Turist în România – Târgul de Paște de la Craiova, 2023

După ce s-a întrecut pe sine în decembrie, cu târgul de Crăciun, Craiova a revenit în forță și cu un târg de Paște. Și nu orice fel de târg, ci unul cu tematica Alice în Țara Minunilor.

Târgul de Paște este amplasat în Parcul Romanescu din Craiova. Conform Wikipedia, Parcul Nicolae Romanescu a fost proiectat de un arhitect francez, iar planurile sale au fost medaliate cu aur în 1900 la Expoziția Universală de la Paris.

Suprafața totală a parcului este de 96 de hectare și include spații verzi, un lac, o grădină zoologică, un hipodrom, un castel și un pod suspendat. Este al doilea parc natural ca mărime din România, după parcul Herăstrău din București.

Parcul este foarte bine îngrijit, iar amplasarea târgului de Paște aici a fost o idee foarte bună, natura ajutând și amplificând efectul decorurilor. Priviți cât de frumoase sunt aceste luminițe sau decoruri din copaci.

Decorurile se întind pe o suprafață mai mare, numai bună de explorat. Vedem statui și butaforii cu tematica Alice în Țara Minunilor, două jocuri de șah uriașe, ceainice, elemente naturale și zone pentru pozat.

În partea centrală există și câteva căsuțe cu decorațiuni artizanale. Eu m-am oprit și am cumpărat câteva ouă din acestea decorate cu decupaje în coajă și elemente pictate.

Pentru mine a fost o ocazie să scot la plimbare noul meu trenci de la Bonprix, nu de alta, dar la Iași, unde sunt acum, e ploaie și frig. Trenciul din colecția lor de primăvară este dintr-un material mai dens, cu căptușeală și inserții din piele artificială și, cel mai important, are buzunare adânci. Este acesta, varianta pe bleumarin (au și pe bej).

Dacă ajungeți prin Craiova, recomand, pe lângă plimbarea în parc, și o vizită la restaurantul Olive, este aproape de parc (10 min de mers pe jos), și mâncarea a fost foarte bună, iar ambianța plăcută.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.