Hai cu mine la muzeu – Muzeul Kitschului București

Edit 28.11.2022 – din păcate, Muzeul Kitschului din București s-a închis și nu mai poate fi vizitat. Dacă ajungeți în Centrul Vechi, vizitați Muzeul Micul Paris și Muzeul Fotbalului.

Muzeul Kitschului nu e ceva ce musai v-aș recomanda să nu ratați (sau nu ca muzeu, cel puțin, poate ca un soi de parc tematic de distracții 😀 ), deși e destul de haios și poate reprezenta și o ocazie bună pentru o scurtă lecție de istorie pe tema comunismului.

Muzeul pare mai degrabă o atracție pentru turiști, mai ales că e amplasat în Centrul Vechi, pe strada Covaci nr 6.

Program: L-D, 12-20.00. Preț bilet în jur de 25-30 de lei, sincer nu mai rețin exact iar pe site nu au informația.

Muzeul are 7 zone care pot fi vizitate: Kitsch legat de Dracula (conform proprietarului, cel mai mare kitsch al nostru, al românilor), kitsch religios, kitsch țigănesc, kitsch comunist, kitsch modern, zona de ”fă-ți propriul kitsch”, unde poți face multe poze haioase și zona de design interior contemporan.

Eu am vizitat muzeul în cadrul unui tur organizat de Art&Craft, în care a fost inclus și Muzeul Recordurilor, despre care v-am povestit deja aici.

A fost distractiv, trebuie să recunosc, mai ales zona de kitsch din era comunistă, fiindcă mi-am adus aminte de multe lucruri din copilărie.

Exponatul meu preferat a fost jocul Turism, un fel de Monopoly din perioada comunistă, poate pentru că eu nu l-am văzut niciodată în copilărie.  Înțeleg că există și alte variante ale acestui joc, o prietenă de-a mea are unul care se cheamă Bunul gospodar și am mai văzut ceva similar, chiar dinainte de comunism, la Muzeul Jucăriilor.

Nu puteam să ratez, desigur, poza cu cravata și șnurul de pionier:

 

Și nici poza la telefonul roșu al miliției române.

Și apoi și la zona ”fă-ți propriul kitsch”, desigur!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.