Mărțișoare din sticlă de mare din colecția „Dor de mare”

Uneori, postând doar în social media, uit că blogul a fost mai întâi un jurnal al meu și al activităților mele și că ar trebui să înregistrez și aici tot ce mi se întâmplă sau fac să se întâmple frumos, ca să citesc și peste ani și să zic: „ia te uită, ce creativă eram!”

Săptămâna trecută am lansat împreună cu bloggerița și creatoarea de bijuterii artizanale Vavaly Art o colecție de mărțișoare-pandantiv din sticlă de mare. Eu am venit cu conceptul și cu povestea, Valy cu iscusința și designul și așa am creat împreună colecția „Dor de mare”.

Sticla de mare

Mai întâi au fost cioburile de sticlă de mare pe care am început să le adun de fiecare dată când mergeam la mare. La început, erau doar două-trei, apoi au devenit o grămadă. N-aș ști să vă spun ce mă atrăgea la ele și de ce simțeam că trebuie să le colecționez.

Povestea

Mai târziu am început să-mi dau seama de simbolistica lor (sau să le-o atribui eu). Ele au fost cândva niște banale sticle goale. Sticle care, din momentul în care au fost create, n-au făcut altceva decât să conțină un lichid și să poarte o etichetă. Apoi au fost reciclate, spălate și au luat-o de la capăt. Ciclul acesta a continuat până când….

Într-o zi s-a schimbat ceva. Sticlele noastre n-au mai ajuns la reciclat, ci s-au spart în zeci de cioburi, care s-au împrăștiat în toate cele patru zări. Apoi a venit valul și le-a luat, le-a izbit de stânci, le-a măcinat și le-a șlefuit printre bucăți de scoici, pietre și nisip. Cioburile nu știau dacă tot ce li se întâmplă o să se termine vreodată, dacă tot acest chin, acest proces de prelucrare va înceta vreodată. În cele din urmă, au sfârșit prin a fi îngropate în nisip și au rămas acolo mult timp până a venit cineva care le-a văzut cu adevărat și a exclamat: ia te uită, o comoară!

Bijuteriile

Adunându-le de atâția ani, am tot făcut diverse felicitări și decorațiuni cu ele, până când mi-a dat prin minte că ar merge și pentru bijuterii. Și i-am trimis lui Valy câteva și i-am zis să-și pună la bătaie imaginația să facă niște cercei. Și i-au ieșit atât de frumos, că i-am zis că eu îi mai trimit câteva, să facă mărțișoare. Și rezultatul a fost uimitor!

Acele mici comori ale mele au devenit acum mărțișoare. Un dublu simbol al renașterii. Un ciob care a depășit atâtea greutăți și a devenit o bijuterie merită să ajungă la cineva care să aprecieze tot acest proces al lui de pre-facere, de re-inventare, de regăsire a unui nou scop. Dacă aveți în viața voastră femei care au nevoie să li se reamintească că ele sunt, de fapt, bijuterii, și nu cioburi de sticlă, în ciuda tuturor adversităților, atunci aceste mărțișoare sunt pentru ele.

Am creat această colecție tocmai pentru a vă reaminti vouă tuturor că, dincolo de toate suferințele și provocările, avem în noi capacitatea de a renaște sub formă de bijuterii prețioase.

Colecția este disponibilă în ediție limitată și fiecare mărțișor vine însoțit de un șnur pentru a fi purtat sub formă de pandantiv. Nu există două mărțișoare la fel, așa cum nu există două femei la fel și nici două vieți la fel.

Fiecare ciob de sticlă este unic și provine de pe diverse plaje din țară sau din străinătate, purtând cu el povestea misterioasă a devenirii lui. Oare cine a băut vinul sau apa din ea? Ce sărbătorea sau după ce suferea? De ce a aruncat-o? Cât timp a stat pe fundul mării și cât timp îngropată în nisip? Vă lăsăm pe voi să scrieți povestea mai departe.

Comenzile se fac prin mesaj privat pe pagina de Facebook Vavaly Art.

2 Replies to “Mărțișoare din sticlă de mare din colecția „Dor de mare””

  1. Felicitări pentru colecția ta de martișoare din sticlă de mare, Laura! Este uimitor cum poți transforma materiale naturale în bijuterii atât de frumoase și unice. Îmi place cum îmbini culorile și texturile pentru a crea un efect deosebit, iar faptul că fiecare piesă este unică îi conferă o valoare aparte.

    Martișoarele tale sunt cu adevărat o bijuterie specială, care încorporează o bucată de natură într-un obiect mic și delicat. Îmi imaginez că ar fi un cadou perfect pentru cineva care apreciază frumusețea naturii și vrea să poarte un obiect deosebit.

    Sunt curioasă cum ai descoperit această tehnică de a lucra cu sticla de mare și ce alte surse de inspirație ai pentru colecțiile tale. Abia aștept să văd ce alte creații minunate vei mai adăuga în colecția ta!

    1. Multumesc mult! Eu sunt doar cu conceptul, Valy e cea cu lucrul efectiv 🙂 Eu strang sticla de mare de multi ani si stiam ca se pot face bijuterii din ea, am vazut pe Pinterest, dar la noi in tara inca nu gasisem pe cineva sa faca asta, desi cu siguranta sunt artisti. Eu momentan fac felicitari cu sticla de mare, o sa postez aici in urmatoarele zile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.