Super-evenimente pentru părinți și copii 17-18 septembrie 2022

La câte evenimente frumoase și atractive sunt în București sau în împrejurimi, aș vrea să ne dedublăm uneori, ca să putem merge peste tot. Dar cum n-o putem face, vă las aici o listă atent selectată, ca să alegeți voi ceva de făcut în acest week-end, mai ales că se anunță frumos și e bine să înmagazinăm soare și căldură pentru când n-o să mai fie 😀

Proiecție de film Secretul lui Raul Taburin

Editura Frontiera, Institutul Francez și Cinema ”Elvire Popesco” vă invită sâmbătă, 17 septembrie, la o proiecție specială a filmului ”Secretul lui Raul Taburin”, inspirat din romanul grafic cu același nume creat de celebrul caricaturist Jean-Jacques Sempé. Proiecția va fi precedată de o sesiune de vânzare de carte din partea Editurii Frontiera.

Aici sperăm și noi să ajungem, mai ales că mi-a plăcut mult povestea lui Raul Taburin, meșterul de biciclete care nu știa să meargă pe bicicletă și care a reușit să păstreze secret acest neajuns timp de foarte mulți ani. Spoiler: nici eu nu știu să merg pe bicicletă! 😀

Evenimentul este deschis începând cu ora 10:00, iar filmul începe la ora 11:00. Biletele la film pot fi achiziționate de aici: https://bit.ly/FilmulRaulTaburin.

Intrarea la film este gratuită pentru primele 30 de perechi adult+copil care achiziționează o carte de la standul din cadrul evenimentului.

Frumoasa din pădurea adormită

Tot din categoria spectacole, este și această premieră de la Opera Comică pentru Copii: Frumoasa din Pădurea Adormită, pe muzica lui P.I. Ceaikovski.

Celebrul pas-de-deux dintre prințesa Aurora și prințul Désirée, Pasărea Albastră, variația Zânei Liliacului și alte dansuri de poveste ale acestui balet capătă culoare și energie în adaptarea coregrafului Cătălin Caracaș, autor al mai multor spectacole de succes adaptate pentru cei mici („Don Quijote”, „Spărgătorul de nuci” sau „Lumea păpușilor”).

Pe 16 septembrie are loc avanpremiera, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, urmând ca producția să fie disponibilă publicului în zilele de vineri (ora 18.30), sâmbătă (ora 17) și duminică (ora 11) până pe 2 octombrie. Biletele se achiziționează în rețeaua bilete.ro.

Festivalul Zilele Columnei

Asociația Terra Dacica Aeterna și Muzeul Național de Istorie a României organizează în perioada 17-18 septembrie 2022 a doua ediție a festivalului de reconstituire istorică daco-romană „Zilele Columnei”. Vor fi tot felul de ateliere și demonstrații militare, lupte de gladiatori, ritualuri antice și reconstituirea unui proces roman. Noi am mai fost la un festival similar la Severin și ne-a plăcut.

Se ține pe Calea Victoriei, pe lângă Muzeul de Istorie a României. Program integral și detalii aici.

Dâmbovița Delivery

Anul acesta, Dâmbovița Delivery se anunță mai complex, cu o mulțime de ateliere (cum e cel de sketching botanic sau sesiunile de yoga pe râu), workshop-uri și spectacole de artă, plimbări cu barca și cu SUP-ul, activități și spectacole despre ecologie și sustenabilitate, discuții despre poezie și literatura românească contemporană etc.

Se desfășoară pe Splaiul Unirii 160, în față la Nod Makerspace. Program complet aici.

Wish Fest – Festivalul Lampioanelor pe Apă

Wish Fest e un festival cu ateliere, zone de mâncare și de artizanat, sport și photo corner (colț pentru pozat), a cărui atracție principală este lansarea de lampioane cu dorințe. Lampioanele se lansează pe apă (nu în aer!), sunt din hârtie de orez și sunt colectate responsabil de către organizatori la finalul evenimentului.

Organizatorii promit și ridicări ancorate cu balonul, dacă o vor permite condițiile meteo cumulate (temperatură, vânt etc).

