Călătorii – cartonaşe cu întrebări şi răspunsuri

Călătorii. Întrebări şi răspunsuri este un set de cartonaşe de la editura DPH, gândit să testeze cunoştinţele de cultură generală ale copiilor (dar şi adulţilor). Setul conţine 46 de cartonaşe cu câte 8 sau 9 întrebări şi 4 cartonaşe cu răspunsuri.

Întrebările sunt fie cu variante de răspuns, fie de tipul “adevărat sau fals”, deşi sunt şi câteva întrebări la care trebuie să dai un răspuns din memorie.

Călătoriile sunt tema centrală a cartonaşelor, astfel că întrebările abordează subiecte variate precum geografia unui loc, cultura şi obiceiurile, fauna, flora, clima, legendele, invenţii specifice, personalităţi, atracţii turistice faimoase, gastronomie. Am identificat aproximativ 16 întrebări despre România, şi probabil că acelea sunt cele mai simple.

calatorii-intrebari-si-raspunsuri

În rest, trebuie să recunosc că sunt întrebări destul de dificile, care m-au pus şi pe mine în încurcătură. Am reuşit să răspund doar la câteva întrebări legate de cultură, obiceiuri şi legende, dar la steaguri, sporturi, statistici sau chestii mai complicate de geografie, recunosc că a trebuit să mai caut şi pe Google.

Vă recomand să nu vă grăbiţi repede la cartonaşele cu răspunsuri, ci să căutaţi împreună cu copil răspunsurile, fie în enciclopedii, fie pe internet şi să citiţi mai multe despre subiectul respectiv, ca să reţineţi mai uşor informaţiile. Nu cred că sunt şanse să vă plictisiţi prea curând de aceste cartonaşe, pentru că e imposibil să ţineţi minte atâtea detalii după ce vă jucaţi doar o dată sau de două ori cu ele, aşa că sunt o investiţie bună pentru o perioadă mai lungă.

Iar dacă vă place ideea de cartonaşe cu activităţi, tot la DPH mai găsiţi un set de cartonaşe cu idei de relaxare inteligentă pentru copilul între 3 şi 10 ani. Sunt concepute de Gilles Diederichs, un cunoscut specialist în relaxare şi sofrologie (disciplină medicală care îşi propune o întărire a organismului uman prin anumite exerciţii, într-o stare completă de relaxare fizică şi psihică – cf. DEX) şi compozitor de muzică de relaxare din Franţa. Prin urmare, se pare că ştie despre ce vorbeşte 😀

seturi-de-cartonase-dph

Gilles Diederichs mai are traduse la noi o serie de cărţi şi seturi de cartonaşe la editura DPH, precum şi un volum de 24 de poveşti terapeutice la editura Litera, despre care vă voi povesti în curând, imediat ce intru în posesia materialului filmat pentru emisiunea Jurnal pentru copii, care a fost difuzat pe 11 martie.

One Reply to “Călătorii – cartonaşe cu întrebări şi răspunsuri”

  1. Ce interesante par! Cred ca iepurasul ar face bine sa i e aduca si fiicei mele! Din cate ne-ai povestit, par a fi pe placul ei .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.