Balul Bucureștiului Interbelic – moda în anii ’20

Am decis să mergem la Balul Bucureștiului Interbelic, organizat de Fundația Calea Victoriei cam din scurt, așa că n-am avut mult timp să ne pregătim cu ținute adecvate. Cu toate astea, vă vine să credeți că am fost nominalizată la concursul de cele mai bune ținute cu specific interbelic și am câștigat și un premiu? Nici mie nu mi-a venit să cred!

Spoiler: o să pun multe poze, pentru că chiar îmi place cum au ieșit și vreau să le păstrez în amintire și aici pe blog!

În comunicatul despre bal scria că „vestimentaţia participanţilor la bal va fi de inspiraţie interbelică, doamnele şi domnişoarele sunt invitate să poarte rochii flapper, charleston din anii ’20, sau rochii lungi din anii ’30, care marchează formele corpului, machiaj smokey eyes, coafuri bob şi accesorii cochete.”

Am dat repede căutare pe Google după „flapper dress” și al doilea rezultat era o rochie neagră cu franjuri de la Bonprix, pe care am și comandat-o imediat. M-am gândit că avea mânecă lungă și era cam singura cu mânecă lungă pe care o găsisem, restul aveam doar breteluțe.

Eu am mai avut o rochie flapper pe care am luat-o de pe un grup acum un an și cu care am mers la un spectacol intitulat Balul Bucureștiului de demult (doar spectacol, fără partea de petrecere). Însă rochia aceea îmi era prea scurtă și strâmtă, așa că am dăruit-o și am trecut pe listă să-mi iau cât mai curând una nouă (mai ales că și la Casa Mița Biciclista se țin astfel de evenimente), doar că n-am reușit până acum.

Rochia veche (2022) și rochia nouă (2023):

Am stat cu emoții până în ultima zi, am plasat comanda duminică și a ajuns la mine abia vineri, așa că am ținut în rezervă și o rochie plisată pe care mi-am luat-o în iunie anul ăsta. N-ar fi îndeplinit criteriile, dar ar fi mers și aceea.

Ca accesorii, i-am pus pe Eliza și pe soț să se ducă fiecare la un magazin Profiart diferit, să-mi caute niște pene de păun și niște panglică neagră. Voiam să-mi fac un accesoriu din acela specific interbelic, cu panglica peste frunte, dar arătam mai degrabă ca un indian Cherokee decât ca Daisy din Marele Gatsby, așa că am renunțat și mi-am prins în păr o pană neagră, simplă (nici Eliza, nici soțul n-au găsit pene de păun).

Am avut la gât un șirag de perle de cultură luat din Bulgaria special pentru astfel de evenimente, în urechi tot perle și pe mâini mi-am pus o pereche de mănuși de dantelă (luate de pe Shein, nu-s cine știe ce calitate). Aveam și niște mănuși lungi din imitație de catifea, dar nu se potriveau la rochia cu mânecă lungă.

Pantofii negri cu toc pătrat și poșeta de brocart cu aspect vintage de la Atelier Magisa by Cristina Ilies au completat ținuta mea de inspirație vintage, iar Eliza mi-a aplicat un machiaj ceva mai strălucitor, având în vedere că maximul pe care îl pot face eu e un machiaj de zi 😀

Balul a fost un eveniment foarte reușit, nu mi-a venit să cred cât m-am distrat. A fost o ocazie minunată pentru mine și soțul meu să mai ieșim din casă și să facem ceva mai ieșit din comun (și nu, cumpărăturile de la Lidl nu se pun ca ieșit din casă 😀 ). Am dansat (în condițiile în care eu nu dansez, de obicei), am băut vin, am mâncat ceva bun, am savurat numerele de dans și cântecele Ralucăi Dumitrescu și ne-am simțit, cu adevărat, ca la o petrecere de demult.

Petrecerea s-a desfășurat la Palatul Bragadiru și cred că a fost un locație perfectă pentru astfel de evenimente, având și sală de bal și o terasă frumoasă. Sunt convinsă că vom mai merge la astfel de evenimente, mai ales că l-am convins pe soț să-și ia un sacou mov închis și unde să poarte el sacou mov închis dacă nu la petreceri mai cu ștaif? 😀

3 Replies to “Balul Bucureștiului Interbelic – moda în anii ’20”

  1. Foarte frumos acest look. Eu Bonprix nu mă împac. Am comandat cândva pt că aveau modele mai deosebite, nici calitatea nu era rea, dar nu am nimerit măsurile. De asemenea, atunci dura mult până sosea coletul. Am înțeles că s-au ocupat de acest aspect.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Eu comand de mult timp si am inceput sa-mi stiu masurile. Dar am returnat si eu o gramada de produse, cel mai tare regret un paltonas tare fain, dar marimea mea obisnuita imi era mare rau. De obicei comand astfel incat sa am transport gratuit si platesc doar returul coletului (in jur de 13-14 lei pe colete-online). Eu ii zic taxa de probat :)) In general, imi vin bine produsele din colectia Bodyflirt, pt ca au marimi ‘intre’, adica 36-38 si eu cam acolo ma situez.

  2. Foarte reusita tinuta! Si foarte fain conceptul balului!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.