Noi idei de pachețel gustos și hrănitor pentru școală

De când a început Eliza clasa a cincea, principala noastră preocupare nu e ce teme mai are de făcut, ci ce anume o să-și ia de mâncare la prânz. Cumva programul e făcut în așa fel, încât nu poate mânca și mic dejun și prânz acasa și la școală să aibă doar o gustare, așa că ia micul dejun acasa și la școală prânzul.

Până acum ne-am descurcat onorabil, dar recunosc că pentru mine e un mare motiv de stres treaba asta. Am încercat tot felul de variante de prânzuri, ca să nu-și ia sandvișuri tot timpul și să mănânce atâta pâine. Iată cam ce și-a luat:

  • salată de la barul de salate de la Mega (cu frunze diverse, piept de pui, brânzeturi etc)
  • șnițele la cuptor cu cartofi natur sau cu fasole verde
  • omletă și diverse legume pe lângă.
  • wraps cu diverse chestii (somon afumat, ton)
  • sandvișuri cu brânză și șuncă
  • fish fingers cu ketchup (nu mai știu ce a avut ca garnitură, niște piure, parcă)
  • meniu de la secțiunea Gourmet din Mega (piept de curcan cu piure, somon cu orez)
  • cotlet de porc la cuptor, tăiat cubulețe
  • mini-pizza pe pâine
  • budincă de paste cu brânză

Dintre toate astea, am vrut să vă atrag atenția asupra a două chestii, poate le testați și voi: wraps cu ton și avocado și mini-pizza pe pâine, pentru că au avut mare succes la Eliza.

Wraps-urile (rulourile) cu ton și avocado sunt după o rețetă postată de Ama Nicolae pe pagina ei de Instagram.

Ingrediente: 1 conservă mică de ton (din acelea la set de 3), jumătate de avocado, zeamă de lămâie, 1 cățel de usturoi zdrobit cu presa, o bucată de morcov dat pe răzătoarea mică, câteva fire de pătrunjel verde tocate mărunt.

Rețeta originală avea și maioneză și amestec de semințe, dar eu am renunțat la ele, din motive de siguranță alimentară. Nu mai e foarte cald, dar mâncarea tot stă vreo oră jumate-două la temperatura camerei, așa că evit maioneza sau alimentele foarte perisabile.

Avocado-ul se zdrobește cu furculița și se stropește cu zeama de lămâie, apoi se amestecă cu restul ingredientelor, potrivind, dacă e nevoie, de sare și lămâie. Se ung wrap-urile și se rulează.

Mini-pizza pe pâine

Pe astea le-am văzut pe un grup de Facebook și le-am adaptat.

Ingrediente: felii de pâine integrală sau cu semințe, mozzarella rasă, șuncă, ardei, măsline, ceapă, ciuperci și ce alt topping mai vreți voi, ketchup sau sos pentru pizza.

Se ung feliile cu ketchup sau cu sosul de roșii, se presară mozzarella rasă, apoi se pun toppingurile. Se dau la cuptor la 180 de grade până se topește mozzarella și ingredientele sunt ușor rumenite. Vreo 10 minute, poate 15, în funcție de cum coace cuptorul vostru.

Eu recunosc că am apelat la mini-pizza astea și pentru cină odată și le-am servit cu o salată de roșii.

One Reply to “Noi idei de pachețel gustos și hrănitor pentru școală”

  1. Am venit si eu sa vad ce noutati ai mai postat. Intru pe articol pentru ca si eu am grija asta si a fost asa o surpriza sa vad fix numele meu in el :))

    Si da, si eu as sari maioneza in pachetel! 🙂

    Trebuie sa facem si noi mini-pizza ❤️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.