Bombe de ciocolată caldă – noul trend de pe Tik Tok

Când ai copil cu cont de Tik Tok, mai afli și tu ce mai e în trend pe acolo 😀 Uneori sunt niște prostioare, alteori sunt și chestii mai interesante, cum sunt aceste bombe de ciocolată caldă cu surprize înăuntru.

Sunt super simplu de făcut, nu aveți nevoie de multe ingrediente și cu siguranță copiii vor fi încântați de ele. Merg și date cadou, dacă le ambalați în niște celofan și legați de ele o fundă sau chiar o linguriță drăguță. Eu am văzut mai demult la Miniso niște lingurițe aurii și regret și acum că nu mi-am luat una, pur și simplu erau superbe!

 

Ingrediente bombe de ciocolată caldă

Ouă Kinder (sau alt tip de ou de ciocolată, dar recomand Kinder pentru că sunt mai calitative), câteva pătrățele de ciocolată neagră de bună calitate, pudră de ciocolată caldă, mini bezele (s-au găsit la Lidl punguțe cu mini bezele sau luați unele mari și le tăiați cu foarfeca).

Mod de lucru bombe de ciocolată caldă

Ciocolata neagră se pune la topit pe bain-marie: într-o crăticioară mică se pune un deget de apă, apoi deasupra un bol de sticlă cu cele câteva pătrățele de ciocolată. Crăticioara se pune pe foc și se lasă la topit ciocolata, amestecând în ea cu un bețișor.

Ouăle Kinder se scot din ambalaj și se desfac, cu grijă, în jumătăți egale. O jumătate se umple cu pudră de ciocolată caldă și bezele mici. Cealaltă jumătate se înmoaie ușor în ciocolata topită și se lipește peste jumătatea umplută.

Și tutorial video (fără sunet, așa cum a comentat Eliza, evident al ei de pe Tik Tok e mult mai drăguț!)

Dacă nu vreți să vă mai bateți capul cu ciocolată topită, cred că puteți încălzi ușor marginea jumătății goale deasupra unei lumânări, dar mi se pare riscant, dacă vă apropiați prea tare, riscați să topiți prea tare ciocolata și să nu mai adere la cealaltă jumătate.

Lăsați la răcit. Încălziți apă sau lapte și puneți bomba de ciocolată în cană. Amestecați și, când se va topi oul, vor apărea bezelele la suprafața băuturii. Savurați!

3 Replies to “Bombe de ciocolată caldă – noul trend de pe Tik Tok”

  1. Laura, foarte faina ideea! Filmuletul Elizei imi place mult, ce editor a folosit? Am si eu doi pasionati de filmulete de genul acesta si caut idei 😁 Multumesc!

    1. L-a facut direct pe Tik Tok, au acolo tot felul de chestii cu care pot face filmulete, pe mine ma depasesc total :))

      1. De acord cu tine! Si eu sunt depasita, David asa le invarte, iar eu ma uit ca mata in calendar 😂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.