Cea mai rapidă reţetă pentru cină – Paste cu hribi în sos alb

Când vii acasă târziu de la serviciu, după ce te-ai înghesuit în metrou alături de alte mii de nefericiţi obligaţi să circule zilnic prin infernul traficului bucureştean (indiferent că e subteran sau de suprafaţă), nu-ţi mai arde nici de mâncat uneori, darămite de gătit.

Când eşti singur sau doar cu partenerul, asta nu e o problemă: nişte roşii, o bucată de brânză sau o conservă de ton rezolvă situaţia. Când ai doi copii, cu gusturi culinare diferite, treaba se complică puţin. Noroc că amândoi mănâncă paste, aşa că pot fierbe repede nişte paste de casă sau integrale, fac un sos alb şi gata masa.

paste-homemade-baia-mare

Dacă vreau sosuri mai elaborate, gen bolognese, atunci prepar mai multe porţii dinainte şi le congelez individual. Scot dimineaţa caserola din congelator şi o pun în frigider şi seara am sosul gata, doar să fierb pastele.

Reţetă paste cu hribi în sos alb

Pastele astea cu hribi (în compoziţie) sunt minunate. Gustul hribilor este destul de discret, aşa că nici măcar copiii nu vor face mofturi la ele. Se fierb repede, sunt foarte gustoase, iar cu sosul potrivit, care să le pună în valoare, sunt şi mai delicioase! Eu le-am primit de la Anca Bolos, sufletul editurii Cartemma şi o mare susţinătoare comunităţii WAHM locale, şi sunt de la Homemade Pasta Baia Mare, o mică afacere de producere a pastelor artizanale.

În imagine mai sus şi două sticle de ulei presat la rece de la Ulei Şomcuta, o altă afacere locală, de data asta de producţie ulei vegetal.

paste-homemade-baia-mare_wahm

În afară de cele cu hribi, mai au o mulţime de alte tipuri de paste proaspete şi uscate, în tot felul de forme şi chiar culori, cu adaosuri de ingrediente naturale (sfeclă, roşii, morcovi, kale, varză roşie, pătrunjel etc).

Ingrediente: paste uscate cu hribi, o lingură cu vârf de brânză Philadelphia, câteva linguri de smântână dulce nefermentată sau lapte, parmezan, sare, piper.

Pastele se pun la fiert în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj (8 minute). Separat, într-o tigaie antiaderentă, se toarnă smântâna sau laptele şi, când se încălzeşte, se adaugă lingura cu vârf de Philadelphia. Se amestecă bine de tot până când sosul se face cremos, apoi se adaugă pastele, împreună cu una-două linguri de apă în care au fiert. Se agită puţin tigaia să se acopere pastele cu sosul, se potrivesc de sare şi piper, apoi se presară parmezan.

paste-cu-hribi

Bon appetit!

Dacă vă plac reţetele cu paste, pe blog mai puteţi găsi alte două reţete rapide (din preistoria blogului, cu poze groaznice 😀 ) cu paste şi sos alb:

Paste cu zucchini şi prosciutto

Tagliatelle cu somon afumat

2 Replies to “Cea mai rapidă reţetă pentru cină – Paste cu hribi în sos alb”

  1. Violeta Argatu says: Reply

    E bun și privitul la ceva: provoacă apă-n gură. :-D.
    Arata super!

    1. Tu nu dormi la ora asta? :)))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.