Decorațiuni de Crăciun din conuri de pin și molid

M-am întors de la munte cu o sacoșă plină de conuri de pin și molid, așa că mi-am planificat să facem multe decorațiuni de Crăciun cu ele. În ritmul în care lucrăm, cred că ne vom decora bradul doar cu decorațiunile făcute de copii, pentru că meșterim zilnic și rezultatele sunt spectaculoase.

Brăduleț cu pompoane

Materiale: un con de pin, pompoane colorate, vopsea verde, un dop de la sticla de vin (jumătate din el, de fapt), pistol cu silicon fierbinte, o steluță (un ștras sau decupată din hârtie gumată argintie sau carton).

Tăiați codița conului cu un cutter ascuțit. Lipiți conul pe jumătatea de dop de plută. Vopsiți conul cu verde. Lipiți pompoanele și steluța în vârf.

Brăduleț cu perle

Materiale: un con de pin, perle, o steluță de anason (sau tot din carton/hârtie gumată), o felie de lemn, puțin mușchi (licheni) stabilizat.

Tăiați codița conului. Lipiți conul pe felia de lemn. Lipiți perlele din loc în loc. Lipiți steluța în vârf. De jur împrejurul conului lipiți lichenii stabilizați.

Om de zăpadă

Materiale: o bilă de polistiren, o bucată de sârmă plușată, vopsea albă, un con de pin, o bucată de panglică, carioci, vopsea albă. Dacă vreți să-i faceți și mâini, vă mai trebuie niște sârmă plușată maro.

Luați bucățica de sârmă plușată roșie și faceți două rotocoale la fiecare capăt: rulați o dată sau de două ori capetele pentru a forma căștile care vin peste urechi. Lipiți căștile pe bila de polistiren. Desenați ochii și gura omului de zăpadă.

Tăiați codița conului. Vopsiți-l cu alb și lăsați-l la uscat. Lipiți capul de corp cu pistolul cu silicon fierbinte. Puneți-i la gât fularul făcut dintr-o bucățică de panglică.

Gnom

Materiale: un con de molid, fetru roșu, un pompon sau o bilă de lemn pentru nas, pistol cu silicon fierbinte, sfoară sau ață pentru atârnat, vopsea albă.

Se vopsește cu alb conul de molid. Se decupează un triunghi cu baza mai curbată pentru fesul gnomului. Se formează fesul și se lipește. Ața de atârnat se lipește în interior. Se lipește fesul de con, apoi se lipește nasul.

Voi ați încercat vreo decorațiune din conuri?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.