Arta la îndemâna ta: un nou magazin ProfiArt în Afi Cotroceni

Dacă vă place arta, sub toate formele ei, atunci sigur o să vă bucure faptul că ProfiArt mai deschide un magazin într-un mall, după cele din Park Lake și din Sun Plaza, de data asta în Afi Cotroceni. Așa o să găsiți mai ușor toate materialele și ustensilele de care aveți nevoie pentru a face diverse arte creative, singuri sau împreună cu copiii.

Cu ocazia asta eu am testat tehnica pouring, e o tehnică pe care am tot urmărit-o online și mi s-a părut minunată, așa că m-am bucurat mult să primesc kitul Ultimate Pouring de la Nancy Wood și Pebeo și să încerc eu să fac acasă ”artă fluidă”.

Ce este pouring art sau arta fluidă?

Este artă creată prin turnarea unor vopseluri speciale (amestecuri gata făcute) sau a unor combinații de acrilice cu mediumuri pentru tehnica pouring. Vopseaua se toarnă pur și simplu pe pânză sau pe alte planșe-suport, de obicei în cercuri concentrice, care apoi se dispersează pe suport înclinându-l în mai multe unghiuri.

Am făcut pentru voi un video în care am testat kitul Ultimate Pouring și veți vedea în el cât de frumos se întind culorile și ce rezultate complexe poate avea.

Este o formă de terapie prin artă, atât pentru adulți, cât și pentru copii, pentru că vă obligă să vă lăsați să zburde libere imaginația și creativitatea, vă obligă să stați liniștiți, să vă cultivați răbdarea. În plus, este foarte relaxant să urmăriți vopseaua cum se scurge pe pânză.

Pouring art este perfectă pentru acei copii și adulți cărora nu le place să coloreze în interiorul liniilor, pasionații de arte contemporane care nu se încadrează neapărat în tipare, arte care oferă privitorului altă experiență de fiecare dată când o admiră.

Pe site-ul și în magazinele ProfiArt găsiți și vopsele gata pregătite pentru pouring art sau doar sticle de medium, dacă vreți să exersați tehnica fără acel efect de celulă/dantelă. Vedeți mai jos cum a procedat Eliza: a turnat, pe rând culorile într-un pahar – una peste alta – și apoi a turnat cu paharul direct pe canvas.

Iar dacă vă place, totuși, să colorați în interiorul liniilor, vă recomand pictura pe numere. Găsiți pe site la ProfiArt o mulțime de seturi pentru pictura cu numere, dar și alte materiale pentru ”crafts” și hobby.

Despre pictura cu numere, a povestit Eliza aici, este una dintre ocupațiile ei favorite pentru timpul liber.

5 Replies to “Arta la îndemâna ta: un nou magazin ProfiArt în Afi Cotroceni”

  1. I-a ieșit superb 🤩 Este foarte talentată 💖💖

    1. Laura Frunză says: Reply

      Multumim! Si voua v-a iesit frumos!

  2. Absolut superb! Ceva și pentru mine, și pentru fii-mea, pentru că amândurora ne place să experimentăm pe pânză. Când venim acasă, dăm o fugă în AFI, claaaaar!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Tu te duci in Sun, doamna, ca au si acolo :))) Si e mai aproape.

      1. Eh, mă plimb și eu, ce vrei? 🤪😘

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.