Fă rai din ce ai: un 1 iunie neașteptat (de frumos)!

Anul ăsta planificasem ca surpriză de 1 iunie pentru copii o vacanță la Varna împreună cu prietenii noștri cu care ne tot petrecem mini-vacanțele de 1 iunie de ceva ani. Le luasem copiilor cadou câte un costum de baie nou (inclusiv mie, evident cu imprimeu cu lămâi, noul meu favorit) și număram zilele până la momentul în care voi putea simți din nou miros de mare.

Doar că socoteala de acasă nu se potrivește cu aia din târg și am ajuns la Iași în loc de Varna. Cum 1 iunie e 1 iunie oriunde l-ai petrece și cel mai frumos e să le dăruiești copiilor timp, nu lucruri, am stabilit un program de distracție care să fie pe placul ambilor copii. De fapt, pe placul celor trei copii, pentru că am cooptat-o și pe fina mea și a mai venit și o prietenă cu fiica ei.

Ca să-i trezesc cu o surpriză, am comandat brioșe festive de la Mufftangerie, decorate cu personajele lor preferate (acum între noi fie vorba, le-am zis celor de la Mufftangerie să pună orice a rămas de la alte comenzi și întâmplarea a făcut că aveau și ceva cu Star Wars și ceva cu Buburuza și Motan Noir).

Apoi, pentru că eu aveam niște treabă, tati i-a dus pe copii la film la cel mai recent film cu Spiderman. De 1 iunie, biletele la animațiile din Cinema City au fost doar 10 lei/persoană și, inițial, Vlad a vrut la Spiderman și Eliza la Mica Sirenă dar pentru că Mica Sirenă nu era animație și nu era la bilet redus, a mers și ea la Spiderman. Mi-a zis că a plâns la film (dar nu-i musai un etalon, Eliza e mega emotivă la filme, plânge la cele mai improbabile chestii), deci a fost o alegere bună pentru ambii copii.

Apoi copiii au venit acasă, au mâncat și soțul s-a dus după fina mea și toți cinci am plecat spre Pleiada Boutique Hotel, unde rezervasem o intrare la piscină. La Pleiada se poate merge la piscină și din afară, doar că trebuie să rezervi dinainte. Tarifele sunt diferențiate pe zile și intervale orare, noi am dat 90 lei/persoană.

La Pleiada au piscină, jacuzzi cu apă dulce și sărată, saune și diverse alte terapii acvatice (dușuri diverse). Am luat ultima intrare, cea de la 5 la 9 și nici nu știu când a zburat timpul. Pentru că Vlad înoată foarte bine și Eliza e și foarte atentă la el, am putut și eu să mă relaxez un pic și să stau de vorbă cu prietena mea. Adevărul e că nu ne săturăm de vorbă niciodată, oricât de mult timp am petrece împreună!

Ne-am întors rupți de oboseală seara acasă, dar pot declara că deși nu a fost acel 1 iunie pe care l-am planificat cu mult timp înainte, a fost unul mega reușit. Cred că poți face rai din ce ai, dacă te străduiești și cred că copiii noștri s-ar fi mulțumit și doar cu filmul sau cu un picnic sau cu o ieșire în parc, dacă doar atât am fi putut. Ei chiar sunt genul de copii care apreciază că suntem și facem lucruri împreună.

Vineri noi am avut treabă, iar Eliza și verișoara ei au ieșit la mall și nu le-am mai văzut până seara :))) Avantajul de a avea copii mari e că își fac singuri programul și tu primești doar poze cu haine din cabinele de probă 😀

Vineri seara am ieșit cu soțul la restaurantul Panoramic, de la etajul 13 al hotelului Unirea și a fost o experiență minunată, chiar nu mă așteptam (poate și faptul că nu mai ieșiserăm de multă vreme singuri în oraș). Apusul de soare văzut de acolo e foarte frumos, mâncarea a fost bună, iar mie mi-a făcut plăcere să mă îmbrac cu o rochie nouă și să mă simt răsfățată.

Din păcate cam acolo s-a terminat răsfățul, pentru că Vlad a început să facă febră fără cauze aparente și a ținut-o tot așa, până am ajuns luni cu el la Urgențe la Spitatul de Copii Sfânta Maria Iași, unde a fost o experiență de vise negre, cel puțin comparativ cu experiența la urgențe la Spitalul Victor Gomoiu din București de acum trei săptămâni. Am tot zis că scriu despre asta, dar timpul trece, apar alte provocări și parcă nu mai găsesc energia necesară.

La voi cum a fost 1 iunie?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.