Voi știți ce e acela un yard sale? Am fost la Love Yard Sale ca vânzător.

Voi știți ce e acela un yard sale? E un termen care vine din engleză și înseamnă ”talcioc în curte”, adică oamenii își vând de prin casă în curtea propriei lor case. Cum la noi așa ceva nu este posibil, termenul de yard sale a ajuns să fie aplicat oricărui fel de talcioc, în special cu haine, organizat într-un spațiu chic și destinat unui public care este deschis ideii de a cumpăra haine ”previously loved” sau, mai pe românește, la mâna a doua.

Un yard sale nu este un second hand! Hainele sunt vândute direct de către proprietari, sunt în stare bună și la prețuri de chilipir. Majoritatea vânzătorilor nu merg acolo neapărat să facă bani, ci ca să mai scape de hainele care se adună, uneori, mormane în șifonier și cu care nu știu ce să facă.

Și înainte să vă gândiți că de ce nu le donează, să știți că am discutat cu unii dintre vânzători, și spuneau că donează sacoșe întregi de haine dar adevărul e că unele haine nu merg donate, cum sunt rochiile, hainele office sau de seară, pantofii cu toc, poșetele etc.

Și pentru că primăvara e momentul în care ne facem (din nou) curat în garderobă, după ce am strâns împreună cu Eliza vreo două cutii mari de haine, am decis să mergem și noi la un yard sale. Cum mereu mi-a plăcut atmosfera de la târgul Love Yard Sale, organizat de Laura Bucur, am rugat-o pe Laura să ne primească și pe noi acolo.

Love Yard Sale are loc lunar la Copper’s Pub, un local din zona Hristo Botev (aproape de Piața Unirii). Vara are loc în curte, iar iarna sus la mansardă și ține două zile, cu vânzători diferiți în fiecare zi. În afară de întâlnirile lunare, cu mai mulți expozanți, Love Yard Sale are și ediții speciale care se numesc Tuesday Shop, unde expun doar una-două persoane, fie mici designeri, fie deținătoare de garderobe super fashioniste 😀

Eu mi-am luat lucruri foarte frumoase de la Love Yard Sale, așa că, dacă sunteți din București, vă sfătuiesc să nu ratați nicio ediție. Puteți urmări pagina Love Yard Sale pentru a afla datele târgurilor și evenimentele organizate special.

Eu am fost la Love Yard Sale în calitate de vânzător duminica trecută. Am avut haine office, dinainte de Vlad, și haine de școală sau de drumeție de la Eliza. Nu am vândut foarte multe, pentru că au venit mai mult doamne și domnișoare interesate de haine pentru ele, nu pentru copii 😀

Mi-a plăcut experiența pentru că am cunoscut oameni foarte simpatici, am nimerit lângă niște fete foarte drăguțe și a trecut timpul altfel stând de vorbă cu ele. Eu îmi luasem o carte de citit, dar nu am apucat nici s-o deschid. M-am distrat că unele fete cheltuiau imediat ce câștigat, văzând lucruri frumoase la alte expozante 😀

Eu m-am abținut, pentru că i-am promis Elizei că îi dau ei ce câștig, să și-i pună la pușculița pentru Londra (strânge bani să mergem într-o excursie la Londra, dar mă tem că e nevoie de mai mult de un yard sale pentru asta 😀 a pus acolo și banii câștigați pe mărțișoare și orice mărunțiș a mai câștigat pe diverse lucruri).

Ce lecții am învățat de la Yard Sale:

