Joc de Paște din materiale reciclabile – hrănește iepurașul

Pfuu, am pe listă acest joc de Paște de vreo doi ani și tot nu am mai reușit să-l fac. Doar nu e așa de greu de făcut, dar știți cum e, Paștele vine și trece în grabă și nu apuci să faci mare lucru.

Însă anul acesta mi-am propus să vă arăt cinci activități de Paște, timp de cinci zile, în Săptămâna Mare. Copiii sunt de acum în vacanță și sigur au nevoie să le ocupați timpul cu ceva, așa că dăm startul activităților de Paște chiar acum, cu acest joc pe care eu l-am intitulat ”hrănește iepurașul”.

Materiale joc de Paște

o cutie de carton fără inscripții pe ea, carton pentru decupat urechile și limba (eu am folosit capacul altei cutii de carton), hârtie sau carton subțire alb sau crem pentru interiorul urechilor, hârtie glasată roșie și neagră (eu am folosit autocolantă, ca să meargă treaba mai repede), hârtie albă pentru ochi, cariocă neagră, cutter. Pentru jucat: mingiuțe sau bile de plastic colorate.

Mod de realizare joc de Paște

Pe una dintre laturile mai mari ale cutiei se trasează conturul ”gurii”, un semicerc ceva mai larg. Deasupra, desenați cu creionul ochii și nasul, ca să vă faceți o idee cu privire la poziționare.

Decupați gura iepurelui cu un cutter bine ascuțit. Desenați pe alt carton conturul urechilor și al limbii. Decupați-le. Decupați din hârtie albă sau crem interiorul urechilor. Din hârtia glasată roșie, decupați obrajii și limba. Din hârtie glasată neagră decupați nasul și interiorul ochilor. Din hârtie albă, decupați ochii.

Asamblați toate elementele: lipiți interiorul urechilor pe urechi, ochii pe capul iepurașului, apoi pupilele, obrajii și nasul. Desenați mustățile cu carioca. Urechile eu le-am înfipt în despărțitura dintre clapetele cutiei dar le puteți lipi de laterala opusă feței, cu scotch din acela mai lat.

Cum se joacă acest joc de Paște

Poziționați iepurele la o distanță de cel puțin doi metri și aruncați sau rostogoliți bilele/mingile înspre el. Câștigă cine bagă cele mai multe mingi în gurița iepurelui. Pentru a identifica participanții, puteți folosi mingiuțe de culori diferite.

Un alt joc de Paste pe care îl puteți juca cu copiii este acesta: Căutarea pieselor de puzzle.

Urmăriți activitățile cu specific pascal sub eticheta Activități de Paști.

4 Replies to “Joc de Paște din materiale reciclabile – hrănește iepurașul”

  1. Ce idee ingenioasă! Am s-o pun în aplicare și eu, la anul, fiindcă acum Mara e prea micuță 😊.

    1. Laura Frunză says: Reply

      La anul va avea exact varsta pentru acest joc. Si Vladut al meu s-a jucat cu el.

  2. Asaftei Simona says: Reply

    Foarte frumos acest joc ,poate îl facem și noi că tot stau acuma acasă nu se mai duc la grădiniță sau la școală ,să aibă ocupație ptr.a nu se plictisi mai facem diferite jocuri ,activități cu ei .

    1. Laura Frunză says: Reply

      Și noi mai facem activități, dar cred că vor ajunge să se plictisească și de ele :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.