Decorațiuni de Crăciun din rondele de lemn

Pentru că anul ăsta am pus mâna pe niște felii de lemn tăiate de fiul unei prietene, am reușit, în sfârșit, să facem aceste decorațiuni de Crăciun din rondele de lemn, modele pe care le salvasem în panoul meu de Pinterest.

Pinterest e un loc extraordinar pentru toți pasionații de art & crafts și eu apelez des la el atunci când sunt în pană de idei. M-a nou m-a văzut și Vlad uitându-mă acolo și mereu mă roagă să căutăm activități ”acolo pe telefonul tău, mami!”. Sunt foarte bucuroasă că anul ăsta Vlad e super încântat să meșterim și chiar cere el extra-activități.

Presimt că totul o să se întoarcă împotriva mea la un moment, mai ales în serile în care sunt foarte obosită, dar deocamdată mă bucur că putem face ceva împreună, am așteptat mult timp momentul ăsta!

Materiale pentru decorațiunile din rondele: felii de lemn, pompoane, sârmă plușată, vopsele, ochi mobili sau carioci negre, cuie subțiri și mici, ață de brodat verde, sfoară.

Model Moș Crăciun

Se delimitează cu creionul zonele care vor trebui pictate. Având linii trasate, lui Vlad i-a venit mai ușor să picteze căciula și barba moșului. Se lipește pomponul pentru nas. Se lipește sfoara pentru agățat.

Model ren

Se desenează ochii și botul. Se lipește pomponul pentru nas. Noi am făcut două modele de cornițe: am răsucit firul plușat în jurul unui creion pentru unul dintre modele și pentru celălalt am tăiat bucăți mai mici din sârmă și le-am răsucit pe o bucată mai mare. Le-am lipit de capul renului, apoi am adăugat agățătoarea.

Model brad string-art

Pentru modelul ăsta mi-am dat peste degete cu ciocanul de câteva ori, dar a meritat 😀 Am răscolit toată cutia de scule a soțului ca să găsesc niște cuișoare rămase de la montajul vreunei piese de mobilier, apoi le-am bătut pe rondea, după ce am desenat cu creionul conturul unui brad.

Apoi am legat un fir de ață pentru brodat de un cui și l-am înfășurat pe după toate cuiele, încercând să acopăr cât mai mult suprafața. Vlad s-a lăsat lehamite la modelul ăsta, așa că am făcut doar eu cu Eliza, dar dacă aveți o bucată mai mare de lemn și cuie mai mari, vor putea lucra și copiii mai mari.

Voi ce-ați mai meșterit?

One Reply to “Decorațiuni de Crăciun din rondele de lemn”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.