Cazare în Eforie Nord – hotel Vis şi plaja Belona

Anul acesta mi-am dorit foarte mult să ajung în Grecia în concediu. Mi-am făcut rezervări din timp, am făcut paşaport lui Vlad şi procură pentru Eliza şi deja îmi făceam planuri cu nisip fin şi mare albastră. Numai că n-a fost să fie, din motive personale nu am mai reuşit să ajungem şi a trebuit să ne mulţumim cu o săptămână la Eforie Nord.

Poate pentru că mi-am dorit să fiu în altă parte, poate pentru că mi-am făcut nişte planuri şi, din cauza vremii, nu am putut să ne ţinem de ele (voiam să trecem o zi în Bulgaria, apoi să mergem o zi la Vama Veche să mănânc icre şi chefal pe plită la Cherhana, Eliza voia o zi la Aqua Park – nimic din toate astea nu s-a întâmplat), sau poate pentru că Eliza a fost, ca în fiecare dintre ultimele 4 veri, extrem de nemulţumită şi de cârcotaşă cu privire la orice, dar nu mi-a priit deloc concediul ăsta.

Am fost aşa, cu fundul în sus, cum s-ar zice pe româneşte, şi nu mi-a plăcut mai nimic, am avut şi vreme destul de proastă şi singurele lucruri pe care le-am apreciat au fost compania şi cazarea care, anul ăsta, chiar a fost o alegere foarte bună. Am ales hotel Vis pentru că o prietenă de-a noastră a fost cazată acolo anul trecut şi îmi plăcuse cum arăta, plus că era foarte aproape de plajă şi cu o vedere frumoasă spre lacul Belona şi spre mare. Am văzut până şi răsăritul de pe balcon, în singura zi senină din sejur 😀

hotel-vis_rasarit

Evident, n-a fost nici ieftin, cu tot cu pat suplimentar (şi e prima oară când plătesc extra pentru patul suplimentar în România, ce-i drept nici nu pot spune că am încercat o sută de cazări ca să văd care e practica) ne-a ajuns pe la 1900 de lei pentru 7 nopţi. Dar a fost foarte curat, cu prosoape schimbate zilnic, aer condiţionat, izolare fonică bună, balcon şi uscător pentru rufe (o raritate la cazările de pe litoralul nostru), mini-frigider, o grădină frumoasă, cu terasă şi diverse atracţii pentru copii şi personal amabil.

Singura chestie care nu mi s-a părut ok a fost faptul că balconul nu mi se pare securizat pentru copii, aşa că dacă mergeţi, rabataţi uşa şi staţi cu ochii pe copii tot timpul pentru că (în mintea mea) pot aluneca printre barele dispuse la distanţă destul de mare una de alta. Dacă mergeţi cu copiii, încercaţi să obţineţi camere la parter. E drept că dau spre terasă, deci nu ştiu cât de linişte e după o anumită oră, dar sunt mai sigure.

De asemenea, nu au cabină de duş, e doar o perdea şi un perete de sticlă, iar jos nu e cădiţă să strângă apa, prin urmare o să umpleţi toată baia de apă când veţi face duş. Noi am folosit pentru Vlad o piscinuţă gonflabilă pe care am pus-o pe jos.

Evident, ca să nu vă las cu impresia că a fost cel mai naşpa concediu din lume, am făcut un exerciţiu de recunoştinţă şi am înşirat mai jos lucrurile care au fost ok, chiar dacă, per total, aleg să nu-l declar chiar cel mai reuşit sejur estival.

