Activitate de toamnă-iarnă: ren sau cerb din nuci

V-am spus să adunați tot felul de elemente naturale pentru că vom face activități cu ele, așa că iată: azi vă voi arăta cum să faceți un peisaj cu un cerb sau un ren din nuci.

Activitatea poate fi adaptată pentru toamnă sau pentru iarnă, în funcție de preferințe. Eu m-am inspirat de la o prietenă, ea a făcut cu copiii ei și mi-a trimis ideea, dar e posibil să fie deja în zeci de mii de variante pe internet, așa cum se întâmplă cu toate activitățile frumoase.

Materiale:

Jumătăți de coji de nuci (se sparg nucile cu grijă și se extrage miezul), ochișori mobili, o cariocă neagră, crenguțe subțiri (pentru picioare), frunze uscate de tuia (pentru cornițe), crenguțe de brad, frunze mici, frunze uscate, crenguțe goale pentru copaci, un fruct mic și roșu sau un pompom pentru nas, pistol cu silicon fierbinte, carton sau bază de felicitare (dacă vreți să faceți o felicitare). Pentru varianta de iarnă vă mai trebuie un perforator fulg, hârtie albă și lipici solid.

Pe cea pe carton maro, am făcut-o eu de test. Pe cea pe carton alb am făcut-o împreună cu Vlad pentru doamna educatoare, dar Vlad nu a fost foarte cooperant. I-am desenat conturul nucilor, ca să știe unde să le poziționeze, dar cel mai mult i-a plăcut să fărâmițeze frunzele pentru partea de jos.

Mod de lucru:

Se lipesc ochișorii pe coaja de nucă pentru cap. Se desenează boticul și se lipește nasul. Eu am folosit un fruct de păducel pentru ren și un pompom pentru cerb (le zic așa, deși e cam același animal :D, indiferent ce-o fi – și înainte să comentați, vă zic că nu are doar două picioare, celelalte două nu se văd 😀 )

Se lipesc coarnele pe carton. Puteți folosi crenguțe de tuia uscate sau alte rămurele, în funcție de ce aveți la îndemână.

Se lipesc cojile de nucă pe carton: cea pentru cap vertical, iar cea pentru corp orizontal sau puțin înclinată. Se adaugă picioarele și coada.

Pentru decorul din jurul renului, se folosesc crenguțe de brad sau alt tip de crenguțe, se lipesc frunze, întregi sau sfărâmate și dacă vreți să fie peisaj de iarnă, adăugați și fulgi decupați cu perforatorul.

4 Replies to “Activitate de toamnă-iarnă: ren sau cerb din nuci”

  1. Arata super. Felicitari!

  2. Ce simpatic este renul! Mult spor in continuare la astfel de activitati!

  3. Cu ce ai lipit cojile de nucă de carton?

    1. Cu pistolul cu silicon fierbinte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.