Felicitare aniversară pentru băiat/bărbat/Ziua Tatălui

Am pregătit această felicitare aniversară pentru un coleg din clasa Elizei: aveam nevoie de o idee rapidă şi cu puţine materiale, pentru că nu aveam nici timp, nici chef să scotocesc prin toată casa, pe unde am ascuns cutii şi cutiuţe cu accesorii pentru lucru manual, departe de mâna scotocitoare a lui Vlad. Aşa am ajuns să facem această felicitare-cămaşă cu cravată.

I-am oferit colegului în dar un set de antrenat mintea şi corpul: cartea Antrenează-ţi mintea de la National Geographic Kids (editura Litera) şi un set de gantere de 1.5 kg din Decathlon. Sperăm să-i fi plăcut!

20180304_110325

Am găsit ideea pe Pinterest, evident că am mai adaptat-o puţin pentru că nu am înţeles exact cum se împătureşte cravata şi am făcut o variantă mai simplă. Apoi am răsturnat borcanul cu nasturi şi să vezi tragedie că nu găseam doi nasturi la fel şi care să fie şi dimensiunea potrivită 😀

Eliza n-a fost mulţumită de rezultat, a zis că ce-i cu atâta alb, dar n-am avut carton colorat pentru felicitări şi i-am zis să se abţină s-o picteze, pentru că s-ar fi deformat de la acuarele.

20180304_110424

Materiale felicitare aniversară în formă de cămaşă: un blank pentru felicitări sau o bucată de carton de dimensiunea 25 x 17 cm (vă dau dimensiunile folosite de mine, evident puteţi adapta la orice dimensiune), un dreptunghi de hârtie colorată de aprox 6 x 1.5 cm, 2 năsturei, adeziv.

Mod de lucru felicitare aniversară pentru un coleg sau pentru tata:

Se împătureşte cartonul pe lăţime, pentru a forma felicitarea. Se decupează gulerul conform diagramei, apoi partea din spate a felicitării. Gulerul se împătureşte ca în imagine.

mod-de-realizare-camasa

Se decupează dreptunghiul pentru cravată şi se împătureşte conform diagramei, în V în partea de jos şi lăsând o bază mai lată în partea de sus.

cravata

Pentru a sugera nodul, se decupează o fâşie de hârtie care se înfăşoară în jurul cravatei. Se lipeşte cravata, apoi se lipesc vârfurile gulerului peste ea. Se lipesc nasturii pe colţurile gulerului.

20180304_110404

3 Replies to “Felicitare aniversară pentru băiat/bărbat/Ziua Tatălui”

  1. Ce dragut! Eu am cu baietii in 2012 felicitari pentru tati. Cu mesaj emotionant pt tati. Foarte frumoase si apreciate. Modelul l-am luat de pe net, dar nu mai stiu de unde. MI-ar placea sa ti le arat, dar nu stiu cum.

  2. Ce tare e! Si ce rau imi pare ca nu ai scris articolul asta acum vreo zece zile, cand a fost Luna la ziua unui coleg care chiar se imbraca elegant, ceva ma face sa cred ca macar felicitarea asta mi-ar fi reusit si mie, ca e mai simpla decat alte minuni pe care le-am vazut pe blogul tau…

  3. Toma Tantica says: Reply

    Ce tare este!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.