Turist în România – Festivalul Sighișoara Medievală

Îmi doresc să ajung la festivalul Sighișoara Medievală de foarte mulți ani, încă de când îmi povestea prietena mea cea mai bună prin facultate de el. Dar nu am reușit până anul acesta când o conjuctură favorabilă a sorții m-a trimis la Sighișoara chiar în acel week-end când se desfășura festivalul.

Pentru că eram venită acolo cu alte treburi, nu am putut vedea foarte multe, însă chiar și așa, bucuria mea a fost foarte mare. Am ajuns la Sighișoara vineri după amiază și ne-am cazat la hotel Central Park, un hotel foarte drăguț, la 5 minute distanță de Cetate. Hotelul are niște camere frumoase și spațioase, mic dejun inclus (cu prosecco!) și o curte interioară unde se poate sta seara la o băutură. În plus, oferă parcare gratuită, ceea ce nu e de ici de colo pe perioada festivalului, când orașul e un mare furnicar și sunt și străzi închise.

Am pornit repejor la plimbare, ca să nu pierdem nicio clipă și am început prin a vizita Muzeul Turnul cu Ceas. Am urcat până în vârf, desigur, și ne-am bucurat de priveliște.

Apoi am coborât în piața Hermann Oberth, de unde a început parada participanților la festival.

Festivalul este un eveniment de reconstituire istorică axată pe perioada medievală, așa că o să vedeți cavaleri și domnițe și tot felul de personaje asociate acestei perioade istorice.

În cadrul festivalului, au loc tot felul de manifestări: lupte și dueluri, dansuri, demonstrații, ateliere. Era destul de aglomerat, așa că după paradă, noi n-am mai putut vedea nimic și ne-am retras spre marginile Cetății, la plimbare. După ce s-a mai răsfirat lumea, am apucat să vedem un pic dintr-un dans cu steaguri.

Iar Eliza a luat lecții de mânuit sabia de la un cavaler și o domniță.

Pe străzi sunt tarabe cu tot felul de produse artizanale, iar noi am stat cel mai mult la taraba unui sticlar care prelucra sticla în fața noastră, și desigur am cumpărat și bijuterii de sticlă la prețuri foarte mici.

Am mai apucat să vedem ceva din festival duminică dimineața, după ce am făcut o plimbare prin ploaie prin Cetate, am urcat scările acoperite spre Liceu/Biserică/Cimitir. Apoi ne-am întors și am prins niște numere de dans foarte frumoase și niște dueluri cu sabia între cavaleri.

Mi-ar plăcea să revin la Festivalul Sighișoara Medievală și să stau doar în Cetate în toate cele trei zile și sper să reușesc să-l duc și pe Vlad, de data asta am fost doar cu Eliza. Lui Vlad îi plac festivalurile de reconstituire istorice și, desigur, avem acasă o panoplie de arme din lemn (sabie, scut, arc etc) pentru că lui Vlad cel mai mult îi plac cumpărăturile 😀

Pentru că în ultima vreme mi-a fost mai ușor să fac conținut video, găsiți un video despre Festival pe Instagram (blog_laura_frunza)

și un video despre Sighișoara pe TikTok (laurafrunza1).

@laurafrunza1

Sighișoara, în Cetate. #turistinromania #topromaniaphoto #romaniameafrumoasa #romaniaturistica #romaniaturistica #descoperaromania #romaniaascunsa #wanderlusting #visitromania #travelmoments #travelpic #travelblog #discoverromania #descoperaromania #romaniawow #iggersromania #romanianlandscape #beautifulromania #naturepic #romaniateiubesc #countryside #hiddenplaces #sighisoara #fyp #foryoupage

♬ SUN GOES DOWN – Andreas Roehrig

Ce se mai poate face în zonă:

O vizită la Hoghilag, pe tărâmul Tuberozelor

O vizită la Colecția Etnografică Zestrea Fetei

O vizită la Săptămâna Haferland în satele săsești, eveniment care pică uneori în aceeași perioadă – revin cu articol separat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.