Yoga pentru mici și mari în spații neconvenționale

Mie îmi place mult yoga și sper că, față de prima oară când am scris despre asta, oamenii  s-au obișnuit deja cu ideea că yoga e doar un sport care ajută foarte mult la flexibilitatea corpului și la relaxare.

Eu merg ocazional la yoga, mai ales că lucrez foarte mult la birou și am nevoie să-mi întind coloana și membrele, să elimin rigiditatea mușchilor după ore întregi de stat la calculator.

Dar astăzi vă prezint câteva moduri inedite de a face yoga, în București (și una în Iași). Dacă vă place ideea, căutați și la voi în oraș, sigur trebuie să fie măcar un instructor care face yoga în aer liber.

Yoga pe ponton

De când am descoperit-o pe Magda Bucur, sunt foarte încântată. Pentru mine e important să am chimie cu instructorul, altfel nu mă duc cu plăcere (sau nu mă duc deloc). La Magda am fost pe ponton în parcul Floreasca primele dăți și doar recent am început să merg în studio (zona Dorobanți, F Studio, str Puțul lui Zamfir nr 37, et 2)

(credit foto de grup: Magda_Ellena)

Magda mai face sesiuni și în Grădina Botanică, a făcut și la Dâmbovița Delivery pe pontonul plutitor de pe Splaiul Unirii și organizează periodic și retreaturi de 1-2 zile în locuri frumoase din natură. O găsiți pe Instagram aici sau îi puteți urmări postările publice de pe contul de Facebook, unde anunță toate evenimentele.

Dacă vă place ideea de yoga în aer liber și sunteți din Iași, o puteți urmări pe Facebook pe Carmen Manea, cu ea am fost în Grădina Botanică și mi-a plăcut foarte mult. E bine de știut că Carmen are căței și vor fi prezenți la sesiunile outdoor, dacă sunteți alergici, probabil că ar fi bine să vă limitați la sesiunile de la studio.

Yoga cu pisici

Da, oricât de ciudat ar suna, există și yoga cu pisici în București. Sora mea și Eliza, mari iubitoare de pisici, au fost la o astfel de sesiune la Miau Cat Cafe (str Între Gârle nr 7, București), ținută de Evelina Rustem pe care o găsiți pe Instagram.

Yoga la librărie 

Există și instructori de yoga pentru copii și Adina Scorțescu este unul dintre ei. Yoga îi ajută pe copii să se liniștească și să se concentreze mai bine. Lui Vlad i-a plăcut foarte mult, mai ales că era cu tematică Harry Potter. Sesiunea s-a desfășurat la Cărturești Verona, într-un spațiu foarte intim, sus în mansardă, în timp ce afară turna cu găleata.

Pe Adina o puteți urmări pe pagina ei de Facebook, unde postează video-uri cu exerciții de yoga cu tot felul de tematici (poezioare și cântecele pentru copii etc).

Voi în ce locuri inedite ați făcut yoga? (sau sport, în general)

3 Replies to “Yoga pentru mici și mari în spații neconvenționale”

  1. Heeei, ce surpriza faina mi-ai facut! Abia astept sa vina primavara si vremea calda sa facem din nou yoga printre pisici! yu huu!

    1. Sunt sigura ca si fiica-mea abia asteapta!

  2. Yoga nu are cum sa fie doar un sport pentru ca nu poate fi separata de ceea ce este ea spiritual, chiar daca in lumea moderna e practicata ca sport.
    In mod analog … e ca si cum as face metanii cu gandul si scopul ca le fac strict ca sport (e cunoscut faptul ca metaniile pun in miscare toti muschii corpului, ca sunt exercitii fizice complete si ca au efecte benefice asupra sanatatii). Dar metaniile nu pot fi separate niciodata de faptul ca sunt inchinare la Dumnezeu, ca fiecare miscare din timpul metaniei are o insemnatate spirituala, ca are o componenta sufleteasca care depaseste cu ani-lumina partea fizica.
    Chiar daca eu nu fac asta in mod constient, chiar daca spun ca nu ma intereseaza partea spirituala.
    De aceea, inainte de a practica yoga ca sport, cred ca ar fi bine sa te asiguri ca accepti constient ceea ce este yoga si ca stii bine ce faci. Pentru ca in mod sigur nu este doar un exercitiu fizic si nu va fi niciodata.
    Imi dau seama ca sunt doar o straina de pe Internet si ca nu ai niciun motiv sa iei considerare ce am scris. Dar …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.