Activități de iarnă și Crăciun 2020 – ghinde decorative

Am văzut ghindele astea decorative în mai multe variante pe Pinterest, dar am senzația că sunt singura care s-a gândit să le facă din ouă adevărate 😀 Măcar așa și tot pot pretinde că sunt originală.

De fapt, doar întâmplarea a făcut să fiu ”originală”: nu aveam ouă de plastic, polistiren sau lemn ca în activitățile de pe Pinterest, așa că m-am gândit să încerc cu ouă reale. Mi-am promis că anul acesta voi cumpăra un minim de materiale și în rest improvizez, nu dau iama la magazin pentru orice chestie.

Și vă spun sincer că mi-au ieșit niște lucruri minunate din improvizațiile mele. Nici nu e nevoie de multe materiale ca să iasă ceva spectaculos dacă ai puțină inspirație combinată cu imaginație!

Ghindele astea se pot agăța în brad sau se pot pune într-un coșuleț pentru a decora centrul mesei sau raftul unei biblioteci. Nu mai zic de plăcerea de a le face. Eu le-am executat în două seri diferite de duminică, în timp ce mă uitam la filme de Crăciun.

Materiale ghinde decorative

Ouă de polistiren, lemn sau plastic sau ouă sparte la capătul mai gros și golite de conținut (spălate și uscate), vopsea aurie (am folosit acrilic), câteva conuri de brad, o foarfecă de grădinărit sau altă unealtă mai ascuțită de tăiat, sfoară, câteva bețe (pentru codițe), pistol de lipit cu silicon.

Mod de lucru ghinde decorative

Dacă aveți ouă de plastic sau lemn, săriți pasul ăsta. Pentru ouăle adevărate: eu le-am spart ușor în vârful mai gros, am înțepat gălbenușul cu o frigăruie și le-am golit. Le-am spălat cu puțină apă cu oțet și le-am lăsat câteva zile la uscat atârnate în vârful unor frigărui. Apoi le-am vopsit cu auriu și le-am lăsat la uscat.

În poza cu materialele o să vedeți că am un scul de lânică, însă rezultatul nu a fost așa grozav, așa că am făcut doar cu sfoară. Efectul e mult mai frumos și se lucrează mai ușor cu ea.

Pentru a obține solzii de con, trebuie să vă puneți forța manuală la treabă și să-i desprindeți de pe con. Nu vă trebuie să fie lungi, doar vârful lor, pe care eu l-am tăiat cu o foarfecă de grădinărit. Asta mi s-a părut cea mai grea parte, dar vă prindeți ușor cum stă treaba odată ce vă apucați.

Se lipește un șir de solzi de jur împrejurul oului, în partea de sus, respectând proporția ghindei: două treimi va fi goală, o treime va fi decorată.

Apoi se înfășoară sfoara, mai întâi un pic deasupra solzilor din conuri, apoi continuând în sus, spre gaură, completând din belșug cu silicon fierbinte, pe unde nu se așază bine 😀

Când aproape ați acoperit gaura, luați un bețișor, ungeți bine un capăt cu silicon fierbinte și băgați-l în ou. Apoi înfășurați sfoara în jurul bețișorului până acoperiți toată gaura.

Spor la treabă și dacă faceți ghindele decorative, vă aștept cu poze pe pagina de Facebook a blogului.

Și nu uitați să consultați secțiunea Activități de Crăciun pentru mult mai multe idei de felicitări, decorațiuni și cadouri de Crăciun.

3 Replies to “Activități de iarnă și Crăciun 2020 – ghinde decorative”

  1. lumeanoastramagica says: Reply

    🥀❣️

  2. Iulia Burlaciuc says: Reply

    Buna ziua! am preluat ideea ghindelor si au iesit o minunatie, nu stiu cum sa fac sa le poti vedea!

    1. Imi puteti trimite poze pe adresa de email idei_pentru_mamici_si_copii@yahoo.com sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook Blog Laura Frunza 🙂 Abia astept sa vad cum au iesit!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.