Moodboard cu idei pentru o toamnă hygge

Sincer, aș fi denumit articolul ăsta ”moodboard cu idei pentru supraviețuirea unei noi toamne/ierni în Bucureștiul fără căldură”, dar am zis să abordez o tematică ceva mai romantică și să nu fugiți de pe blog după primul paragraf 😀

A venit, a venit toamna, zice poetul, și eu m-aș acoperi cu ceva, dar nu cu umbra unui copac, ci cu niște pături extra, ca să nu plătesc iar la curent cât am plătit în primăvară când ne-au tăiat căldura înainte ca natura să ne-o ofere cu mărinimie în mod gratuit.

Prin urmare, m-am gândit să fac o trecere în revistă a câtorva chestii care să facă parte din arsenalul nostru de luptat contra zilelor cenușii și friguroase care ne așteaptă, fiindcă mie îmi place să stau în casă și să mă bucur de confortul pe care mi-l oferă căminul meu, mai ales cu ajutorul câtorva accesorii bine alese.

Pături și pleduri

Clar îmi trebuie o pătură nouă pentru cuibărit pe canapeaua din sufragerie, deși sincer nu știu când aș putea să-mi fac timp pentru asta. Poate prin noiembrie, când încep filmele de Crăciun, pentru că până atunci am o grămadă de muncă!

Am ochit o pătură roșie cu inimioare și căptușeală de blăniță pe site-ul favi.ro (un site agregator de produse pentru casă și grădină, unde vezi oferte de pe mai multe site-uri, fără să stai cu jde mii de tab-uri deschise), dar blănița e albă și Vlad nu e suficient de mare ca să-mi cumpăr chestii albe în casă 😀

Însă oscilez dacă să-mi iau o pătură de merinos (care înțeleg că e mai grea) sau una de fleece, mai ușoară – am văzut una maro cu inimioare și pare mai adecvată într-o casă în care smoothie-ul pe cuvertură și plastilina pe covor sunt chestii la ordinea zilei.

Tot pe favi.ro (la secțiunea textile) am văzut și fețe de pernă cu imprimeuri mari cu frunze și mă gândesc să-mi iau un set pentru canapea, să dau o tentă tomnatică și casei, pentru că altfel de decorațiuni nu pot (=nu am unde) înșira.

Pijamale groase

Garderoba mea e deficitară la capitolul ăsta, nu mi-au plăcut niciodată pijamalele pufoase și prefer să fie și 100% bumbac (sau alt material natural) oricum. Recent, m-am îndrăgostit de materialul de bambus de la Sofiaman, dar nu au pijamale decât cu nasturi și le cam detest 😀 M-aș întoarce la finet, un material călduros și plăcut la atingere, din care erau făcute pijamalele atunci când eram noi mici, dar și alea sunt cu nasturi majoritatea. Dacă aveți recomandări de site-uri/magazine cu pijamale faine, le aștept în comentarii.

Căni și ceaiuri

Dacă a fost vară, evident că nu mi-am mai cumpărat ceaiuri, ci siropuri, lămâi și câte un gin tonic la doză (adică chestii care mergeau cu gheață). Dar acum că vine toamna, mă pot întoarce la plăcerea mea, ceaiurile. Mi-aș dori o cană drăguță, cu model cu dovleci, nu știu de ce mi s-a pus pata pe modelele cu dovleci, dar până acum n-am găsit ceva pe placul meu. Pentru ceaiuri mă duc la Bebe Tei, au o grămadă acolo la raft și aleg în funcție de inspirație.

Iluminat

Îmi plac lumânările, dar nu aprind lumânări deloc în casă (ultima oară când am aprins o lumânare, am afumat raftul de la baie), așa că prefer o lampă drăguță. Tot pe favi.ro am găsit niște lămpi care seamănă cu cele de gaz (deși nu mă prind dacă sunt doar de decor sau chiar merg cu gaz) și un difuzor de uleiuri care arată ca o lună și care m-ar tenta, deși difuzez rar uleiuri și doar pentru că îmi place cum miros (și când nu sunt copiii acasă, pentru că amândoi au manifestări alergice la difuzarea de uleiuri).

Pâine și fursecuri

A venit răcoarea, așa că mă pot re-apuca de copt fursecuri și pâine. Nu știu dacă am aprins de 3 ori cuptorul vara asta, deși am cuptor electric și teoretic nu degajă așa multă căldură. Dar efectiv nu mă vedeam stând la cuptor să-mi ia foc fața când deschid ușa. Însă am nevoie de fursecuri sau de pâine proaspătă cu unt la ceai, nu?

Am salvat o grămadă de rețete și vreau să mă înnoiesc cu niște forme din silicon, o tavă specială pentru baghete și o tavă pătrată, eventual cu pereți detașabili.

Cărți

Un teanc de cărți noi de citit e fix ce am nevoie pentru toamna asta. Din păcate, s-au scumpit cam mult cărțile, așa că ăsta e momentul oportun să mă apuc de citit din urmă. Dar tot am ochi niște noi apariții care mi se vor lipi de mâini la următoarele campanii de reduceri pe site-ul vreunei librării online 😀

Voi cum vă pregătiți de toamnă?

.

.
Sursă imagine cu teancul de cărți: Image by Freepik

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.