Green Monday de Săptămâna Mare cu meniu exclusiv de post

Vă spuneam acum două săptămâni că încerc să variez cât mai mult alimentaţia noastră, introducând şi alimente vegane şi combinându-le cu feluri de mâncare de post mai clasice. M-am ţinut de cuvânt, aşa că iată cum arată un meniu exclusiv de post care combină sugestii de ingrediente de care poate n-aţi auzit până acum sau nu ştiaţi că există şi feluri de mâncare pe care sigur le-aţi mai întâlnit, dacă nu în bucătăria voastră, atunci sigur la mine pe blog.

Mic dejun: ciocolată caldă cu Green Sugar şi scorţişoară, cu frişcă vegetală pe deasupra (din orez, nu din grăsimi hidrogenate), zacuscă de ardei copţi cu pleurotus şi pâine crocantă din quinoa (fără gluten), compot de piersici, fructe proaspete şi fulgi de porumb fără zahăr.

go-veggie_mic-dejun

Prânz: orez basmati integral cu urzici şi cârnaţi vegani Chorizo Wheaty.

go-veggie_orez-integral

go-veggie_risotto-cu-carnati-vegetali

Cină: hummus, cu bastonaşe de morcovi, pâine crocantă din quinoa şi măsline raw. Măslinele mi-au plăcut foarte mult, nici nu se compară cu ce puteţi cumpăra din supermarket.

go-veggie_cina-cu-hummus-si-masline

Concluzia mea după aceste experimente vegane: am descoperit câteva produse foarte bune (măslinele, ciocolata caldă cu Green Sugar, pâinicile din quinoa, orezul) dar am constatat şi că nu-mi plac înlocuitorii de carne. Cred că dacă vreau să mănânc carne, mănânc carne, pentru că înlocuitorii nu au gust a carne. Prefer în post să variez cât mai mult cu legumele, fructele, cerealele, decât să caut înlocuitori pentru unele alimente.

Cu toate astea, am rămas surprinsă că de data asta am găsit o variantă să consum lapte vegetal din orez, după ce, în repetate rânduri, am eşuat în acest demers. Laptele auriu de data trecută, făcut cu băutură vegetală din orez, m-a cucerit definitiv.

Evident, asta e doar părerea mea, fiecare om îşi cunoaşte gusturile şi până nu încerci, nu ştii ce îţi poate plăcea. Soţului meu, de exemplu, i-a plăcut tofu la borcan cu sos picant, precum şi cârnaţii vegani. Vlad a mâncat fără probleme orezul integral cu urzici iar după măsline a fost înnebunit (lui îi plac foarte mult măslinele). Eliza a mâncat wrapul cu seitan, dar cârnaţii nu i-au plăcut deloc.

Când vine vorba de mâncarea vegană, trebuie să studiaţi mult înainte să vă apucaţi de ea, pentru că trebuie să folosiţi foarte înţelept condimentele, ierburile şi alte ingrediente pe care le aveţi îndemână, pentru a crea un preparat pe gustul vostru.

Nu uitaţi că la GoVeggie aveţi în fiecare luni produse la preţ special, iar dacă rataţi ziua de luni, găsiţi mereu în categoria Promoţii o serie de produse la preţuri reduse.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.