Cele mai tari cărți cu abțibilduri din plastic refolosibile

Recunosc că am fost tentată să pun în titlu ”nu ați mai văzut așa ceva!” pentru că chiar n-ați mai văzut, dar prea suna a titlu de revistă de can-can și am renunțat 😀 Însă vă asigur că la noi în țară nu ați mai văzut asemenea cărți cu abțibilduri din plastic care pot fi refolosite la nesfârșit.

Sunt trei cărți: Suflă, alina și pune un plasture, O îmbrățișare de noapte bună, și Ursulețul are nevoie de ochelari.

Au apărut recent la editura Casa, sunt cartonate integral și, la fiecare pagină, copilul are o acțiune de făcut: să pună un plasture pe o bubiță, o pereche de ochelari pe urs sau o jucărie în brațele posesorului ei.

Plasturii sunt dintr-un material special, se pot lipi și dezlipi de nenumărate ori, iar când trece lipiciul, îi spălați cu apă rece și o luați de la capăt.

Ca să vedeți cum funcționează, am făcut și un filmuleț:

Vlad le adoră pur și simplu, uneori le citim de 3-4 ori la rând și nu se mai satură de ele. Sunt colorate, haioase și oferă copilului ocazia de a-și pune degețelele la treabă, mai ales în cazul copiilor care nu au răbdare să stea nemișcați când le citim. Pentru Vlad sunt perfecte!

Cărțile sunt reduse acum, costă 39 de lei una și chiar merită. Nu uitați că nu toate cărțile pentru copii trebuie să aibă ilustrații de artă sau musai ceva educațional în ele. Unele sunt, pur și simplu, distractive, îi îndeamnă la joacă, au glumițe și copiii, chiar și cei mai mici, le pot răsfoi și singuri.

Noi avem în casă atât cărți mai serioase sau mai profunde (cum sunt cele de la Signatura, de exemplu), dar și cărți cu două-trei cuvinte pe pagină, interactive, pe care le-am luat pentru simplul fapt că Vlad se distrează foarte mult cu ele, cum sunt acestea de față sau unele dintr-o serie interactivă de la Univers Enciclopedic Junior (Cine ești tu? Vreii să fii prietenul meu? Vrei să te joci cu mine? Ajută-mă să zbor, Castorul Bubu).

3 Replies to “Cele mai tari cărți cu abțibilduri din plastic refolosibile”

  1. Sunt minunate! Copilul meu iubeste abtibildurile repozitionabile, aici in Canada se gasesc multe planse de activitati ( la ferma, in padure, orasul cu monstri) cu asemenea abtibilduri dar carti inca nu am vazut. Voi cauta 🙂

    1. Laura Frunză says: Reply

      Din cate inteleg, cartile astea sunt publicate si in America, deci e posibil sa se gaseasca si pe acolo.

      1. Deja le-au comandat bunicii din Romania, carora le-am trimis postarea. If this doesn’t make you feel like an influencer 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.