  • nu s-a îmbolnăvit niciunul dintre copii şi, din fericire, Eliza nu a mâncat din iaurtul care m-a făcut knock-out la stomac pe mine.
  • am reuşit să citesc trei cărţi, yey, cine se mai poate lăuda cu asemenea performanţă?
  • nu ne-am prăjit la soare (nici nu prea aveam cum 😀 )
  • Eliza a mers la circ, lucru pe care şi l-a dorit de cum am ajuns în staţiune.
  • deşi toate trataţiile pe care altă dată le apreciam (gogoşile, churros, îngheţata) nu mi s-au mai părut aşa de bune, anul ăsta am remarcat că porumbul de pe plajă a fost deosebit de gustos 😀 Probabil au schimbat soiul, chiar dacă vânzătorii enervanţi erau aceiaşi. Eu am încercat să cumpăr doar de la o fetişoară care nu era aşa agresivă în rime şi strigături.
  • Eliza a stat două nopţi la prietena cu care am fost, aşa că am apucat să avem şi nişte mommy-daddy time, în care am mâncat prăjituri şi am băut doze de prosecco de la Lidl, apoi am adormit lemn, ca în bancurile cu părinţi obosiţi care plănuiesc petreceri şi adorm care pe unde pot 😀
  • am primit cel mai haios tort improvizat pe plajă, cu tot cu lumânărele înfipte în feliile de cheesecake şi tort de ciocolată, sărbătorind cu întârziere ziua mea.
  • noaptea a fost linişte, nu am avut ţânţari şi nici n-am murit de cald în cameră.

Alte unităţi de cazare în Eforie care sunt situate chiar pe plaja Belonna, dacă vă interesează această zonă: pensiunile Sor Inn Holiday, Adriano, Ryanna Beach (preferata Elizei, de ani de zile mă bate la cap să stăm acolo), Vila Miraki, Casa Royal (despre care am scris aici), Vila Solero, H (în curs de deschidere),  Vila Yza şi exact la intrarea pe plaja Belona, mai spre lac, o vilă cu etaj, fără nume, dar pe care îi găsiţi la nr de telefon 0721226365. Pe restul îi găsiţi pe Booking sau pe site-uri similare.

De mâncat am mâncat  în mai multe locuri anul ăsta: la terasa La Stuf (pe plaja Belona), cu preţuri mega nesimţite şi servire cam slabă (de exemplu 29 de lei un piept de pui la grătar, fără garnitură), la un restaurant foarte ok (raport calitate-preţ-servire), îl cheamă Elemar şi e pe scările care urcă de la Belona spre centru (pe dinafară nu pare cine ştie ce, dar are terasă) şi la o autoservire care mi-a plăcut foarte mult (cred că Litoral se cheamă, e în centru şi are un loc de joacă în faţă cu tobogan înalt) – unde aveau extrem de multe feluri de mâncare şi o variaţie de alternative proaspete (salate) pe care nu am mai întâlnit-o în altă parte.

Voi ce cazări mai recomandaţi pe litoralul românesc?

6 Replies to “Cazare în Eforie Nord – hotel Vis şi plaja Belona”

  1. asta cu patul suplimentar platit extra se practica in Romania si la mare si la munte. in rest, ca la noi e tot ce ai povestit. nu pricep chestia asta cu baia si dusul direct pe jos… sa faci tot o baltă.
    pana la urma bine ca a citit trei carti 🙂

    1. Laura Frunză says: Reply

      Eu până acum n-am păţit-o (cu patul suplimentar contra cost) şi am tot stat prin diverse locuri. o fi vreo modă nouă, s-au prins că pot câştiga nişte bani extra. Nu mai zic că dacă mergi cu doi sau trei copii devine din ce în ce mai greu să te cazezi.

  2. Buna,
    Recomand sa încerci Casa Ioana din Eforie Nord.
    Nu fac reclama, am fost cazati anul acesta si sm fost uimiți. Foarte amabili, liniște, curat, se face zilnic curat, balcon cu masa, scaune, umbrelă, uscător de rufe in balcon.
    Tv, baie, duș, frigider, saltea ortopedica, acces la bucătărie…

    1. Laura Frunză says: Reply

      Mulţumesc! Cât de departe de plajă e? Pentru mine e important să fie aproape, pentru că am doi copii (unul mare şi un bebeluş) şi am mereu de cărat o groază de chestii după mine.

      1. Nu e distanta mare ,dar daca esti cu bebelusi o sa fie cam greu ….Intra pe site ul lor si o sa gasesti Google View ca sa ti faci o impresie…

  3. Iti recomand Hotel Iris din Eforie N. ,dar iar e un pic de distanta…Cel mai bun pt tine ar fi Steaua de Mare sau Aquatonic,Vraja Marii tot din Eforie (pe plaja)…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.