Hai cu mine la muzeu – Muzeul de Științe Brașov

Am ajuns la Muzeul de Științe Brașov dintr-o întâmplare: ne aflam la Brașov într-un week-end prelungit și vremea nu ținea cu noi, așa că am căutat activități de făcut în interior. Mi-am adus aminte de Muzeul de Științe Brașov, am intrat pe site, am văzut că se intră doar în cadrul unor tururi ghidate, am sunat și ne-am programat.

Amplasament

Muzeul se află în foaierul sălii de spectacole Patria, bld 15 Noiembrie 50A. Tururile sunt ghidate și organizate din 2 în 2 ore: 12:00, 14:00, 16:00, 18:00, iar vizitarea se face doar în baza unei rezervări telefonice prealabile la 0722 118 087.

Tarifele sunt mai mult decât acceptabile: 30 lei/adult, 20 lei/elevi și pensionari, copiii sub 3 ani gratuit, pachet de familie 2 copii sub 7 ani și 2 adulți – 80 lei.

Exponate

O să sar peste secțiunea de scurt istoric, pentru că nu e cazul, muzeul fiind foarte nou, de doar câțiva ani. Însă chiar dacă l-ați mai văzut, e bine să știți că muzeul își îmbogățește constant colecția de exponate, deci mereu veți găsi ceva nou.

Exponatele sunt din domenii variate: fizică, chimie, navigație, aviație, apicultură, divertisment, astronomie etc. Muzeul e de tipul hands-on, adică ghidul va explica principiile științifice care stau la baza exponatelor și apoi copiii le vor putea testa.

Noi am nimerit o domnișoară ghid foarte simpatică și, în mod evident, foarte pasionată de meseria ei. Ne-a plăcut mult s-o ascultăm.

Prima impresie când intri acolo e că sunt puține exponate, dar turul durează destul de mult, așa că alocați-vă minim două ore pentru vizita la muzeu.

Nu am făcut așa multe poze pentru că am vrut să fac video să se vadă mai bine unele concepte.

@laurafrunza1

Muzeul Interactiv de Științe Brașov, un loc foarte fain, musai de vizitat cu copiii, chiar dacă nu prindeți o după amiaza ploioasă la munte ca noi. @Muzeul de Stiinte #muzeuldestiinte #muzeuldestiintebrasov #experimente #stiintapentrucopii #experimentepentrucopii #brasov

♬ Happy Up Beat (Medium) – TimTaj

 

Iar dacă sunteți din Constanța, e bine de știut că Muzeul are și un corespondent în Constanța, aproape de Delfinariu. Dacă l-a vizitat cineva, m-aș bucura să-mi spuneți cum este. Când am postat pe Facebook despre cel din Brașov, am primit doar feedback pozitiv și m-am bucurat că impresiile mele despre acest muzeu au fost corecte.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.