Masa-raft de care ai nevoie, dar nu știai că există

Anul viitor Vlad începe școala, vă vine să credeți? Mie nu prea, dar cu toate astea se va întâmpla și va trebui să adaptăm un pic spațiul din casă, astfel încât să aibă și el colțișorul lui de studiu.

La momentul acesta, deși stăm într-un apartament cu trei camere, doar Eliza are camera ei. Vlad doarme cu noi în cameră, în pat separat, cu autocolant cu Spiderman pe perete, cu noptieră cu cărți de povești lângă el și cu un spațiu bine delimitat, așa cum îi place lui. Încerc eu să-l mai ademenesc câteodată: ”hai, Vlad, să dormi cu mine!” (mai ales când e bolnăvior), dar mă refuză prompt: ”lasă, mami, tu la tine în pat, eu la mine.”

Probabil că la un moment dat va trebui să amenajăm dormitorul pentru el, mai ales că diferența de vârstă dintre copii e mare și sunt și de sexe diferite, așa că nu vor împărți aceeași cameră. Dar deocamdată nu mă simt pregătită să renunț la spațiul sacru al dormitorului meu ca să dorm în sufragerie pe canapea, printre electronice și în frig (sufrageria e cea mai friguroasă cameră din casă).

Așa că Vlad va continua să fie colegul nostru de cameră o vreme, până va decide el că nu mai vrea, și îi vom amenaja în sufragerie un loc în care să-ți țină cărțile, caietele și rechizitele. Însă pentru asta…. e nevoie de spațiu. Spațiu pe care nu prea-l avem, mai ales că sufrageria e zonă de co-working pentru noi, și avem deja două birouri, biblioteci plus masa unde luăm prânzul duminica sau unde primim oaspeți.

Prin urmare, soluția a fost să renunțăm la masa mare și să punem în loc un birou, lucru cu care nu eram eu așa împăcată, dar când am văzut masa-raft de la MAM Bricolaj, am zis că e răspunsul la toate rugăciunile mele 😀 Pentru că se poate ridica și ține sub formă de dulap, astfel încât să-mi încapă biroul lui Vlad în spațiul liber de lângă ea și apoi se poate întinde la nevoie.

Și evident, se poate bloca, astfel încât să nu se joace copiii cu ea după ce ai pus ciorba pe masă 😀

Mecanismul acestei mese este atât de uimitor, încât nimic nu cade de pe ea atunci când o culisezi sus-jos: polițele vor rămâne mereu în poziție orizontală. Deși am mobila wenghe, am decis să iau masa cu polițe albe, ca să mai deschid un pic la culoare sufrageria și ca prim pas spre schimbarea mobilierului cu unul mai luminos.

Înainte:

După – raft

După – masă

Am comandat masa online pe webshop.mam-bricolaj.ro, e un proces super simplu, am găsit cadrul (eu am luat varianta mai îngustă), am adăugat polițele (5 la număr, disponibile în două culori, alb și bardolino) și am bifat ridicare din magazin, pentru că am un magazin super aproape de mine. Cost total 854 de lei.

Am gasit cadrul ambalat și gata de ridicare în magazin, iar un domn de acolo a fost super drăguț și ne-a și ajutat până la mașină cu coletul, care e cam voluminos, a trebuit să rabatăm bancheta din spate.

Problema, odată ajunși acasă, a fost că au început copiii să se ciondănească pe ea. Eliza și-o dorește la ea în cameră, ca să poată lucra tablourile cu diamante pe ea, să deseneze sau să picteze, iar Vlad o vrea la noi, ca despărțitor între sufragerie și balcon, să-și pună el cutiile cu jucării.

Înainte și după, la Eliza în cameră:

Evident, că odată ce s-a văzut cu ea acolo, Eliza s-a apucat s-o umple cu diverse chestii:

Iar eu o vreau unde am zis inițial că o pun, ca să scap și de un loc unde se adunau zilnic grămezi de lucruri în ciuda faptului că le tot interzic co-locatarilor mei să mai trântească chestii pe masa din sufragerie.

