Noi apariții editoriale pentru copii de toate vârstele – mai 2021

Iată câteva noi apariții editoriale care merită atenția voastră, mai ales că azi începe târgul de carte Elefant Fest și e posibil să prindeți tot felul de reduceri.

În cadrul târgului am și eu câteva evenimente, discuții și interviuri cu autori, iar primul este chiar azi la ora 11: un interviu cu Lucinda Riley, autoarea seriei Cele șapte surori de la editura Litera.

Următoarele evenimente:

marți ora 10.00: interviu cu Alka Joshi, autoarea cărții Artista Henna, editura Nemira

marți, ora 11: interviu cu Santa Montefiore, autoarea cărții Farul cu Secrete, editura Litera

marți, ora 14: discuție cu Gabriela Maalouf, psihoterapeut, despre cartea Vindecarea copilului interior, Stefanie Stahl, editura Litera

joi, ora 16: discuție cu Liviu Szoke și Alina Bâltâc despre cartea Dinți de lapte, Zoje Stage, editura Leda

sâmbătă, ora 10.30: discuție cu Corina Militaru și Ioana Văcărescu despre cartea Andrei și Regatul Sferelor Albe, editura Galaxia Copiilor.

Evenimentele se vor difuza pe pagina de Youtube a celor de la Elefant și le puteți accesa direct din pagina programului.

Așa, acum să trecem la noutățile pe care vreau să le anunț. O să încep prin a-mi lăuda o traducere, bineînțeles, că dacă nici eu nu mă laud, atunci cine?

Editura Bookzone

La editura Bookzone, a apărut o serie de patru cărticele despre bullying. Nu că le laud că sunt traduse de mine, dar sunt de departe cele mai bune cărticele despre bullying apărute la noi pentru segmentul acesta de vârstă: Glumele nu sunt mereu amuzante, Tachinarea nu e mereu amuzantă, Îmbrâncitul nu e deloc amuzant, Insultele nu sunt deloc amuzante.

Adresate copiilor de 5-10 ani, cărțile abordează, separat, tematici legate de bullingul fizic, verbal, emoțional și bullyingul ascuns, cel care nu se vede. Situațiile prezentate în carte sunt ușor de înțeles de către copii, iar soluțiile propuse pot fi un punct de plecare pentru a face față bullyingului, atunci când copiii noștri sunt în postura de victime.

Editura Univers

La editura Univers a apărut continuarea romanului Caietul de Ioana Chicet Macoveiciuc. Aceasta se numește Caietul – roman ilustrat pentru copiii care cresc. Eliza a țopăit de bucurie când l-a văzut și eu acum trebuie să mai comand încă trei, să le dăruiesc fetițelor cărora le-am făcut cadou primul volum.

De data asta, Caietul misterios are răspunsuri pentru întrebările (uneori dificile) mai multor copii și cu siguranță atât fetele, cât și băieții, se vor regăsi în el.

Editura Arthur

Pasionații universului Harry Potter au acum o nouă carte de adăugat la colecție: Povestirile Bardului Beedle, de JK Rowling. O carte clasică a Magosferei, Povestirile Bardului Beedle a ajuns în atenția cititorilor Mageamii pentru prima dată în Harry Potter și Talismanele Morții. Acum, grație noii traduceri a lui Hermione Granger din runele străvechi, cu introducere, note și ilustrații de JK Rowling și comentarii de Albus Dumbledore, și voi vă veți putea bucura de ea.

Editura Curtea Veche

La editura Curtea Veche, a apărut o cărticică (la propriu, e foarte micuță, de 13x13cm) intitulată Povestea lui Ma care voia să fie altcineva, text Momomo, ilustrații Livi Po, despre un șoricel care încearcă să-și schimbe înfățișarea pentru a fi pe placul celorlalți. Scopul acestei povești este să ne învățăm copiii să vadă dincolo de filtre pe rețelele de socializare și să-i învățăm să se placă așa cum sunt.

Editura Frontiera

La editura Frontiera au apărut trei cărți noi deosebite, o să vă povestesc pe scurt despre ele acum, urmând să revin cu un material mai amplu despre prima dintre ele, Haiku siberian.

Haiku siberian, text Jurga Vile, ilustrații Lina Itagaki, traducere Alina Nucă, este un roman grafic despre deportarea unei familii de lituanieni în Siberia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Romanul este scris din perspectiva lui Algis, un băiat de 13 ani. Povestea și personajul sunt inspirate din experiența reală cu deportarea a tatălui autoarei. Recomandată pentru 12+

Povestea cu lupul, William McCleery, ilustrații Dan Dulău, traducere Andra Matzal, deschide colecția MicRoman, dedicată cititorilor începători, care abia fac primii pași în a citi singuri o carte. Apărută pentru prima oară în 1947, carte este despre un tată care îi spune băiețelului său de cinci ani o poveste. Doar că povestea crește și crește de la o seară la alta, la solicitarea băiețului, și capătă noi și noi valențe. Recomandată pentru 7-12 ani.

Sărbătoarea fructelor, text și ilustrații Gerda Muller, traducere Alexandru Gurău, este o carte absolut splendidă despre fructe, atât europene cât și exotice. Copiii vor afla cum arată plantele pe care cresc unele tipuri de fructe, cum se reproduc, când se culeg, cum se mănâncă.

Și totul cu niște ilustrații deosebite, care vor face orice copil să ceară cât mai repede o porție de fructe proaspete! Până și eu m-am dus și am mâncat o portocală după ce am citit-o (singurul fruct pe care îl aveam în casă).

Editura Casa

La editura Casa au apărut două cărți noi cu Conni: Conni și Zâna Măseluță și Conni îl ajută pe tata. Vlad va fi foarte bucuros de acestea două, deoarece este mare fan Conni. Nu scăpăm niciodată fără să citim vreo carte din serie, uneori chiar două sau trei pe seară.

Experimentăm și descoperim, o nouă apariție în colecția De ce? De ce? De ce? adresată copiilor de 4-7 ani. Veți găsi în ea peste 30 de experimente cu aer și apă. Formatul este același, integral cartonat, cu clapete. Abia aștept să testăm câteva experimente din carte!

..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.