Coşuleţe de post cu salată de crudităţi şi maioneză de avocado

Aceste coşuleţe de post cu salată de crudităţi şi maioneză de avocado sunt perfecte dacă vrei să organizezi un eveniment în perioada posturilor ortodoxe, dacă eşti vegetarian sau, pur şi simplu, vrei să mănânci ceva delicios, fără produse de origine animală.

cosulete-cu-salata-de-cruditati

Ingrediente coşuleţe de post: foi de tortilla (tortilla wraps), morcov, rădăcină de ţelină, 1 avocado, zeamă de lămâie, ulei vegetal (eu am folosit de floarea soarelui, dar ideal ar fi de măsline), un vârf de cuţit de muştar, sare.

Coşuleţele

Foile de tortilla se taie pe jumătate, apoi în sferturi, apoi în optimi. Se aranjează câte trei sau patru triunghiuri astfel rezultate într-o tavă de teflon pentru brioşe, suprapunându-se pentru a crea coşuleţul. Se dau la cuptor, la 150 de grade, 10-15 minute, până se întăresc şi se fac un pic aurii pe margini. Se scot şi se lasă la răcit.

cosulete-din-tortilla-wraps

Salata

În timpul cât coşuleţele sunt la cuptor, pregătim salata: morcovul şi ţelina se dau pe răzătoarea mare sau se procesează la robot. Eu le-am procesat în robotul meu Panasonic MK-F800, folosind răzătoarea mare, cea care transformă legumele în bastonaşe subţiri. Am scos legumele într-un bol mai mare. Sunt persoane care pun şi măr în salata de crudităţi, eu nu pun, dar, în principiu, puteţi pune orice legume doriţi, în special rădăcinoase: ridichi, gulie, sfeclă.

salata-de-cruditati-cu-maioneza-de-avocado

Maioneza de avocado

În acelaşi robot, am pus miezul de avocado, zeamă de lămâie, 2 linguri de ulei, muştarul şi un praf de sare. Am folosit funcţia “pulse” pentru a mărunţi pulpa de avocado, apoi am pasat bine, turnând puţin câte puţin ulei prin fanta de alimentare a robotului. Dacă nu aveţi un robot similar, folosiţi un blender cu picior.

maioneza-de-avocado

Se pun una-două linguri de maioneză peste legume şi se amestecă, potrivind de sare şi piper. Salata se pune cu lingura în coşuleţele răcite. Noi am consumat coşuleţele ca o garnitură pentru prânz, dar se pot consuma şi ca atare, dacă ştiţi că vă săturaţi doar cu atât.

Maioneza rămasă se poate aduce la masă ca sos (“dip”) pentru bastonaşe de legume sau triunghiuri de tortilla coapte în cuptor (ca nachos), dacă vreţi să rămâneţi în sfera vegetarianismului. Dacă nu, o să meargă minunat şi cu nişte aripioare de pui, peste o friptură la cuptor sau în nişte lipii umplute, dacă îi mai adăugaţi şi nişte usturoi.

Eliza este mare fan avocado, aşa că a suplimentat din belşug maioneza pusă de mine în salată, era în stare să şi-o ungă şi pe pâine! 😀

One Reply to “Coşuleţe de post cu salată de crudităţi şi maioneză de avocado”

  1. Toma Tantica says: Reply

    Super idee…Chiar nu stiam ce sa mai mananc de post..Multumesc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.