Bucharest Science Festival 2018 – 26-30 septembrie

Dacă e septembrie, e Bucharest Science Festival! Asta înseamnă o mulţime de ateliere, conferinţe şi evenimente dedicate ştiinţei! Lista de evenimente e lungă, timpul scurt şi locurile se epuizează cât ai zice peşte! Aşa că haideţi să nu mai pierdem timpul şi să trecem în revistă ce ne interesează pe noi cel mai mult, şi anume, evenimentele pentru copii.

Salonul de ştiinţă al şcolilor

În cadrul Salonului, echipe de elevi aflaţi sub coordonarea profesorilor de ştiinţe vă aşteaptă cu experimente şi demonstraţii ce ilustrează teme din curricula şcolară. Fie că eşti părinte, fie că eşti profesor vino cu copiii la Salon; vor putea să înveţe de la alţi copii de vîrsta lor! Se desfăşoară doar miercuri, 26 septembrie, între 10 şi 13 la Muzeul de Geologie.

Ateliere de chimie – purificarea apei

Vor fi două tipuri de ateliere, unul la Facultatea de Chimie (Kid’s Lab – gratuit) şi unul la Planeta Ştiinţei (unde se va face echipă copil- părinte, contra cost). Se vor face experimente legate de purificarea apei ca să devină potabilă. Anul trecut, atelierul de chimie de la Facultatea de Chimie a fost singurul unde am reuşit să ajung cu Eliza. Anul ăsta am făcut un program mai complex, sper să şi reuşim să ajungem la toate.

Atelierele Lego Bricks4Kidz

Vor fi ateliere atât pentru şcolari cât şi pentru preşcolari. Tarifele sunt speciale pentru festival – 25 lei/copil. Copiii vor construi tot felul de maşinării din piese Lego şi vor învăţa cum funcţionează. Despre atelierele Bricks4Kidz am auzit numai lucruri bune, dar noi nu am apucat să le testăm. Anul ăsta am încercat şi eu să prind un loc la atelierul de Iluzii Optice de duminică, 30 septembrie, încă nu am primit mail de confirmare, dar să sperăm că intrăm 😀

Vizite gratuite la Muzeul de Geologie

Muzeul de Geologie îşi deschide porţile, în mod gratuit, pentru grupurile organizate.

Vizite la Romstal 

Pentru grupuri organizate. Se poate vizita laboratorul de aplicații practice din cadrul Academiei Romstal unde copiii vor vedea cum funcționează echipamentele de instalații, care este componența lor, se vor juca cu sistemul BMS (Building Management System) ce poate controla de la distanță prin telefon orice sistem de instalații, vor putea vedea sisteme ce utilizează surse regenerabile de energie și vor putea vedea producția sistemului fotovoltaic în timp real.

Virtual Reality Cinema

The VR Cinema din Veranda Mall oferă reduceri la bilete pentru cei care vin în cadrul BSF. Se pot viziona trei filme – Our Solar System, MEL Chemistry şi Călătorie în centrul unei celule. Pare o experienţă interesantă, aşa că ne-am înscris şi noi!

Evenimente la Promenada

Promenada Mall găzduieşte mai multe evenimente, printre care Noaptea Cercetătorilor Europeni şi Misterul Universului Ascuns (vineri, 28 septembrie).

Ghidul micului astronom prin univers

O discuţie despre stele, plante şi fenomene astronomice cu Adrian Șonka, astronom și lector la Observatorul Astronomic din București „Amiral Vasile Urseanu” – eveniment organizat în colaborare cu editura Nemira, care se pregăteşte să lanseze o superbă carte de astronomie pentru copii. – duminică, 30 septembrie. Cel mai probabil vom fi şi noi acolo.

În paralel cu evenimentele din Bucureşti, sub egida Bucharest Science Festival, se vor mai desfăşura diferite activităţi şi în Râşnov, Adjud şi Timişoara. Programul urmează a fi actualizat pe site.

Detalii despre toate evenimentele din cadrul Bucharest Science Festival, atât cele pentru adulţi, cât şi cele pentru copii, sunt deja pe site şi vor fi actualizate pe măsură ce se definitivează programul.

Special pentru cititorii blogului meu

Pentru că locurile la toate atelierele, şi cele gratuite, şi cele contra cost, se dau ca pâinea caldă, anul acesta am obţinut, prin intermediul organizatorilor, special pentru cititorii mei:

  • 3 locuri la atelierele de chimie de la Facultatea de chimie – la alegerea voastră ziua şi ora
  • 2 locuri gratuite la Atelierele Bricks4Kidz – la alegerea voastră ziua şi ora.

Locurile vor putea fi câştigate la concursurile organizate pe pagina mea de Facebook începând cu săptămâna viitoare, aşa că daţi un like acolo, ca să fiţi la curent cu toate noutăţile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.