameni care stau împreună. Noi îi ajută pe copii să fie mai curajoși, să învețe cu plăcere, să dezvolte prietenii. Însă nu toate lucrurile merg ușor acolo unde există Noi. Micul Noi se îmbolnăvește și poate chiar să dispară atunci când se întâmplă lucruri urâte. Iar copiii trebuie să găsească metode pentru a-l aduce înapoi. (3+)

Nu deschide cartea asta!, Andy Lee, ilustrații Heath McKenzie, editura Litera. Dacă deschizi cartea asta, s-ar putea să se întâmple niște lucruri îngrozitoare, așa că la fiecare pagină ești avertizat să încetezi cu răsfoitul. Însă tu, fiind curios, cu siguranță o să dai pagină după pagină, ca să vezi ce lucruri înspăimântătoare se pot ascunde acolo 😀 (4+)

Vlad, cel mai nepriceput vampir din lume, Anna Wilson, ilustrații Kathryn Durst, editura Corint Junior. Copiilor le plac cărțile cu copii nepricepuți la ce trebuie să facă, pentru că așa se simt și ei uneori. Vlad nu are mai deloc talentul nativ al părinților săi vampiri, iar atunci când se mută într-o zonă locuită, Vlad își dorește să meargă la școală și să-și facă prieteni.

Doar că Vlad e un pic ciudat și îi va veni greu să se integreze. Cred că orice copil care se simte diferit sau stânjenit în preajma colegilor va adora această carte care îl va face să se simtă perfect normal! (7+)

Lucifer Junior. Prea bun pentru iad, Jochen Till, ilustrații Raimund Frey, editura Unicart. Lucifer Junior e nimeni altul decât fiul lui Lucifer Senior și trebuie să se pregătească pentru a prelua conducerea… Prin urmare, este trimis pe Pământ să învețe să fie rău, doar că ce te faci când juniorul nu vrea să fie rău?

Cred că e o metaforă pentru orice copil care provine dintr-un mediu mai puțin propice și care vrea să-și depășească acea condiție, să fie diferit, mai bun. Oare cum ar fi dacă n-ar mai exista răutate și toți copiii ar învăța doar să fie buni? Pare o carte amuzantă și cu siguranță o s-o citesc curând. (9+)

O listă semi-definitivă a celor mai îngrozitoare coșmaruri, Krystal Sutherland, editura Storia Books. Familia lui Esther este blestemată să aibă frici și să moară din cauza lor. Esther încă nu știe care este cea mai mare frică a ei, dar s-a decis să evite absolut toate potențialele fobii, ținând o listă amănunțită a acestora. Atunci când este jefuită, i se fură și lista de frici și astfel Esther ajunge, în cele din urmă, să se confrunte cu ele, pentru a rupe blestemul aruncat asupra familiei. (14+)

Acestea fiind zise, bu-hu-hu! Halloween cititor și înfricoșător! Iar dacă vă plac și filmele cu specific, găsiți aici o listă interesanta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.