Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii – noutăți 2019 (1)

Iată că a venit din nou perioada aceea frumoasă a anului, în care facem recensământul celor mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii nou apărute sau re-editate de editurile din România. Cred că este unul dintre articolele mele preferate de pe tot anul și sper să reușesc să îl fac în fiecare noiembrie, înainte de târgul de carte Gaudeamus.

Cărțile din articol le găsiți online în mai toate librăriile virtuale, pe site-urile editurilor (o să pun link la fiecare), în librăriile fizice sau la Gaudeamus, între 20 și 24 noiembrie, la Romexpo. Editurile sunt aranjate în ordine alfabetică în acest articol.

Editura Aramis

La Aramis veți găsi anul acesta șase cărți de Crăciun noi: Dorința lui Moș Crăciun, Firicel – Povestea unui șoricel salvat de prieteni mici ca el, Încă 24 de zile până la Crăciun, Numărătoarea inversă a Crăciunului (o carte pop-out), De Crăciun Rasputin găsește fericirea, Secretul șoricelului de Crăciun.

Editura Booklet fiction

La Booklet fiction apare o singură carte cu tematică festivă: Povești de Crăciun.

Editura Cartemma

La Cartemma apare o carte tare dragă sufletului meu, în special pentru că e tradusă de mine: Zile de Crăciun. Nu este o carte de povești, ci este o carte cu gânduri și cugetări despre ce înseamnă cu adevărat spiritul Crăciunului și este gândită pentru a fi citită în fiecare zi, de la 1 decembrie până la Crăciun.

Editura Casa

La Editura Casa avem o nouă carte din colecția Caută și găsește: Cum sărbătorim Crăciunul și o carte nouă din seria Prietena mea, Conni: Conni la săniuș.

Editura Corint

La Corint apare o carte cunoscută, dar cu ilustrații noi, făcute de ilustratoarea româncă Diana Tivu: Poveste de Crăciun. Iar James Patterson revine cu o carte foarte simpatică de Crăciun: Jurnalul unui câine poznaș. VaHAMță frumoasă!

Editura DPH

La DPH au apărut trei cărți noi de Crăciun anul acesta: Cartea mea de colorat de Crăciun, Scrisori de Crăciun de la Felix și, în colecția Șoricelul cititor, Max se bucură de magia Crăciunului. Această ultimă carte, Max se bucură de magia Crăciunului, conține și o coală de hârtie de ambalat cadouri la mijloc, iar Scrisori de Crăciun de la Felix conține și plicuri cu scrisori pentru ca cei mici să-i scrie lui Moș Crăciun.

Editura Humanitas

La Humanitas apare o carte de Crăciun scrisă de un autor român debutant: Băiatul care nu credea în Moș Crăciun de Liana Alexandru cu ilustrații de Ana Alfianu. Este recomandată pentru 5+ și spune povestea unui băiețel care se simte foarte singur și care își dorește ca Moș Crăciun, dacă există cu adevărat, să-l ia cu el într-o aventură magică.

va urma

2 Replies to “Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii – noutăți 2019 (1)”

  1. Multumim pentru sugestii!Zile de Craciun mi se pare o idee foarte faina, oare ai putea sa ne arati si doua, trei pagini :).

    1. Adina, sunt pe pagina de FB a editurii Cartemma pagini din interior, poti vedea acolo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.