Cum să combini o fustă de piele ca să ai ținute pentru orice ocazie

Oare patru fuste de piele* sunt prea multe pentru garderoba unei singure femei? 😀 Nu știu ce părere aveți voi, dar pentru mine sunt prea puține, mai ales că tocmai am descoperit că există și fuste de piele plisate (da, nu știam, a trebuit să văd la cineva ca să mă „îndrăgostesc”) și acum îmi doresc și eu una!

Pentru că port foarte mult fuste de piele (mi se par ușor de asortat, de purtat și de îngrijit), m-am gândit să scriu un articol să vă arăt cât de grozave sunt aceste piese vestimentare în garderoba unei femei și cum se pot transforma, în funcție de purtare, în ținute de ieșit în oraș, de mers la un eveniment, la teatru sau chiar la birou.

Prin urmare, iată ce fuste de piele am deja în garderobă și cum le combin și, ca să-mi fie mai ușor, o să le iau în ordinea invers cronologică achiziționării lor.

Paranteză: de fiecare dată când scriu un articol despre haine, mă enervează că n-am găsit încă în limba română un echivalent cât mai apropiat de sensul cuvântului „to style” care înseamnă să îmbraci și să combini în așa fel o piesă vestimentară ca să obții un efect maxim cu ea. Prin urmare eu o să folosesc termenii „a combina” și „a asorta” care nu-s nici pe departe ce trebuie, așa cum nici „ținută” nu mi se pare că redă complexitatea cuvântului „outfit”.

Fustă din imitație de piele, croială creion, cu un detaliu decorativ gen fermoar

Fusta asta e cea mai recentă, am luat-o de pe site la Bonprix și mi-a plăcut detaliul ăla cu fermoarul și faptul că vine parte peste parte, ceea ce îți dă destul de multă libertate de mișcare. Am combinat-o cu o bluză tricotată pe care o am de foarte mulți ani (este mai elegantă datorită unei străluciri argintii a firului) și am accesorizat toată ținuta cu broșe argintii cu aripi (sunt broșe speciale pentru guler) și cercei cu mărgele argintii. Pentru că era iarnă, mi-am luat în picioare niște cizme din imitație de piele întoarsă, tot de la Bonprix luate.

Fustă din piele croială creion, cu talie înaltă

Am găsit fusta asta în magazinul caritabil Bine Boutique și am știut că trebuie să fie a mea, efectiv parcă îmi venea turnată. I-am reparat un pic tivul, care era desprins și de atunci mi-e tovarășă dragă. În plus, are și buzunare. Am purtat-o cel mai des cu bluza mea de mătase cu Van Gogh, chiar dacă se văd nasturii bluzei prin piele, și am folosit-o și la ședința foto pe care am făcut-o pentru promovarea cărții mele. Foto: Cristina Jilavu. Iar în prima zi de școală a Elizei am purtat-o cu o bluză tricotată cu mâneci de voal și pantofi cu toc și mi s-a părut o ținută perfectă pentru mers la birou, serioasă, chiar dacă pielea nu poate părea „serioasă” la prima vedere.

Fustă din imitație de piele, cloșată, cu curea

Am luat fusta asta dintr-un impuls de la Kenvelo, acum vreun an și ceva, era la reducere. Mi-a plăcut croiala cloșată și din prima am văzut-o combinată cu un pulover alb mulat. Am căutat îndelung puloverul ideal și l-am găsit în outlet Mango până la urmă. De atunci cam asta e combinația în care o port, cu o singură excepție când am fost cu fiică-mea la o petrecere și am împrumutat un tricou negru de-al ei, pentru o ținută mai tinerească.

Fustă din imitație de piele aurie, croială creion

Vă vine să credeți sau nu, am fusta asta dintr-o colecție de la Lidl. Acum mulți ani, au avut ei un pop-up shop pe Magheru unde au prezentat o colecție de haine al căror designer era o vedetă (oare Heidi Klum? efectiv nu-mi mai aduc aminte). Mi-am luat atunci fusta asta și o bluză cu animal print și doar fusta a supraviețuit, am purtat-o foarte mult. Cel mai des o port cu o bluză vișinie de la Bonprix luată în 2019 (ca să vedeți că am grijă de haine și le port ani de zile) sau un body tip cămașă alb. Astea sunt singurele poze pe care le-am găsit în arhiva mea.

Voi purtați fuste sau alte piese vestimentare de piele?

 

*O să folosesc expresia „de piele”, deși doar una e din piele adevărată, restul sunt din imitație sau piele ecologică cum i se mai spune acum.

4 Replies to “Cum să combini o fustă de piele ca să ai ținute pentru orice ocazie”

  1. Da, am și eu câteva fuste de genul, primele două exact același croi. Cea cu fermoar într-o parte este kaki dintr-un material foarte bun, o am de 10 ani și arată că la început. Cea creion cu talie înaltă e piele adevărată și fiindcă e strâmtă și până sub genunchi, nu am purtat-o fiindcă ba nu aveam încălțările potrivite, ba era prea cald pentru ea sau nu am avut ocazia când le aveam pe toate. Între timp am uitat de ea. Mai am una puțin mai scurtă decât ultima și a fost purtată mai des. Mai am și pantaloni de piele și fustă pantalon, iar acum cred ca îmi doresc și eu una plisata 🤣.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Pantaloni eu n-am gasit unii sa-mi stea bine, inca mai caut! Si mai imi doresc si o rochie 😀 Intr-adevar cred ca e problematic cu sezonul in care sa le porti, sunt mai de toamna-iarna, cu dres pe dedesubt (la rochie cred ca as pune si furou, nu stiu daca as vrea sa simt musamaua aia lipita de mine :)))

  2. Faine combinatii.
    Pe vremuri, in alta viata, cand nu “respiram” doar pantaloni de trening si hanorace de dus/luat copil de la scoala, aveam si eu o preaiubita fusta creion din imitatie din piele (care, nepurtata cativa ani, s-a facut praf in sifonier 🙂 ).

    1. Laura Frunză says: Reply

      Tot ce pot sa-ti spun e ca trece si etapa hanoracelor, rezista acolo! <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.