Campionii sănătății – cros pentru copii și părinți, cu scop caritabil

Sâmbăta asta am fost cu Vlad la Bucharest Half Marathon, unde Vlad a alergat la Cursa Copiilor, la categoria de vârstă 6-7 ani, băieți. Și i-a plăcut atât de mult, încât ne-a cerut, pe loc, să mai mergem și la alte curse.

Întâmplarea a făcut să primim un pliant care să ne informeze despre evenimentul Campionii sănătății, un cros pentru copii și părinți, organizat în beneficiul organizației Autism Voice de pe 14 mai 2022.

Evenimentul este organizat de Asociațiile Elite Running, Emovere și RO Club Maraton, și are o tradiție lungă, încă din 2010. Anul acesta, toate sumele încasate din taxele de înscriere și donații merg în totalitate pentru ajutorarea copiilor care apeleaza la serviciile asociației Autism Voice, o asociație specializată în terapia de recuperare a copiilor cu autism, tulburări de dezvoltare și comportamentale, și care a introdus în România posibilitatea formării specializate ABA a terapeuților.

Crosul este adresat copiilor între 2 și 11 ani, însoțiți de părinți. Se va alerga în tandem, copil-părinte, legați cu o panglică de un metru, iar cursele se vor organiza pe categorii de vârstă.

  • copii cu vârste cuprinse între 2 – 3 ani fete/băieți
  • copii cu vârste cuprinse între 4 – 5 ani fete/băieți
  • copii cu vârste cuprinse între 6 – 8 ani fete/băieți
  • copii cu vârste cuprinse între 9 – 11 ani fete/băieți

Noi ne-am înscris deja, așa că vă așteptăm cu mic cu mare în parcul Alexandru Ioan Cuza din București (IOR), în spatele statuii lui Cuza. Înscrierile se fac pe site, aici.

În pauza dintre curse și premiere copiii vor avea parte de un spectacol de teatru cu Doamna Măr și păpușa Irinuca, de un moment de dans și muzică pe gustul lor cântată de copiii de la Contrapunct, de sport și joacă cu actorii trupei Coloricii și de poze cu Domnul Porumb, prietenul celor mici, totul fiind gratuit.

Și dacă tot ajungeți în zonă, puteți bifa două chestii distractive într-una singură, pentru că în Park Lake se va deschide de pe 12 mai o expoziție Lego. În zona Main Square, copiii se vor bucura de aventuri în insulele Ninjago și universurile Star Wars™ Rebels si Warhammer™, de trenuleţe în mișcare, de  creaţii Technic motorizate și cea mai mare armată de minifigurine LEGO® Star Wars™ !

Iar după aceea, dacă mai aveți energie, puteți merge la Noaptea Muzeelor, care se desfășoară chiar pe 14 mai. Programul complet al Nopții Muzeelor 2022 îl găsiți aici. Cu siguranță vom participa la concertul de folk din curtea Muzeului Antipa, de la ora 19.00 (cu Marius Matache), și mai am pe lista expoziția de calculatoare de la Politehnica, o vizită la Muzeul Micul Paris și o vizită la Biblioteca Central Universitară Carol I. Acum ce vom reuși să și vizităm… rămâne de văzut 😀
Voi ce planuri aveți pentru sâmbătă? Pe unde ne intersectăm?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.