Ateliere și evenimente pentru copii în weekendul de Florii

A venit vacanța cu trenul din… pardon, cu săniuța prin unele locuri, noroc că în București e doar mohorât, că dacă mai și ningea… iar lua autoritățile pe nepregătite. Dacă nu vă sperie vremea urâtă și vreți totuși să ieșiți din casă, dar nici să nu degerați, iată câteva sugestii de activități la interior (majoritatea) pe care le puteți face cu copilul/copiii weekendul acesta.

Eu lipsesc motivat din București, așa că nu voi fi pe nicăieri (poate doar, în trecere, pe la târgul de Paște de la Craiova), dar vă aștept pe voi să-mi spuneți cum a fost.

Muzeul Satului

Am zis eu activități la interior, dar încep cu unele la exterior 😀 La Muzeul Satului sunt două evenimente care se anunță interesante.

O poveste pentru fiecare. Atelier de storytelling cu Cristina Andone – Începând cu ora 10:00, în curtea gospodăriei Jurilovca, cei mici vor fi purtați prin lumea fascinantă a Dobrogei, pe care autoarea Cristina Andone a cuprins-o în paginile cărții „Cartea Bunătății – Povești din Dobrogea”. Durata atelierului va fi de o oră, după care va fi urmat de lansarea cărții.

Înscrierile se fac prin completarea formularului de la adresa https://forms.gle/u5McK1dYSv3Bzf3u7. Costul atelierului este de 50 de lei/persoană și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani, numărul de locuri fiind limitat la 20 de participanți.

Tărâmul culorilor Carmin la Muzeul Satului – tot duminică, între  orele 11 și 15, un eveniment organizat de Dr Oetker. Nu scrie exact ce va fi, dar promite activități pentru cei mici și cadouri pentru părinți.

Casa cu rost

Casa cu rost organizează o mulțime de ateliere cu tematică pascală în perioada următoare. Numai sâmbătă au vreo patru ateliere și mai au marți, pe 11, de la 5 seara. Puteți vedea detaliile aici. Taxele per atelier pornesc de la 60 lei echipă părinte/copil, din ce am văzut.

BluParty

Pentru Paște, ne pregătim cu Iepurașul – atelier creativ la Enso Cafe, pe 8 aprilie, de la ora 5 după amiaza. Cost: 50 lei/copil.

Academia de arte Marina Căpățână

Atelier de Paște, 7 aprilie (vineri) de la orele 13.30 – 15.00, 15.30 – 17.00, 17.30 – 19.00, 19.30 – 21.00. Copiii/adulții pot alege ce obiecte să confecționeze și prețurile încep de la 90 lei în functie de atelier. Detalii aici.

Asociația Ana și Copiii

Nu au ateliere, dar au un târg de Paște caritabil cu obiecte handmade. În schimbul unei donații poți lua oricare din obiectele expuse acasă Toți banii stransi vor merge către masa de Paște a copiilor pe care ii avem în grija. Cu o donație de 35 lei poți oferi o masă de Paște unui copil și lua acasă unul sau mai multe obiecte! Detalii aici.

Delta Văcărești

Tot în exterior se va desfășura și atelierul Exploratorii naturii, atelier de joacă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 7 ani. Costul atelierului este de 60 lei pentru fiecare copil. Înscrierea împreună cu un frate beneficiază de reducere pentru cel de-al doilea copil. Numărul de participanți e limitat la 8 copii. Înscrierea și rezervarea locului se pot face pe email la oanahaiafaralajoaca@gmail.com sau la 0744 420 452. Data limită a înscrierii este cu 24 h înainte de eveniment. Evenimentul are loc dacă se înscriu minim 5 copii.

Librăria Humanitas Lipscani

Atelier de origami cu Alexandra Baranyi, duminică, 9 aprilie, de la ora 16.00. În cadrul evenimentului participanții vor realiza flori de cireș (sakura) și de prun/cais (ume) pentru a celebra luna aprilie, perioadă dedicată ritualului 𝐇𝐚𝐧𝐚𝐦𝐢 – tradiția japoneză a privirii florilor de cireș și prun. Nu se menționează costul în evenimentul de pe Facebook, așa că presupun că e gratuit.

Primii pași în Go, sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 16.00. Acțiunea va fi structurată pe mai multe planuri și în prima parte va avea loc prezentarea cărții 𝑷𝒓𝒊𝒎𝒊𝒊 𝒑𝒂𝒔̦𝒊 𝒊̂𝒏 𝑮𝒐 de către Mirel Florescu. În cea de-a doua parte ni se vor oferi informații cu privire la echipamentului de joc, scopul și regulile jocului. Iar la final vom asista la câteva 𝐦𝐞𝐜𝐢𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞𝐦𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞, poate chiar și un 𝐫𝐞𝐧𝐠𝐨 (4 jucători pe o singură tablă).

Carnavalul Copiilor

Atelierele Iepurașului la Ghica House (str Ion Ghica nr 13, Piața Universității, 8-9 aprilie, Coșulețul vesel cu flori, Atelier de încondeiat ouă, Iepurașul croșetat-atelier de accesorizat jucării, Mini-grădina terarium, Atelier floral în care bucuria construirii unei grădini devine realitate! Nu se specifică costurile atelierelor, doar intrarea, care este 10 lei/adult. Atelierele se desfășoară permanent între orele 10-19 și nu este nevoie de programare în prealabil!

Teatrul Sufletos, Vraja ecranelor, tot la Ghica House, 8 aprilie, ora 16.00 – spectacol realizat după cartea ononimă a Ioanei Chicet-Macoveiciuc (Prințesa urbană), Preț bilet – 35 lei/persoană – acces general. Pentru rezervări și detalii:0767664620

Maison 13

Easter Fest – târg de artizanat și ateliere de creație pentru copii, 8-9 Aprilie 2023, 10:00-20:00, Maison 13, str Dumbrava Roșie nr 2, intrare liberă.

Cărturești Verona 

Atelier de pictat iepurași pe tricouri. Atelierul este destinat în egală măsură copiilor și adulților, diferența constând în gradul de dificultate al modelului ales. Prețul este de 120lei și include toate materialele pentru atelier. În taxa cursului sunt incluse toate materialele și ustensilele necesare. Pentru înscriere – scrieți mesaj pe pagina de FB a Atelierul de Croit Imagini sau WhatsApp – 0740 003 904.

Rembrandt Art School

Au o mulțime de ateliere de pictură în diferite locuri din București: Mega Mall, Calea Griviței 51, Hanul cu Tei, Promenada, Lipscani. Sunt peste 20 de ateliere de pictură pentru toate vârstele. Le puteți vedea și selecta de aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.