Roller party – petrecerea pe role a Elizei de la 11 ani

Chiar dacă vreau să vă povestesc despre petrecerea pe role a Elizei de anul acesta, o să încep prin a vă spune că, după vârsta de 10 ani nu prea mai merită efortul de a le face petreceri copiilor.

E suficient să le dai bani de un film și de o pizza și nici nu-ți mai bați capul cu organizarea și tot stresul aferent. Dar Eliza a insistat foarte mult, așa că am căzut în capcană și de data asta.

Tema a fost: roller party/petrecere pe role. Ne-a cam dat de furcă tema asta, pentru că a trebuit să găsim o sală de sport de închiriat, apoi am realizat că nu toți copiii invitați știu să meargă pe role (motiv pentru care mulți nici nu au venit), apoi trebuia să mă gândesc la niște jocuri (pentru că prețurile la animatorii care se pricepeau la role erau de domeniul fantasticului) etc.

Am avut multe pe cap și am fost foarte ocupată cu serviciul în perioada respectivă, astfel că am făcut lucrurile cam pe ultima sută de metri sau am delegat: tatăl ei a rezervat sala, altcineva a comandat tortul, am luat decorațiunile și am făcut împreună cu Eliza planul pentru jocuri.

Ținută & coafură

Săptămâni întregi ne-am chinuit să găsim o ținută care să nu coste mult (deja eram falită după începutul școlii) și care să se potrivească la tema petrecerii. Inițial a vrut o combinație de colanți + tricou negru + vest de blugi cu diverse embleme pe ea.

Așa că am pornit la colindat prin magazinele second hand și am găsit o geacă de blugi la 5 lei, căreia i-am tăiat mânecile și am făcut-o vestă. Am cumpărat embleme de la mercerie și le-am lipit cu fierul de călcat. Vesta a ieșit super, dar n-a mai purtat-o 😀

Până la urmă s-a îmbrăcat cu niște colanți rupți cu un strat de dantelă pe dedesubt (i-am găsit la Humana, la 15 lei, sunt de la Calzedonia) și o bluziță cu unicorn cumpărată de la Pepco (cred că a fost în jur de 20-25 de lei).

Pentru păr, am căutat pe cineva care face codițe cu extensii și am găsit o domnișoară foarte talentată, care avea și extensii pe stoc. Ne-a venit acasă, ceea ce a fost foarte avantajos. O recomand, este foarte drăguță și răbdătoare. O găsiți pe Facebook – Beautiful Hair.

Din păcate, părul Elizei este foarte moale și cu fir subțire și extensiile pur și simplu nu stăteau ca să ne iasă ce ne doream noi. Însă cu un pic de chin și probabil mulți nervi, a reușit să atașeze extensiile ceva mai jos și au rezultat două cozi foarte lungi și colorate.

Ca surpriză suplimentară, unchiul Elizei a venit cu mașina lui decapotabilă și Eliza s-a putut poza cu ea 🙂

Sala

Am ales o sală de sport care se închiria cu ora. Pentru 5 ore a fost 500 de lei. Totul a fost ok, dar nu v-aș recomanda-o din cauza amplasamentului (în incinta fabricii Pionierul).

Tort & deco

Am cumpărat câteva decorațiuni de bază de la Jumbo (le-a plătit Eliza și au fost 42 de lei: lumânări, 2 bannere cu La mulți ani, niște baloane). Tortul l-am comandat din Carrefour, a fost foarte bun, ca de obicei. Mâncare am luat de la KFC, de obicei comandăm pizza, dar m-am gândit că sunt sătui de pizza la fiecare petrecere, așa că am făcut o excepție. Era total exclus să gătesc eu chestii sănătoase, abia am reușit să organizez restul.

Jocuri

Am făcut eu cu ei un fel de ”exatlon”. Am adus de acasă diverse accesorii: jaloane (să meargă printre ele), cercuri de hoola (să le răsucească), două Ploppere cu care i-am pus să țintească niște găletușe de hârtie. Cine termina cursa era răsplătit cu bomboane.

În afară de exatlon, un mare hit a fost Xboxul cu kinect. Eliza a primit cadou de la mătușa ei cel mai recent joc Just Dance, așa că toți au avut ocazia să își exerseze mișcările de dans. Tatăl Elizei a adus un ecran mare de proiector, astfel că toți copiii au putut dansa cât i-au ținut picioarele.

Tot proiectorul ne-a ajutat să facem karaoke. Am râs foarte mult la karaoke dar am fost și impresionați de felul în care copiii și-au depășit emoțiile sau ”rușinea” și au cântat în public. Felul în care o colegă de-a Elizei a cântat Roar (Katy Perry) ne-a făcut pielea de găină, iar când altă colegă s-a chinuit să țină ritmul la Mă dusei la târg, deja eram toți pe jos de râs.

Eliza a pregătit chiar și un dans pe role, o mini-coregrafie bazată pe cele câteva elemente pe care le-a învățat de când a început să facă dans pe role în cadru organizat. Am rămas uimită de cât de bine a învățat acele elemente în doar trei ședințe, și mi-am dat seama că, deși lecțiile sunt foarte scumpe, Elizei îi place foarte mult acolo și învață repede și cu plăcere.

Per total a fost o petrecere reușită, dar nu mai facem 😀

4 Replies to “Roller party – petrecerea pe role a Elizei de la 11 ani”

  1. La multi ani, Elizei! Cum sa nu mai faci petreceri? Pe noi cine ne mai inspira? Zic si eu, cred ca dupa 10 ani se schimba intelegerea notiunii de petrecere si primeaza alte aspecte decat pana la 10 ani. Ce mi se pare mie esential e ca indiferent cum s-ar numi si alte detalii e sa existe socializare intre copii in cadrul unei intalniri in care se sarbatoreste ziua cuiva, un pic de organizare nu strica, pentru a-i scoate din zona de confort. 🙂

  2. Adina Scintei says: Reply

    Fetitei mele nu-I plac petrecerile si am scapat. Ba da ii plac, alea cu ceai si stat in librarii. Anul trecut am avut o animatoare acasa, dar anul asta nu stiam ce sa fac, cum sa fac si pana la urma aceeasi animatoare va veni la scoala la ea (va fi surpriza, nu stie), am vorbit cu doamna si e de accord, plus ca se nimereste chiar la ultima ora sa fie cea de muzica, asa ca e perfect. O sa fac briose si o sa le decorez frumos, iar dupa scoala va iesi la pizza cu colegii de la program scurt si gata. Apoi acasa ma uit cu ea la un film, ne smacuim sau ce isi doreste. Ca asta isi doreste: o zi doar cu mine. Sau poate stam intr-o librarie si cumpar chestii cu gorjuss. Si ii fac un tricou pictat manual (il face cineva) pe care sa scrie “reading is my sport”. Si gata.

  3. La multi ani Eliza! Mi se pare o idee minunata de petrecere personalizata!
    Unde se pot face ore de dans pe role? si fetita mea iubeste rolele.

    1. Laura Frunză says: Reply

      Multumim! Eliza face in Bucuresti, in zona Timpuri Noi, la Skate Dance School (https://www.facebook.com/skatedanceschool/). Nu stiu din ce zona esti, dar stiu ca mai exista inca o scoala de dans pe role, undeva in zona Drumul Taberei-Militari. Stiu daca face acolo Mariuca, fetita bloggeritei Mamica Urbana.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.