Are loc în Parcul Floreasca, iar programul integral îl puteți consulta aici.

Bicicliști pentru biodiversitate

Duminică, 18 septembrie, pasionații de biciclete din București (părinți și copii) sunt invitați la o lecție deschisă în Parcul Natural Văcărești, cea mai importantă arie protejată din Municipiul București. Vor învăța despre biodiversitate, despre arii protejate și despre cum putem contribui, ca cetățeni, la conservarea ei.

Întâlnirea are loc la intrarea în parc din Str. Săvinești (cel târziu 09:45). Detalii și înscrieri aici.

Festivalul Scrisorilor – Scrisorile Bucureștiului

Proiectul “Scrisorile Bucureștiului” debutează în weekend-ul 17-18 septembrie cu un set de patru ateliere creative desfășurate în aer liber: Jurnal prin tehnica colajului „Bucureștiul în colaje”,  “Bucureștiul la mașina de scris”,  „Scrisoare către un străin”, Atelier de artă comunitară „Pansament pentru suflet”.

Atelierele se desfășoară simultan în zilele de sâmbătă și duminică (17-18 septembrie 2022), în intervalele orare 9-13 și 14-17, pe pajiștea din fața Park Lake. PARTICIPAREA ESTE GRATUITĂ. Fiecare atelier va avea câte 4 sesiuni, astfel că poți alege să participi la mai multe ateliere pe parcursul celor 2 zile. Atelierele sunt potrivite pentru toate vârstele – se adresează în egală măsură familiilor cu copii, adulților, copiilor și adolescenților care își doresc să petreacă timp de calitate cu cei dragi. Detalii aici.

KINODISEEA XIV

Între 14 și 18 septembrie are loc la București cea de-a XIV-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, la Cinema Gloria, în aer liber, în curtea Cinema Muzeul Țăranului și la Prăjitoria Buimac (str. Icoanei nr. 23).

KINOdiseea aduce, pe lângă cele 6 filme din competiție, 2 proiecții speciale, 2 calupuri de scurtmetraje, spectacole pe picioroange, de pantomimă, jonglerii și magie cu Magicianul Teo și ateliere de pictură, baloane modelabile și pictură pe față pentru cei mici. Intrarea la toate proiecțiile și evenimentele din cadrul KINOdiseea este liberă iar programul complet este disponibil pe https://kinodiseea.ro/.

Bounty Fair

Bounty Fair este un târg pentru mici meșteșugari, care se desfășoară periodic la Casa Universitarilor. Fiecare ediție aduce noi ateliere, făcându-le cunoștință celor mici cu materiale și tehnici diferite. Că e vorba de împâslit, olărit, pictură pe lemn, textilă sau ceramică, atelierele de la Bounty Fair le vor oferi copiilor ceva interesant de făcut în fiecare sezon. Participarea la ateliere se face contra-cost, separat de biletul de intrare care este gratuit pentru copiii de până la 14 ani. Detalii despre ateliere aici.

Porți deschise la Crăița Merelor

Nu e în București, dar e un eveniment foarte frumos, pe care îl am și eu în vedere pentru cândva (se desfășoară pe parcursul a mai multor zile), între 5 Septembrie și 20 Octombrie. E un eveniment de cules mere în familie, într-un spațiu deosebit: The Place Crăița Merelor.

Familiile vor putea culege mere, vor degusta soiuri diferite de mere, se vor poza în colțurile special amenajate (Instagram corners) și vor petrece o zi minunată împreună, în aer liber. Găsiți detalii și bilete aici. În plus, au o tombolă foarte ispititoare și nu zic că nu mi-ar plăcea să serbez zilele copiilor la Crăița Merelor 🙂

Voi ce planuri de week-end aveți?

2 Replies to “Super-evenimente pentru părinți și copii 17-18 septembrie 2022”

  1. Multumesc frumos pentru ideile scrise. Ma incanta foarte tare evenimentul de la Taramul Craitei Merelor. Sper din tot sufletul sa ajungem si noi.

    1. Si eu sper sa reusim sa ajungem!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.