Turist în România – Grădina Paradisului și Căsuța răsturnată din Gorj

V-am povestit deja în primul articol dedicat acestui circuit prin țară că am oprit în Gorj la Grădina paradisului și la Căsuța răsturnată, așa că revin cu detalii despre aceste două obiective, foarte apropiate unul de celălalt.

Dacă vreți să zăboviți mai mult în zona Gorjului, puteți merge mai departe spre Hobița și apoi spre Târgu Jiu, pe urmele lui Brâncuși.

Grădina Paradisului sau Pădurea Colorată

Grădina Paradisului se află în Pădurea Dumbrava Poienari din comuna Baia de Fier, județul Gorj, și se remarcă prin trunchiurile copacilor vopsite în culori vii, în cadrul unui proiect menit a atrage atenția asupra defrișărilor abuzive. Conceptul aparține artistului Mihai Țopescu și a fost realizat în 2017. Vopseaua este ecologică și, din câte am observat, și rezistentă, pentru că arăta foarte frumos și acum, la aproape 4 ani după vopsire.

Artistul a declarat atunci că din orice unghi ai privi, vei vedea o imagine diferită și așa și este. Dacă ajungeți acolo, o să fiți tentați să face poze peste tot, pentru că priveliștea e incredibil de frumoasă. Cele mai frumoase poze se fac într-o zi înnorată când o să fie și mai puțină lume în zonă, cu siguranță.

Căsuța răsturnată de la Bumbești-Pițic

Căsuța răsturnată este fix ceea ce îi spune și numele: o căsuță construită cu susul în jos și nu doar la exterior, ci și la interior. Când am vizitat-o noi, doar căsuța era deschisă ca atracție, dar, din ce am văzut, curând vor fi deschise și traseul de tip aventura parc și spațiile exterioare de joacă ale complexului.

Tarife de acces valabile la momentul vizitării (aprilie 2021): copii între 3 și 10 ani: 10 lei acces exterior, 15 lei interior, copii peste 10 ani și adulți: 15 lei acces în exterior și 15 lei acces interior (sper că am înțeles bine de pe afișul lor).

Experiența de a vizita o casă cu susul în jos a fost foarte interesantă și copiilor le-a plăcut mult. Dacă intrați în interior, veți vedea că și mobilierul este cu susul în jos, ba chiar și toaleta!

Și, pentru că evident, nu se poate să avem excursie fără peripeții, Vlad a comis o boacănă aici, intrând cu pantofii pe cimentul proaspăt turnat pe una dintre alei și lăsând niște urme adânci acolo în goana lui de a vedea nu știu ce jucărie la magazinul de suveniruri 😀

Noroc că oamenii nu s-au supărat pe noi și au nivelat la loc aleea, iar încălțările au putut fi salvate, dar jur că nu știam dacă să râd sau să mă înfurii, ca parcă nu putem merge pe undeva, fără să comită Vlad vreo nefăcută 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.