  • calcă hainele înainte de a te duce cu ele. Eu am avut câteva bluzițe foarte frumoase, dar nu am apucat să le calc și nu arătau așa bine cum ar fi trebuit să arate. Și vizualul contează foarte mult, mai ales că am avut un loc bun, cu lumină naturală.
  • și dacă tot am zis loc bun, de fapt ar trebui să explic că nu există loc bun/loc rău: din ce am remarcat eu, tuturor standurilor li se acorda aceeași atenție, indiferent că erau mai în spate sau mai în față.
  • hainele din extra sezon nu prea se vând. Dacă e primăvară/vară, șansele să dai pufoaica aia de care te-ai plictisit sunt mai mici. Și nici sandale nu știu dacă o să cumpere lumea iarna.
  • chiar dacă unele lucruri sunt noi, nu le pune la prețul din magazin. Oamenii vin după chilipiruri la astfel de târguri și nu vor da prețul din magazin pe lucrurile respective, chiar dacă sunt neatinse.
  • fii foarte atentă la defecte sau pete. Eu sunt obsedată de asta, mă uit de zece ori la un lucru când îl vând și mereu stau super-stresată că are vreun defect ascuns pe care nu l-am remarcat. Dar am văzut, de ex, la târg, o geacă super drăguță cu o gaură în mânecă și chiar eu am cumpărat (nu neapărat de aici) de vreo două ori produse cărora le-am descoperit defecte acasă. În general uită-te la rupturi în zona etichetelor, a tivului, a cusăturilor, la axilă.
  • afișează prețurile. Așa eviți să spui prețul de fiecare dată sau să uiți de la un client la altul ce preț ai spus sau, doamne ferește, să spui prețuri diferite aceleiași persoane. E mai onest să ai prețurile afișate.
  • mănâncă bine acasă! Nu că nu poți mânca și acolo, au mâncare foarte bună la Copper’s Pub, dar: 1. nu poți lăsa standul nesupravegheat să te duci jos să mănânci decât dacă mai ești cu cineva cunoscut, 2. ar fi cam aiurea să mănânci sus, printre haine și clienți. Eu nici apă nu prea am băut, ca să nu trebuiască să mă duc des la toaletă (deși fetele de lângă mine au fost super amabile să se uite și la standul meu cât am fost la baie) și m-am resimțit, am fost cam amețită. Deci, bea multă apă, mai ales că e cald în mansardă!
  • mergi împreună cu o prietenă. O să fie mai distractiv să ai cu cine vorbi, te simți mai confortabil, dacă ești mai introvertă sau nu ai chef de socializat și are cine sta la stand cât te duci la baie, să fumezi, să mănânci sau orice altceva.

Vouă cum vi se pare ideea de Yard Sale? Ați fost vreodată la vreunul? Ați cumpărat ceva?

6 Replies to “Voi știți ce e acela un yard sale? Am fost la Love Yard Sale ca vânzător.”

  1. Eu nu indraznesc sa fac asa ceva. Stii ca sunt genul colectionar, dar am ajuns la un punct in care pur si simplu nu mai e loc in casa. La propriu. Si am o groaza de haine misto, de pe vremea cand imi permiteam sau ma interesa sa imi cumpar (acum sunt mereu in “uniforma de mama”, adica blugi si ceva pe langa). In fiecare vara imi zic ca anul asta le scot pe toate in curtea de la Giurgiu, la vanzare, si in fiecare iarna mai adaug niste articole la sacii vidati deja plini 🙂

    1. Laura Frunză says: Reply

      Eu n-am nicio problema, ma simt sufocata de lucruri si as da si mai multe. Eu cred ca daca pe tine te faci sa te simti bine faptul ca iti pastrezi toate lucrurile, ar trebui sa le pastrezi. Daaaaaar, poate ai haine misto de pe vremea aia, dar mai sunt la moda? 😀 Ca eu am descoperit ca multe dintre hainele mele dinainte de Vlad nu prea se mai poarta. Nici macar tinutele office nu mai sunt ce au fost…

      1. Imi inchipui ca la tinutele office se demodeaza chestii, gen gulerele camasilor sau croiala pantalonilor. Dar la rochii de ocazie sau haine clasice (tricou, fusta dreapta etc.) , nu cred ca e cazul. In plus, mi-am adus aminte de-a lungul anilor de lucruri pe care le-am purtat demult si care au revenit la un moment dat la moda, ca e si moda asta destul de repetitiva, daca esti atenta. De ex., la pantofi se roteste forma varfurilor si a tocurilor, acum se poarta rotund, acum patrat, acum ascutit, apoi iar rotund, iar patrat…

  2. Laura, îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Mă bucur că ai luat din această experiență din weekend ce a fost frumos. Ai pus totul într-o lumină firească și naturală, așa cum și este Love Yard Sale. Te mai aștept cu Eliza la târg!

    1. Laura Frunză says: Reply

      Pentru mine totul a fost frumos! Am avut noroc de niste tipe foarte faine pe langa mine si am avut ce discuta cu ele. In plus, pt mine a fost un binevenit moment de respiro, daca stateam acasa, sigur nu stateam linistita pe scaun atatea ore :)))

  3. Nu doar că știu, am și organizat unul împreună cu familia lărgită 🙂 acum 2 ani o fetiță de clasa 5 s-a îmbolnăvit de cancer și a plecat în Italia pentru un tratament de lungă durată
    și costisitor. Așa că am adus fiecare familie donațiile și le-am așezat pe măsuțe în curtea unui magazin din inima cartierului. A fost un succes 🙂 atunci a fost momentul când am realizat cât de adevărat era versetul: “e mai ferice să dai decât să primești”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.