Dacă aveți un spațiu mic, masa asta e mană cerească pentru voi, inclusiv la bucătărie. În loc să puneți masă din aia prinsă de perete care se lasă în jos, mai bine una din asta pe care puteți și depozita pâinea sau condimentele fără să trebuiască să le luați de câte ori o întindeți/strângeți.

Cum vi se pare masa asta? V-ar fi de ajutor în casă?

8 Replies to “Masa-raft de care ai nevoie, dar nu știai că există”

  1. Adina Scîntei says: Reply

    Și eu va trebui să mă mut în living când începe Marc școala. Cam aceeași situație și aici, diferența de vârstă și sex diferit…. Mulțumesc pentru articol, chiar îl așteptăm, eu mai mult pentru balcon vreau masa și m-am bucurat să văd unde exista și la noi. Pentru living sunt paturile alea care se strâng în dulap, sigur le știi, au și la mobexpert.

    1. E fain ca ai balcon, noi n-avem. Stiu paturile alea, dar psihic eu nu ma pot impaca cu ele, numai ideea ca trebuie ridicate si coborate zilnic mi se pare o bataie de cap enorma.

  2. Vedeam astfel de produse multifunctionale in diferite clipuri de prin Japonia, cred. Si ma gandeam ca oamenii aceia chiar stiu sa isi organizeze spatiul. E super masa.

  3. E f tare masa raft. Multumesc ca ai impartasit cu noi. Chiar imi pare super utila pentru vastele noastre apartamente. 🙂

    Sarbatori cu bucurii sa aveti!

  4. Pare foarte utila! Multumesc pentru articol!
    In pozitia extinsa, ca masa, este stabila?

    1. Da, e foarte stabila, cadrul de metal e foarte teapan si destul de greu.

  5. E foarte ingenioasa masuta, e draguta si versatila.
    Intr-adevar, pentru bucatariile mici e tare buna, imi pare rau ca nu exista asa ceva pe vremea cand am facut mobila de bucatarie. Am avut o masuta din aceea prinsa in perete, dar era oricum prea mica, de aceea am renuntat la ea de tot si-am facut corpuri pentru depozitare, cu blat pe care sa pot prepara mancarea, acceptand faptul ca nu voi putea lua masa in bucatarie.
    Coltisorul din camera Elizei e tare dragut, vesel si plin de viata.
    Si inca ceva mai voiam sa spun: noi stam in apartament de doua camere, iar cand a aparut copilul nostru am renuntat la sufragerie (cea mai luminoasa si calduroasa din casa) si-am facut-o dormitorul lui. Asadar acum noi avem doua dormitoare si toate lucrurile isi au locul lor, in camera in care ar trebui sa fie.
    Pe hol avem un spatiu foarte bun (inainte era acolo o debara) unde este biroul sotului cu calculatorul (biroul a fost facut de el, cu multe sertare in care sa-si tina el lucrurile)
    Sufrageria a fost multa vreme cea mai rece din casa, dar am schimbat geamurile care erau vechi si caloriferele (am pus centrala) si situatia s-a inversat.
    Ati putea sa va transformati sufrageria in camera voastra de zi si de lucru + dormitorul vostru, prin spatii delimitate clar. De exemplu prin corpuri din acelea care sunt ca niste biblioteci care nu au partea/placajul din spate care ar fi si spatiu de depozitare si ar separa locul de dormit de restul camerei.
    Iar dormitorul vostru sa devina camera lui Vlad.
    Nu stiu cat de spatioasa este sufrgeria, asa ca nu pot spune mai mult de atat.
    Stiu ca poate e greu de acceptat mental sa nu mai existe o sufragerie in casa.
    Noi am analizat situatia si am vazut ca nu avem musafiri straini prea des, iar cei care vin sunt din familie si ii putem primi neprotocolar.

    1. La noi nu e vorba de musafiri, nici nu prea primim. Dar sufrageria e cumva inima casei, toti ne petrecem timpul aici, ne jucam, ne uitam la tv, vorbim, eu am si spatiul de lucru, pentru ca lucrez de acasa. Deocamdata, mi-e greu, sufleteste, sa-mi fac dormitor dintr-o camera care e atat de tranzitata, eu sunt genul care prefera spatiul personal. Dar vom ajunge si acolo, alta solutie nu avem.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.