Impresii din Tabăra pe Terra – august 2022

Pentru că Eliza a fost atât de încântată de tabăra în care a fost cu Tabere pe Terra, am rugat-o să îmi scrie câteva vorbe despre experiența ei. Nu am editat deloc mesajul pe care mi l-a trimis, așa că vă rog să scuzați romgleza, dar așa vorbesc majoritatea adolescenților din ziua de azi 😀

De ce mi-a plăcut, nu, de ce am IUBIT Tabere pe Terra!

1. Supervizorii 

Am avut cele mai draguțe și cele mai implicate supervizoare din toate taberele în care am fost vreodată. Erau mereu acolo să ne ajute, să ne dea sfaturi și să ne învețe lucruri noi.

*(Doamna) Iulia – am pus “Doamna” în paranteză pentru că am fi primit flotari daca îi ziceam așa – este campioană la karate. E o femeie super-mega frumoasă și cu o inimă mare, dar nu îi este frică să te pedepsească. A vorbit mereu deschis cu noi, spunându-ne despre viața ei și făcându-ne să râdem 🙂

*Adriana este foarte energică și mereu gata să îți ridice moralul dacă ești la ananghie. Am făcut foarte multe activități cu ea și a fost foarte amuzant. Nu cred că a existat vreo zi în care să nu aibă un zâmbet pe buze!

*Pamela este bună și prietenoasă. Cu ea puteam să vorbim deschis și chiar să o considerăm una dintre noi. Este foarte talentată, știind să deseneze foarte bine și face niste împletituri [la păr] superbe. Este mereu pregătită cu vuvuzela, fiind ceasul nostru deșteptător și este gata să încingă atmosfera!!

2. Colegii de tabără

CEI MAI TARI COLEGI EVER!!! Colegele de cameră: amazing. Ne-am făcut o mică gașcă și în fiecare după-masă ne adunam și ne jucam Mafia, Dixit sau povesteam. Niște copii cu un umor atât de dezvoltat, mereu râdeam cu lacrimi. Ne-am petrecut toată tabăra stând împreună și chiar îi consider prieteni și sper să-i mai văd și la anul!

3. Activitățile

În fiecare zi făceam trasee aplicative și apoi exersam autoapărarea. Traseele ne-au pus la treabă fiecare parte a corpului, lăsându-ne fără suflare la final și cu febră musculară, dar a meritat din plin! Am învățat să lovim, să ne apărăm (și să folosim un cuțit, dar despre asta nu vorbim😉).

Aveam apoi jocuri de echipă, bâlciuri, afaceri cu limonadă, public speaking, piscină, drumeție sau treasure hunt. O săptămână PLINĂ!

Tot ce am făcut, de la jocuri până la relaxare la piscină a fost foarte amuzant și mi-au plăcut din plin!!

4. Telefoanele 

Îmi pare rau dependenților, dar telefoanele ne erau luate în fiecare zi și le primeam doar seara 1h-1.30h. Din punctul meu de vedere mi se pare super si hai să vă spun de ce :

a) am dormit mult mai bine
b) am socializat, da, socializat cu cuvinte, folosindu-ne ✨VOCEA✨
c) nu mai stateam cu grija pierderii lui

5. Mâncarea

Acum părerea mea, nu săriți pe mine mofturoșilor, dar mâncarea a fost foarte bună și variată. Dimineața aveam bufet suedez, la prânz aveam clasicul ciorbă/supă și felul doi, iar la cină un singur fel plus desert.

6. Și în final: Libertatea!

Pot să spun că aveam destul de multă libertate. Adică da, aveam oră de culcare și trezire, dar nu intra nimeni la noi în cameră să ne forțeze să ne culcăm. I mean, ceream mereu permisiunea să mai stăm treji.

Cazarea la care am stat avea o curte mare cu loc de joacă. În spate aveam un mic deal unde mergeam și faceam sport. După masă, aveam mereu 2-3 sau chiar patru ore de odihnă, deoarece lucram mereu foarte mult dimineața.

În acel free time aveam voie să ne ducem la locul de joacă, pe deal sau chiar să stam la noi în camere, nu ne forța nimeni să facem ceva anume în acel timp. Era timpul 💅nostru💅! Atunci ne distram cel mai mult, jucând Mafia, alergându-ne pe deal sau stând la bârfe în parc/camere.

*Un singur lucru nu mi-a plăcut : copiii mici.

Da am avut copii destul de mici cu vârste cuprinse între 6-9 ani.

Pot să spun că tabăra asta nu a fost deloc pentru ei. Noi eram majoritatea adolescenți/preadolescenți! La echipe, unii dintre noi trebuiau sa faca babysitting cu ei pentru că nu cooperau. Îmi permit să spun că asta a stricat un pic fun-ul și ca nu ar trebui puși copii asa mici cu adolescenți. Dar cu siguranță nu au distrus tabara, pentru că ei își vedeau de treaba lor și noi de treaba noastră, pentru că dacă ar fi stat pe capul nostru ar fi fost oribil.

În rest după cum am spus mai sus, totul a fost SUPER și cu siguranță vă recomand și voua Tabere pe Terra și cine stie, poate ne vedem la anul!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.